ضد عصبیت و کتمان حق، انصاف و ایستادن بر حق است و این دو، از صفات کمالیه اند و صاحب آنها در دنیا و آخرت عزیز و محترم، و در نزد خالق و خلق، مقبول و مکرم است.
و حضرت پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند که «ایمان بنده، کامل نیست تا در او سه خصلت بوده باشد: انفاق در راه خدا با وجود تنگدستی و انصاف دادن از خود و سلام کردن» و فرمود که «سید و آقای جمیع اعمال، انصاف دادن از خود است» و فرمود که «هر که مواسات کند فقیری را از مال خود، و انصاف دهد مردمان را، پس حقا که آن مومن است» و از حضرت امیرالمومنین علیه السلام مروی است که «آگاه باشید هر که انصاف بدهد، و آنچه حق است بگوید خدا زیاد نکند از برای او مگر عزت را» و همین حدیث، کافی است از برای کسانی که از برای توهمات فاسده چشم از حق می پوشند.
حضرت صادق علیه السلام فرمود که «خبر دهم شما را از اشد چیزهائی که خدا بر خلقش واجب کرده است پس سه چیز را ذکر کردند که اول آنها انصاف بود» و فرمود که «هر که انصاف بدهد مردم را از خود، می پسندند او را که از برای دیگران حکم باشد» و نیز فرمود که «هرگز دو نفر در امری نزاع نکردند که یکی از آنها انصاف بدهد از برای آن دیگری و آن قبول نکند مگر اینکه آن دیگری مغلوب می گردد» و فرمود که «از برای خدا بهشتی است که داخل آن نمی شود مگر سه نفر: یکی از آنها کسی است که در حق خود حکم به حق نماید».
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: ضد عصبیت و کتمان حق انصاف و ایستادن بر حق، از صفات عالی انسانی است که فرد دارای این ویژگیها در دنیا و آخرت محترم و مورد قبول خواهد بود. پیامبر اسلام (ص) فرمودند ایمان کامل نیست مگر با سه ویژگی: انفاق در راه خدا، انصاف دادن از خود و سلام کردن. همچنین ایشان تاکید کردند که انصاف دادن از اهمیت ویژهای برخوردار است و هر کسی که به فقیران کمک کند و به دیگران انصاف بدهد، مومن واقعی است. حضرت امیرالمؤمنین (ع) نیز فرمودهاند که انصاف موجب عزت شخص میشود. حضرت صادق (ع) نیز به اهمیت انصاف اشاره کرده و بیان کردند که افرادی که انصاف میدهند، مورد پذیرش و محبت دیگران قرار میگیرند. در نهایت، کسی که در حق خود انصاف به خرج دهد، از وارد شدن به بهشت محروم نخواهد شد.
هوش مصنوعی: زدن برعلیه نژادپرستی و پنهان نکردن حقیقت نشاندهنده انصاف و ایستادگی بر حق است. این ویژگیها از صفات والای انسانی به شمار میروند و کسی که دارای این خصایل باشد، در این دنیا و آن دنیا مورد احترام و عزت قرار میگیرد و در نظر خداوند و مردم، عزیز و گرامی خواهد بود.
هوش مصنوعی: حضرت پیامبر (ص) فرمودند که ایمان یک فرد کامل نمیشود مگر اینکه سه ویژگی در او وجود داشته باشد: کمک به نیازمندان در راه خدا حتی وقتی خود در تنگدستی است، انصاف در برخورد با دیگران و سلام کردن. ایشان همچنین فرمودند که بهترین عمل، انصاف دادن از خود است. هرکس به فقیران از مال خود کمک کند و با دیگران انصاف داشته باشد، حقیقتاً مؤمن است. از حضرت علی (ع) نقل شده که هرکسی انصاف دهد و حق را بگوید، خداوند عزت او را افزایش میدهد. این حدیث برای کسانی که تحت تأثیر تفکرات غلط، از حقیقت دور میشوند، کافی است.
هوش مصنوعی: حضرت صادق (ع) فرمودند که یکی از مهمترین چیزهایی که خدا بر بندگانش واجب کرده، انصاف است. ایشان گفتند که اگر کسی با انصاف با دیگران رفتار کند، مردم او را دوست خواهند داشت و حاکمیتش را بر دیگران میپذیرند. ایشان همچنین افزودند که هیچ دو نفری در موضوعی نزاع نمیکنند، مگر اینکه یکی از آنها با انصاف عمل کند و دیگری آن را نپذیرد، و در این صورت، فردی که انصاف را نپذیرد، شکست خواهد خورد. همچنین فرمودند که خدا بهشتی دارد که فقط سه نوع انسان وارد آن میشوند، یکی از آنها کسی است که در حق خود به حق حکم کند.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.