خطش چو بنام من از خامه برون آید
بس نکته ی دلسوزی کز نامه برون آید
آنروز که در مکتب دیدم سبقش گفتم
کاین طفل گرانمایه علامه برون آید
ننوشته سلام ایدل بهر چه کشی خود را
بگذار که حرفی چند از خامه برون آید
دندان بجگر دارم باشد که ازین مجلس
بخش من کم روزی یک شامه برون آید
ای آنکه نظر داری عمری بزلال خضر
میباش که سرو من از خانه برون آید
دانم که دهد تسکین یک روز فغانی را
هرچند که آن بدخو خود کامه برون آید
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: شاعر در این شعر به احساسات عمیق و دغدغههای درونی خود اشاره میکند. او از تاثیر خط و نامه بر زندگیاش میگوید و به زیبایی و ارزشهای انسانی اشاره میکند. در مورد یک کودک خاص صحبت میکند که به نظرش بسیار باارزش است. او همچنین به حوادث زندگیاش اشاره دارد و نشان میدهد که با وجود مشکلات، امیدوار است که روزی بهتر برسد. در نهایت، شاعر خواستهها و امیدهایش را بیان میکند، حتی اگر به نظر ناخوشایند بیایند.
هوش مصنوعی: وقتی که خط او به نام من از قلم خارج میشود، نکات بسیار دلنشینی از دل نوشته به بیرون میآید.
هوش مصنوعی: روزی که در مدرسه او را دیدم، متوجه شدم که این کودک با استعداد و با ارزش، آیندهاش درخشان خواهد بود و به مقام بلند علمی خواهد رسید.
هوش مصنوعی: این شعر به ما میگوید که نیازی به نوشتن سلام و احوالپرسی نیست، بهتر است آدمی احساسات و افکارش را به راحتی بیان کند. در واقع، برای بیان مواردی که در دل داریم، بهتر است از کلمات صمیمی و صریح استفاده کنیم تا حرفهای واقعیتری از دل برآید.
هوش مصنوعی: من به شدت از درد و مشکلات رنج میبرم، اما امید دارم که از این وضعیت کم کم خلاص شوم و روزی از این عذاب نجات پیدا کنم.
هوش مصنوعی: ای کسی که نگاهت عزیز است، در طول عمر خود همچون زلال خضر (آب زلال و زندگیبخش) باش، چراکه در این حال، مانند سرو بلند من از خانه خارج خواهد شد.
هوش مصنوعی: میدانم که روزی سر و صدای کسی که دردی دارد، آرام خواهد شد، هرچند که آن فرد ناپسند و خودخواه، به خواستههایش برسد.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.