عذار لعلگون خوب است از خوبان به هم سودن
به انداز گزیدنها لب و دندان به هم سودن
حریصم بس که بر نظارهٔ شبهای وصل او
دلم در چنگل باز است از مژگان به هم سودن
هلاک تندیی، در عین صلحم، از تو میآید
چو تار بخیه در پیوندها دندان به هم سودن
ز رشک رنگ لعلت غنچه شد گل، عالمی دارد
به انداز مکیدنها لب خندان به هم سودن
چو سنگ آسیا میماند آخر اهل دولت را
کف افسوس از نومیدی دوران به هم سودن
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: شاعر در این قطعه به زیبایی و جذابیت محبوبش اشاره میکند و از تاثیر عواطف و احساسات بر دل خود سخن میگوید. او حریصانه به شبهای وصال محبوبش مینگرد و دلدادگیاش را بیان میکند. وی همچنین به درد و رنجی که از عشق میکشد اشاره دارد و از زیبایی محبوبش یاد میکند که مانند گل و غنچه است. در نهایت، شاعر به افسوس و ناامیدی از اوضاع زمانه اشاره میکند و نسبت به عدم دستیابی به آنچه میخواهد احساس تاسف میکند.
هوش مصنوعی: چهرهی زیبای سرخ و لعلین از خوبیها دوست داشتنی است، اما بهتر است که آنها را به آرامی و با احتیاط به هم نزدیک کنیم، مانند اینکه لب و دندانها به هم مرتبط شوند.
هوش مصنوعی: من به شدت مشتاقم تا شبهای وصال او را تماشا کنم، به طوری که دلم در تنگنای عشق او گرفتار است و مژگانم به هم میرسند و در حالتی شبیه به هم در هم میروند.
هوش مصنوعی: تندخوئی و تیزی، حتی وقتی که من صلحجو هستم، از خود تو نشأت میگیرد، مانند اینکه وقتی دندانها به هم میسایند، بخیهها در پیوندها قرار میگیرند.
هوش مصنوعی: به خاطر زیبایی و جذابیت تو، گل غنچهای باز شده است. این دنیا پر از لحظات دلنشین و شیرین است، مانند لبخندهای شادابی که از هم جدا نمیشوند.
هوش مصنوعی: افراد مرفه و صاحبنفوذ در نهایت مانند سنگهایی میشوند که در آسیا قرار دارند و به خاطر ناامیدی از شرایط زمانه، فقط دچار حسرت و افسوس خواهند بود.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.