چه بد گفتم که خونم زین جواب تلخ میریزی
شکر داری و در جامم شراب تلخ میریزی
دلی دارم به صد جا داغ و طعن مردمش بر سر
تو هم تا کی نمک بر این کباب تلخ میریزی
به اشک شوربختان خنده تا کی آه ازین عادت
چرا این تحفهٔ شیرین در آب تلخ میریزی
از آن یوسف شود روزی زلال خضر ای دیده
هر آن خوناب کز تعبیر خواب تلخ میریزی
فغانی خون خود را آب کردی بس کن این گریه
چه گل چیدی که عمری این گلاب تلخ میریزی
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: این شعر به بیان احساسات تلخ و دردناک شاعر میپردازد. او از بیرحمی و تلخی زندگی شکوه میکند و به یادآوری داغها و آلامی میپردازد که در دل دارد. شاعر به فردی اشاره میکند که به جای درک درد او، بر زخمهایش نمک میزند و بر تلخی او میافزاید. او به نشانههای امید و زیبایی در میان دردها اشاره کرده و از عادت به گریه و اندوه ابراز خستگی میکند. در نهایت، شاعر به حساسیت و عمق احساسات خود اشاره میکند و از تلخیهایی که در زندگی تجربه کرده، lament میکند.
هوش مصنوعی: چه بد گفتم که از این پاسخ تلخ ناراحت و غمگین شدم، در حالی که تو شیرینی و خوشی را در زندگیام به وجود میآوری، اما در وجود من تنها تلخی و اندوه وجود دارد.
هوش مصنوعی: من دلی دارم که در جاهای مختلف زخمهای زیادی دارد و مردم همیشه به خاطر تو به من طعنه میزنند. تا کی میخواهی بر این دردهای من بیشتر بیفزایی؟
هوش مصنوعی: تا کی باید به اشک کسانی که بدشانسند بخندیم؟ چرا این عادت تلخ را ادامه میدهیم و این هدیهٔ شیرین را در آب زهرآگین میریزی؟
هوش مصنوعی: روزی خواهد آمد که مانند آب زلال، یوسف نیکو از غمها و سختیها نمایان خواهد شد. ای چشمان من، هر آن چه از تعبیر خوابهای تلخ رنج دیدهای، در حقیقت خون است که از دل میریزی.
هوش مصنوعی: از خود مایه میگذاری و اشک میریزی، بیفایده است. دیگر بس است این گریانیدنت، چه اتفاقی افتاده که سالهاست همچنان غمناک و غمگین هستی و این درد را به یاد میآوری.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.