بدان که سفر دو است: یکی به باطن و یکی به ظاهر. سفر باطن سفر دل است در ملکوت آسمان و زمین و عجایب صنع ایزد تعالی و منازل راه دین و سفر مردان این است که به تن در خانه نشسته باشند و در بهشتی که پهنای وی هفت آسمان و زمین است جولان می کنند، چه عالمهای ملکوت بهشت عارفان است. آن بهشتی که منع و قطع را به وی راه نیست و حق تعالی بدین سفر دعوت می کند بدین آیت که می گوید، «اولم ینظروا فی ملکوت السموات و الارض و ما خلق الله من شییء»
و کسی که از این سفر عاجز آید، باید که به ظاهر سفر کند و کالبد را برد تا از جایی فایده ای گیرد. و مثل این چون کسی بود که به پای خویش به کعبه رسد و مثل آن دیگر چون کسی بود که بر جای نشسته، کعبه وی آید و گرد وی طواف می کند و اسرار خویش با وی می گوید و تفاوت میان این و آن بسیار است. و از این بود که شیخ ابو سعید ابوالخیر رحمهم الله گفتی که نامردان را پای آبله گردد و مردان را سرین و ما آداب سفر ظاهر در این کتاب یاد کنیم در دو باب که شرح سفر باطن دقیق بود و در چنین کتاب شرح نپذیرد:
باب اول در نیت سفر و آداب و انواع آن
باب دوم در علم رخصتهای سفر.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: سفر به دو نوع است: سفر باطن و سفر ظاهر. سفر باطن، سفر دل به دنیای ملکوت و مشاهده عظمتهای آفرینش است و به معنای درک عمیقتر دین و ارتباط با خداوند است. این سفر، سفر عارفان است که در عین سکون از دنیا، با تمام هستی در ارتباطاند. در مقابل، سفر ظاهر به معنای سفر جسمانی است که فرد برای کسب تجربیات و بهرهمندی از مکانها و فرصتها به سفر میرود. نویسنده به تفاوتهای این دو نوع سفر اشاره کرده و به تجربه و آداب سفر ظاهر میپردازد. کتاب به دو بخش تقسیم میشود: یک بخش برای نیت و آداب سفر و دیگری برای اطلاعات مربوط به رخصتهای سفر.
هوش مصنوعی: سفر دو نوع دارد: یکی سفر باطن و دیگری سفر ظاهر. سفر باطن مربوط به دل است و به دنیای ملکوتی آسمان و زمین و شگفتیهای خلقت خداوند میپردازد. این سفر شامل درک عمیق مسائل دینی و معنوی است. در این سفر، افراد میتوانند در حالی که جسمشان در خانه است، آزادانه در بهشتی که وسعت آن شامل هفت آسمان و زمین میشود، گشت و گذار کنند. زیرا عالمهای ملکوت بهشت، بهشت عارفان است و برای آن هیچ گونه ممانعت یا محدودیتی وجود ندارد. خداوند متعال ما را به این سفر دعوت میکند، چنان که در آیهای میفرماید: «آیا آنها در ملکوت آسمانها و زمین و آنچه خدا خلق کرده، نمینگرند؟»
هوش مصنوعی: کسی که قادر به سفر حقیقی نیست، باید به شکل ظاهری سفر کند و جسم خود را به حرکت درآورد تا از جایی بهرهای ببرد. مشابه این حالت مانند کسی است که با پای خود به کعبه میرسد و فرد دیگری که نشسته و کعبه به سوی او میآید و دور او میگردد و اسرار خود را به او میگوید. تفاوت بسیار زیادی بین این دو حالت وجود دارد. به همین دلیل شیخ ابو سعید ابوالخیر رحمت الله علیه میفرماید که افرادی که از نظر روحی ضعیف هستند، در آبله به سر میبرند و مردان واقعی از توانایی بالاتری برخوردارند. ما نیز آداب سفر ظاهری را در این کتاب در دو بخش ذکر خواهیم کرد، چرا که توضیح سفر باطن بسیار دقیق است و در چنین کتابی نمیتوان به آن پرداخت.
هوش مصنوعی: فصل اول به هدف سفر و آداب و رسوم آن و انواع مختلف سفر اشاره دارد.
هوش مصنوعی: فصل دوم به بررسی قواعد و مجوزهای مربوط به سفر اختصاص دارد.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.