لطفاً توجه داشته باشید که حاشیهها برای ثبت نظرات شما راجع به همین شعر در نظر گرفته شدهاند. در صورتی که در متن ثبت شدهی شعر در گنجور غلط املایی مشاهده کردید، یا با مقابله با نسخهی چاپی در دسترستان اشتباهاتی یافتید، در مورد این شعر نظر یا احساس خاصی دارید یا مطلب خاصی در مورد آن میدانید یا دوست دارید دربارهی آن از دیگران چیزی بپرسید یک حاشیه برای آن بنویسید. لطفاً از درج مطالب غیرمرتبط با متن این شعر خاص خودداری فرمایید و حتیالامکان سعی کنید متن حاشیهی خود را با حروف فارسی درج کنید (حاشیهها بازبینی خواهند شد و موارد غیرمرتبط و ناقض این نکات حذف میشوند).
بحثهای مذهبی و اعتقادی و ارجاع توهینآمیز نسبت به بزرگان ادیان و همینطور بحثهای قومیتی و توهین به فرهنگها و قومیتها و زبانها از مصادیق حاشیههای نامناسب محسوب میشوند.
لطفاً در صورتی که اشتباهات را با استناد به نسخههای چاپی گزارش میکنید این مسئله را (حتیالامکان با ذکر نام مصحح) ذکر نمایید تا بتوانیم بین پیشنهادهای تصحیحی حدسی حاشیهگذاران و پیشنهادهای مستند تمایز قایل شویم.
حاشیه بگذارید
خوراک حاشیههای این شعر را با این نشانی به خبرخوان خود اضافه کنید.
سلام جمع دوبیتی حاضر:
۴۷۰۶
فعلا
Comment by کمال — خرداد ۲۵, ۱۳۹۴ @ ۱۱:۱۷ ب.ظ
با سلام
استاد شجریان در آلبوم کمتر شنیده شده انتظار (بیات اصفهان و مرکب خوانی)، این دوبیتی را در گوشه سوزوگداز آواز اصفهان به زیبایی اجرا کرده اند.
Comment by شهاب — آذر ۱۸, ۱۳۹۵ @ ۷:۱۴ ب.ظ
مصراع سوم
به بادش می دهم نش می برد باد
منظور این است که باد نمی بردش
ضمیر متصل “ش” از آخر کلمه به وسط منتقل شده مثل اینکه ما بخواهیم بگوئیم فلان چیز را بده به منش (یعنی بده به من آن را)می توان
به جای بده به منش بگوئیم بدهش به من یا بطور عامیانه بگوئیم بِدِش به من
مثلا در شعر حافظ
یارب آن نوگل خندان که سپردی به منش
می تونن گفت که معنی سپردی به منش این است که سپردیش به من
Comment by سیدمسعود — آذر ۲۴, ۱۳۹۷ @ ۶:۵۳ ب.ظ
جناب کمال
بهتر است مطلبی بنویسیم که خوانندگان را دانشی بیفزاید
یا زاویه نگاه جدیدی برای آنها ایجاد کند یا حداقل سوالی برای فهم شعر مطرح کنیم
جمع ابجدی شعر را ارائه کردن چه نتیجه ای دارد برای خواننده یا برای خود جنابعالی ؟
Comment by سیدمسعود — آذر ۲۴, ۱۳۹۷ @ ۶:۵۶ ب.ظ