بخش ۶۷ - اصل هشتم (قرآن خواندن است)
بدان که قرآن خواندن فاضل ترین عبادات است، خاصه که در نماز بود بر پای ایستاده رسول (ص) گفت، «فاضل ترین عبادت امت من قرآن خواندن است» و گفت، «هرکه وی را نعمت قرآن خواندن دادند و پندارد که هیچ کس را بزرگتر از آن که وی را داده اند چیزی داده اند، خرد داشته است چیزی را که حق تعالی آن را عظیم داشته است» و گفت، «اگر به مثل قرآن را در پوستی کنند و در آتش افکنند، آتش گرد آن نگردد» و گفت، «روز قیامت هیچ شفیع نیست به نزدیک حق تعالی بزرگوارتر از قرآن نه پیمبر و نه فرشته و نه غیر ایشان» و گفت، «حق تعالی می گوید، «هرکه را قرآن خواندن از دعا کردن مشغول کند، آنچه فاضلترین ثواب شاکران است وی را عطا کنم» و گفت، رسول (ص) که، «این دلها زنگار بگیرد همچون آهن»، گفتند، «یا رسول الله! به چه زدوده شود؟» گفت، «به خواندن قرآن و یاد کردن مرگ» و گفت، «من رفتم و شما را دو واعظ ماندم که همیشه شما را پند می دهند، یکی گویا و یکی خاموش واعظ گویا قرآن است و واعظ خاموش مرگ است.»
و ابن مسعود می گوید، رضی الله عنه، «قرآن بر خوانید که مزد هر حرفی دو حسنه است و نگویم که الم یک حرف است، لیکن الف حرفی است و لام حرفی و میم حرفی» و احمد بن حنیل، رضی الله عنه، گوید، «حق تعالی را به خواب دیدم گفتم یارب؟ تقرب به تو به چه چیز فاضلتر؟ گفت: به کلام قرآن اگر معنی فهم کنند و اگر نه؟ اگر معنی فهم کنند و اگر نه؟
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: قرآن خواندن از فاضل ترین عبادات است، به ویژه در نماز. پیامبر اسلام (ص) فرمودند که بهترین عبادت برای امت ایشان، قرآن خواندن است و کسی که این نعمت را دارد باید قدر آن را بداند. قرآن در روز قیامت شفیع بزرگتری ندارد و اگر کسی به خواندن قرآن مشغول شود، ثوابی از بهترین ثوابهای شکرگزاران نصیبش میشود. همچنین، پیامبر (ص) فرمودند که برای زدودن زنگار دل، باید قرآن خوانده شود و یاد مرگ کرد. ابن مسعود (رض) نیز بر این نکته تأکید کردند که بابت هر حرفی از قرآن دو حسنه دریافت میشود، و احمد بن حنیل (رض) از خداوند شنیده که بهترین وسیله تقرب به او، کلام قرآن است.
هوش مصنوعی: قرآن خواندن یکی از بالاترین عبادتها است، به ویژه وقتی که در حین نماز انجام شود. پیامبر (ص) فرمود که قرآن خواندن بهترین عبادت امت من است و اظهار داشت که اگر کسی به او نعمت قرآن خواندن اعطا شود و فکر کند که هیچ چیز بزرگتری از این نعمت وجود ندارد، او خردمند است، زیرا خداوند به این قرآن عظمت داده است. همچنین بیان کرد که اگر قرآن در پوست گذاشته شود و در آتش افکنده شود، آتش به آن آسیب نخواهد زد. در روز قیامت، هیچ شفیع نزد خداوند بزرگتر از قرآن نخواهد بود، نه پیامبر و نه هیچ فرشتهای. خداوند فرموده است که اگر کسی را قرآن خواندن از دعا کردن بازدارد، به او پاداشی میدهد که بزرگترین ثواب شاکران است. پیامبر (ص) همچنین گفت که دلها مثل آهن زنگ میزنند و پرسیدند چه چیزی میتواند این زنگار را پاک کند. او پاسخ داد: با خواندن قرآن و یادآوری مرگ. پیامبر (ص) تأکید کرد که او دو واعظ برای ما گذاشته است که همیشه ما را پند می دهند؛ یکی واعظ گویا یعنی قرآن و دیگری واعظ خاموش یعنی مرگ.
هوش مصنوعی: ابن مسعود میگوید: «قرآن را بخوانید، زیرا به ازای هر حرف آن دو حسنه نوشته میشود. نگویم "الم" یک حرف است، بلکه "الف" یک حرف، "لام" یک حرف و "میم" نیز یک حرف است.» همچنین احمد بن حنیل میگوید: «خداوند را در خواب دیدم و از او پرسیدم: ای پروردگار، نزدیک شدن به تو از چه طریق بهتر است؟» او پاسخ داد: «از طریق کلام قرآن، چه معنی آن را بفهمند و چه نفهمند.»
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.