شیخ گفت پس قصد آمل کردیم، بجانب باَورد و نسا، کی اندیشۀ زیارت تربت مشایخ میبود. و احمد نجار و محمد فضل با ما بودند و محمد فضل از اول تا آخر مرید و رفیق شیخ ما بوده است، خاکش به نزدیک پیر ابوالفضل حسن است به سرخس شیخ گفت هر سه رفتیم بباورد و از سوی درۀ گز قصد شاه میهنه کردیم، و آن دیهیست از اعمال درۀگز، و آن دیه را پیش ازین شامینه گفتندی، چون شیخ قدس اللّه روحه العزیز آنجا رسید گفت این دیه را چه خوانند؟ گفتند شامینه. شیخ گفت قدس اللّه روحه العزیز، این دیه را شاه میهنه باید خواند. از آن وقت باز آن دیه را شاه میهنه خوانند.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: شیخ و همراهانش به قصد زیارت مشایخ به آمل و سپس به باورد و نسا رفتند. در این سفر محمد فضل، که همیشه مرید شیخ بوده، همراه آنها بود. آنها به دیهی به نام شامینه رسیدند که شیخ آن را شاه میهنه نامید و پس از آن، این نام برای دیه استفاده شد.
هوش مصنوعی: شیخ تصمیم گرفت به آمل برویم، به طرف باورد و نسا، زیرا به یاد زیارت تربت مشایخ بودیم. احمد نجار و محمد فضل نیز با ما بودند و محمد فضل از ابتدا تا انتها مرید و همسفر شیخ ما بوده است. خاک او نزدیک پیر ابوالفضل حسن در سرخس است. شیخ گفت ما سه نفر به باورد رفتیم و از طرف درۀ گز به سوی شاه میهنه حرکت کردیم، که آن دیهای است در ناحیه درۀ گز. پیش از این، این دیه را شامینه مینامیدند، اما وقتی شیخ قدس الله روحه العزیز به آنجا رسید، پرسید که این دیه را چه مینامند؟ گفتند شامینه. شیخ فرمود: این دیه را شاه میهنه باید نامید. از آن زمان به بعد، نام این دیه شاه میهنه شده است.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.