مهران
مهران در ۱ سال و ۱ ماه قبل، جمعه ۶ مرداد ۱۴۰۲، ساعت ۱۸:۰۱ دربارهٔ حافظ » غزلیات » غزل شمارهٔ ۴۲۶:
اون مُجَرِّب فک کنم غلطه چون معنیش میشه آزمایش کننده، ولی اگر مُجَرَّب بشه میشه آزموده. که در کل میشه هرکس آزموده را بیازماید پشیمان میشود.
مهران در ۱ سال و ۹ ماه قبل، سهشنبه ۱ آذر ۱۴۰۱، ساعت ۱۱:۲۳ دربارهٔ ملکالشعرا بهار » قصاید » شمارهٔ ۱۶۹ - فتنههای آشکار:
دور ششم مجلس فکر کنم سال 1305 بود که سلطه استعمار انگلیسی در دوران رضاخان واقع شد. واقعا دشمنان خارجی همیشه در کمین ایران بزرگ بودن.
مهران در ۱ سال و ۹ ماه قبل، سهشنبه ۱ آذر ۱۴۰۱، ساعت ۱۰:۵۷ در پاسخ به علی محمدی دربارهٔ شاه نعمتالله ولی » قصاید » قصیدهٔ شمارهٔ ۲۱ (مهدی نامه):
تشکر. واقعا نیاز است انسان روایت های مختلف را بشنود. البته قافیه های این شعر از جهت گسترش بسیار عالی هستند. که باعث از دست رفتن اعتماد به روایت ها شده. در حقانیت کلی حکومت وقت هم نگاه به دشمنانش کافیه. و نیازی به این شعر نیست.
مهران در ۱ سال و ۱۱ ماه قبل، دوشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۱، ساعت ۱۷:۱۷ دربارهٔ عطار » سی فصل » بخش ۵:
با توجه به اشعار عطار عقیده عطار از این چند حالت خارج نیست یا به امامت اهل بیت معتقد بوده و خلافت رو حق علی میدونسته ولی میگه علی (ع) با خلفای پیشین مشکلی نداشته. یا شیعه بوده و تقیه کرده یا خواسته با شیعه و سنی مدارا کنه.
مهران در ۲ سال قبل، جمعه ۱۸ شهریور ۱۴۰۱، ساعت ۰۱:۱۴ در پاسخ به شرح سرخی بر حافظ دربارهٔ حافظ » غزلیات » غزل شمارهٔ ۱۶۹:
قدر مسلم شکوه از بستن میخانه نیست، توقع که ندارید حافظ قرآن و یک ادیب بزرگ می پرست باشه. اصلا مگه چنین کسی وجود داره. شما با این فلسفه نمی توانید بسیاری از غزل هایی که عرفان و دین توشونرک تر مطرحه توضیح بدید.
مهران در ۲ سال و ۱ ماه قبل، جمعه ۱۴ مرداد ۱۴۰۱، ساعت ۰۷:۵۹ دربارهٔ فیض کاشانی » شوق مهدی » غزلیات » شمارهٔ ۷۳:
عجب تضمینی.
مهران در ۲ سال و ۱ ماه قبل، جمعه ۱۴ مرداد ۱۴۰۱، ساعت ۰۷:۳۳ در پاسخ به شرح سرخی بر حافظ دربارهٔ حافظ » غزلیات » غزل شمارهٔ ۲۴۲:
انصاف نیست که اینجوری حضرت مولانا رو به خیانت متهم کنید و حافظ رو دور از عرفان. چجوری ابیاتی که به وضوح فلسفه عرفانی رو شرح میده مثل
آسمان بار امانت نتوانست کشید، قرعه کار به نام من دیوانه زدند.
و بسیاری دیگر که فرصت نیست.
یا از منصور حلاج یاد میکنه رو توجیه میکنید.
مهران در ۲ سال و ۱ ماه قبل، جمعه ۱۴ مرداد ۱۴۰۱، ساعت ۰۷:۳۱ در پاسخ به حمیدرضا دربارهٔ حافظ » غزلیات » غزل شمارهٔ ۲۴۲:
بر این جور نظرات تاکید نکنید، حافظ حتی میتوانسته چند منظور اصلی و فرعی با ایهام داشته باشه. مثلا میشه گفت منظورش از رایت منصور، استعاره از طریقه منصور حلاج باشه.
مهران در ۲ سال و ۸ ماه قبل، پنجشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۰، ساعت ۱۳:۱۳ در پاسخ به حامد دربارهٔ مولانا » دیوان شمس » غزلیات » غزل شمارهٔ ۵۳۳:
با کمال احترام شما خودتون هم تفسیر فرامانی کردین. تفسیر آقا یاسین دقیق تر بود. اشعار مولانا جنبه عرفانی داه و قابل کتمان نیست . استنباط قوی این است که معشوق یا آرزو خطاب به اولیا یا شمس داره و آرزوی آرزو خطاب به خدا. و اینکه می فرماید این پرده را بردار زو موید است.
مهران در ۲ سال و ۹ ماه قبل، چهارشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۰، ساعت ۱۲:۳۲ دربارهٔ مولانا » دیوان شمس » غزلیات » غزل شمارهٔ ۱۶۲:
تشکر از آقای حمزه پور تفسیر زیبایی فرمودند . اگر چه قطره ای از معانی شعر بود. بنده عقیده دارم در خطاب اشعار مولانا غالبا بطور دقیق مشخص نیست خطاب شمس هست یا خداوند . چون شمس هم عارف جلوه گر است و خیلی در خطاب به این دو تفاوتی وجود نداره. این نوع رابطه بین عرفا زیاد بوده و نمونه امروزیش عشق شیعیان به ائمه هست. در ضمن مولانا قبل از شمس هم از عرفان سر رشته ای داشته.
مهران در ۲ سال و ۹ ماه قبل، شنبه ۶ آذر ۱۴۰۰، ساعت ۱۶:۴۶ دربارهٔ محتشم کاشانی » دیوان اشعار » غزلیات » شمارهٔ ۱۲۶:
واقعا متاسفم که کسی به این شعر زیبا توجهی نداشته و هیشکی نظر نذاشته.
مهران در ۳ سال و ۱ ماه قبل، شنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۰، ساعت ۲۰:۲۷ دربارهٔ مولانا » دیوان شمس » غزلیات » غزل شمارهٔ ۳۱۱۲:
شعر واقعا زیبایی است لطف کنید کسی سعی کنه کلماتی رو ترجمه کنه به فارسی امروزی بدون تفسیر کردن.
مهران در ۳ سال و ۱ ماه قبل، دوشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۰، ساعت ۱۵:۱۶ دربارهٔ مولانا » دیوان شمس » غزلیات » غزل شمارهٔ ۱۷۸۹:
قطار در بیت دوم به معنی ردیف ساختن است و مشدد هم خوانده می شود قطار یه کلمه جدید بلکه قدیم است و در گویش لری به هر چیز ردیف شکل گفته می شود مانند قطار فشنگ.