گنجور

حاشیه‌گذاری‌های سعید کف

سعید کف


سعید کف در ‫۱ سال قبل، چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱۴۰۱، ساعت ۱۰:۴۳ دربارهٔ حافظ » رباعیات » رباعی شمارهٔ ۳:

من سواد اشعار حافظ را ندارم. درک من از بیت آخر اینست که: سخن تو چیست؟ سخن من همان سخنی است که حافظ گفته(گفت حافظ گفتا). پس شاد باشی که داری لطیفه می‌گویی.

اگر این رباعی مال حافظ باشد در واقع ایشان به خود کنایه می‌زند.

اگر اشتباه میکنم سپاسگزارم که مرا تصحیح کنید.

 

سعید کف در ‫۱ سال و ۱ ماه قبل، دوشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۱، ساعت ۱۵:۵۱ دربارهٔ فردوسی » شاهنامه » رزم کاووس با شاه هاماوران » بخش ۳:

با درود به دوستان! سوالی داشتم که امیدوارم عزیزی مرا روشن کند. در بیت ۷۶ : کسی کز پلنگان بخوردست شیر. در تصحیح خلقی مطلق نخوردست آمده. بنظر می‌آید که بخوردست درست باشد. با سپاس از توضیح شما.

 

سعید کف در ‫۱ سال و ۱ ماه قبل، دوشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۱، ساعت ۱۵:۱۳ در پاسخ به علی‌آقا دربارهٔ فردوسی » شاهنامه » رزم کاووس با شاه هاماوران » بخش ۳:

درود بر شما! مقاله‌ای را که لینک آنرا گذاشته بودید خواندم. تا بحال اینگونه به این بیت فکر نکرده بودم. باید قاعدتا اینگونه که شما عنوان کردید باشد: دریغ است که مکان پلنگان و شیران نابود شود. بسیار سپاسگزارم!

فکر میکنم دلیل اشتباه فهمیدن این بیت اینست که بسیاری این بیت را با وزن اشتباه می‌خوانند بعلاوه خود من. 

 

سعید کف در ‫۱ سال و ۱ ماه قبل، شنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۱، ساعت ۱۴:۳۸ دربارهٔ سعدی » دیوان اشعار » رباعیات » رباعی شمارهٔ ۳:

آخر مگر می‌شود اینچنین زیبا نوشت؟! من که اسیرم. 

 

سعید کف در ‫۱ سال و ۱ ماه قبل، دوشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۱، ساعت ۱۷:۴۹ دربارهٔ فردوسی » شاهنامه » فریدون » بخش ۶:

بر آنسان به زین اندر آورد پای ...

چقدر زیباست این بیت! 

 

سعید کف در ‫۱ سال و ۱ ماه قبل، یکشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۱، ساعت ۱۷:۱۴ در پاسخ به سیـنا --- دربارهٔ فردوسی » شاهنامه » ضحاک » بخش ۱۲:

با درود به خانم ژاله! خود پرورانی و خود بشکری(خود پرورش می‌دهی و خود شکار میکنی) اینجا از شاهنامه تصحیح مسکو است.

 

سعید کف در ‫۱ سال و ۱ ماه قبل، شنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۱، ساعت ۱۶:۱۲ در پاسخ به مجید سلیمانی دربارهٔ فردوسی » شاهنامه » ضحاک » بخش ۷:

به حضور آقای مجید سلیمانی. به شما و بقیه دوستان توصیه میکنم که به پادکست فردوسی خوانی آقای امیر خادم رجوع کنید. نسخه‌ای که ایشان از آن استفاده کرده همان نسخه اخیر از آقای خالقی مطلق است. آقای خادم توضیحات بسیار ارزنده‌ای در مورد فردوسی، شاهنامه و شرایط سیاسی و جغرافیایی آن زمان را در قسمت‌های ویژه میدهند. پادکست ایشان بسیار آموزنده است. فردوسی خوانی ایشان در تلگرام و یوتیوب نیز هست. اگر در گوگل با نام reading ferdowsi جستجو کنید راحت پیدا می‌کنید. 

کلمه آوری به گفته آقای امیر خادم قید است و به معنی قطعآ و مفهوم بیت با فارسی امروزی یعنی: جدی باید حرف زد در مورد اینکه تو کی هستی. جایگاه تو کجاست؟ شاهی یا اژدهایی؟

با سپاس

 

سعید کف در ‫۱ سال و ۱ ماه قبل، شنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۱، ساعت ۱۳:۵۱ در پاسخ به کی پارسا رئیسی دربارهٔ فردوسی » شاهنامه » ضحاک » بخش ۶:

با درود! همان بگوی درست است. هر آنچه تو گفتی بگو، من می‌گویم. 

 

سعید کف در ‫۱ سال و ۱ ماه قبل، جمعه ۲۱ بهمن ۱۴۰۱، ساعت ۲۳:۴۸ در پاسخ به اردشیر دربارهٔ خیام » ترانه‌های خیام به انتخاب و روایت صادق هدایت » راز آفرینش [ ۱۵-۱] » رباعی ۶:

بت‌پرستی بنظر شما از روی خلوص نیت نیست و بت‌پرست از ترس و عادت بت میپرستد. او خرافه پرستی است که آنرا از گذشتگان خود به ارث برده. این توضیح شما فقط در مورد بت پرستان صدق نمی‌کند بلکه در مورد تمام ادیان و باورها صدق می‌کند. این خرد انسانهاست که مرکزیت دارد نه باور آنها زیرا انسانهای باخرد باورهای دیگران را باطل نمیشمارند و ممکن است باور خود را نیز با کسب دانش بیشتر تغییر دهند. انسان بیخرد یک باور را از گذشتگان خود گرفته و آن را بدون تفکر و بدون توجه به گذشت و تغییر زمان می‌پذیرد. شما در کدام آیین و مذهب انعطاف پذیری و نوآوری میبینید؟ این تفکر شما باعث تاسف است.

 

sunny dark_mode