بخش ۳۳ - صمد همدانی قُدِّسَ سِرُّه
و هُوَ قطب العلماء، مولانا شیخ عبدالصّمد. از اکابر محققین و اماجد محدثین بوده و در عتبات عالیات عرش درجات توقف نموده. در خدمت جناب سیادت مآب سید سندآقا میر سید علی طابَ ثَراه تحصیل کرده. در مرتبهٔ پرهیزگاری و زهد و ورع، معاصران او را مسلّم داشتندی و تخم اخلاصش در مزرعهٔ دل کاشتندی، قرب چهل سال در عتبات عالیات به مجاورت و اجتهاد میگذرانید، عاقبت الامر به خدمت جناب نورعلی شاه اصفهانی رسید و ارادت او را گزید. اجازهٔ ذکر خفی گرفت و به تصفیه و تزکیه مشغول شد. هم به اجازهٔ او به خدمت حاج محمد حسین اصفهانی شتافت و در صحبت وی تربیتها یافت. دیگرباره به کربلای معلی رفته، ساکن شد و بحرالمعارف تصنیف فرمود. گویند مکرر میفرموده که عن قریب این محاسن سفید به خون من سرخ خواهد گردید. تا آنکه در سنهٔ ۱۲۱۶ در کربلا به دست وهابیان شهید شد و عمرش از شصت متجاوز بود که عالم را بدرود نمود. این یک بیت از اوست:
ز کعبه عاقبت الامر سوی دیر شدم
هزار شکر که من عاقبت بخیر شدم
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: مولانا شیخ عبدالصمد یکی از محققین و محدثین برجسته بوده است. او در عتبات عالیات به تحصیل علم پرداخت و به زهد و پرهیزگاری معروف بود. او حدود چهل سال در عتبات سپری کرد و نزد نورعلی شاه اصفهانی به کسب علوم پرداخت و سپس به کربلا رفت. در اینجا اثر برجستهای به نام "بحرالمعارف" تألیف کرد. او به پیشگویی از شهادتش پرداخته و در سال ۱۲۱۶ به دست وهابیان شهید شد. عمر او بیش از شصت سال بود و او به خوبی از دنیا رفت. یک بیت معروف از او نیز این گونه است: "ز کعبه عاقبت الامر سوی دیر شدم / هزار شکر که من عاقبت بخیر شدم."
هوش مصنوعی: شیخ عبدالصّمد، یکی از بزرگترین دانشمندان و محدثان است که در عتبات عالیات به تحصیل و پژوهش پرداخت. او نزد سید علی طابثَراه آموزش دید و به خاطر پرهیزگاری و زهدش مورد احترام همعصرانش قرار گرفت. به مدت چهل سال در عتبات به تحصیل و اجتهاد مشغول بود و سپس به خدمت نورعلی شاه اصفهانی رسید. او اجازهنامهای دریافت کرد و به تصفیه و تزکیه پرداخت. در ادامه، نزد حاج محمد حسین اصفهانی هم تربیت یافت و دوباره به کربلا رفت و اثری به نام بحرالمعارف را تألیف کرد. گفته میشود او بارها اشاره کرده که موهای سفیدش به زودی به خون او رنگ خواهد گرفت. در سال ۱۲۱۶، در کربلا به دست وهابیان شهید شد و بیش از شصت سال عمر داشت.
هوش مصنوعی: به سمت کعبه و عبادتگاه خداوند میروم و به خاطر این که به نتیجهی خوبی رسیدهام، هزاران بار شکرگزاری میکنم.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.