بدان که از برای مرض غیبت کردن دو نوع معالجه است: یکی بر سبیل اجمال و دیگری تفصیل.
اما معالجه آن بر سبیل اجمال آن است که دیده بصیرت بگشایی و ساعتی در آیات قرآنیه و احادیث متکثره که در باب مذمت این صفت خبیثه وارد شده تتبع نمایی و از غضب حق سبحانه و تعالی و عذاب روز جزا یادآوری و بعد از آن، مفاسد دنیویه آن را به نظردرآوری، زیرا گاه است که غیبت آن کسی را که می کنی به او برسد و این منشأ بغض و عداوت او گردد و در مقام اهانت یا غیبت یا اذیت تو برآید و بسا باشد که امر به جائی منجر شود که چاره آن نتوان کرد پس از اینها تأمل کنی که اگر کسی غیبت تو را در نزد غیر بکند چگونه آزرده و خشمناک خواهی شد و مقتضای شرف ذات و نجابت طبع آن است که راضی نباشی در حق غیر، آنچه از برای خود نپسندی و بعد از همه اینها متوجه زبان خود باشی و مراقب احوال آن«شوی که آن را به غیبت نگشائی و هر سخنی که خواهی بگوئی ابتدا در آن تأمل کنی اگر آن را متضمن غیبتی یافتی خود را از آن نگاهداری تا عادت کنی.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: برای درمان بیماری غیبت دو روش وجود دارد: یکی به طور کلی و دیگری به تفصیل. درمان کلی این است که بصیرت خود را باز کرده و ساعتی در آیات قرآن و احادیثی که غیبت را مذمت کردهاند، تامل کنید. به عذابهای الهی و عواقب دنیوی این عمل فکر کنید، زیرا ممکن است غیبت شما به آسیبهایی منجر شود و باعث دشمنی و کینه بین شما و دیگران گردد. همچنین خود را در موقعیتی تصور کنید که دیگران دربارهتان غیبت کنند و به این فکر کنید که چقدر از این موضوع آزرده خواهید شد. در نهایت، باید مراقب زبان خود باشید و قبل از گفتن هر حرفی در مورد دیگران، آن را بررسی کنید و اگر به غیبت منجر میشود، از آن پرهیز کنید تا عادت کنید.
هوش مصنوعی: باید بدانید که برای درمان بیماری غیبت دو روش وجود دارد: یکی به صورت کلی و دیگری به طور دقیق و مشخص.
هوش مصنوعی: برای درمان این مسئله، باید با دید باز به آیات قرآن و احادیث متعددی که درباره مذمت این صفت ناپسند آمده، بپردازی و به غضب و مجازات خدا در روز قیامت فکر کنی. همچنین باید به آسیبهای دنیوی آن توجه کنی، زیرا ممکن است غیبت کسی که میکنی به خود او برسد و باعث عداوت و دشمنی او شود. این ممکن است به مرجعی بینجامد که حل آن ممکن نباشد. حال به این نکته توجه کن که اگر کسی درباره تو غیبت کند، چقدر آزرده و خشمگین خواهی شد. بنابراین، شایسته است که هیچچیز را برای دیگران که خود نمیپسندی، نخواهی. در نهایت، باید به زبانت توجه کنی و مراقب باشی که درباره دیگران غیبت نکنی. قبل از هر سخنی که میخواهی بگویی، ابتدا خوب فکر کن و اگر دیدی در آن غیبت است، از گفتن آن پرهیز کن تا به این عادت عادت کنی.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.