پیر طریقت گوید: در توحید تسلیم پیشه کن هرچه از عقل رود باک نیست و در خدمت طاعت پیشه کن هرچه از معاملت فرو شود باک نیست و در زهد فراغت پیشه کن اگر گنج قارون در دست تواست باک نیست و ازخداوند خداوند جوی از هر که بازمانی باک نیست
معرفت دو قسم است معرفت عام و معرفت خاص معرفت عام سمعی است و معرفت خاص عیانی است معرفت عام از عین جود است و معرفت خاص محض موجود معرفت عام را گفت واذا سمعوا و معرفت خاص را گفت یریکم ایاته اول شریعت را مدح است و دوم حقیقت را بیان
ای نزدیکتر به ما ازما، و مهربانتر از ما به ما نوازنده ما بی ما به کرم خویش نه بسزای ما هرچه کردیم تاوان بر ما هرچه تو کردی باقی بر ما هرچه کردی بجای ما بخود کردی نه برای ما
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: پیر طریقت به انسانها توصیه میکند که در توحید تسلیم باشند و از عقل خود در این مسیر هراسی نداشته باشند. او همچنین به انجام طاعت و زهد اشاره میکند و میگوید که حتی اگر ثروت زیادی داشته باشند، نباید نگران آن باشند. معرفت به دو نوع تقسیم میشود: معرفت عام که سمعی است و معرفت خاص که عیانی است. معرفت عام به معنای دانستن است و معرفت خاص به تجربه و دیدن حقیقت اشاره دارد. او در نهایت به خداوند اشاره کرده و میگوید که خداوند مهربانتر و نزدیکتر از هر کس دیگری است و اعمال او به خاطر انسانها نیست بلکه به خاطر خود اوست.
هوش مصنوعی: عالم را میگوید: در موضوع توحید، خود را تسلیم کن و اگر عقل چیزی میگوید، نگران نباش. در خدمت خدا، خود را وقف کن و اگر در معاملهها ضرری ببینی، مهم نیست. در راستای زهد و کمخوری، آرامش و بیخبریات را حفظ کن حتی اگر ثروتی به اندازه گنج قارون در دستت باشد اهمیتی ندارد. و از خداوند، هر چه میخواهی طلب کن و اگر کسی مانعت شد، نگران نباش.
هوش مصنوعی: معرفت به دو نوع تقسیم میشود: معرفت عمومی و معرفت خاص. معرفت عمومی به شناختهایی اشاره دارد که از طریق شنیدن بهدست میآید، در حالیکه معرفت خاص به شناختهایی گفته میشود که از طریق مشاهده مستقیم حاصل میشود. در معرفت عمومی، شناخت از جوهر و ذات وجود میآید، در حالی که در معرفت خاص، حقیقت خود را بهطور مطلق نشان میدهد. به عبارت دیگر، معرفت عمومی بیانگر شنیدنیهاست و معرفت خاص شامل دیدن نشانهها و واقعیتها میشود. در اینجا، معرفت عمومی میتواند به ستایش شریعت اشاره کند و معرفت خاص به بیان حقیقت میپردازد.
هوش مصنوعی: ای که نزدیکتر از ما به خود ما هستی و مهربانتری از ما، ای نوازندهای که بدون ما به ما لطف و رحمت میکنی، نه بر اساس حق و لیاقت ما. هرچه ما انجام دادیم، نتیجهاش بر گردن ماست، اما هر آنچه تو انجام دادی، برای ما باقی مانده است. آنچه تو کردی، در واقع برای خودت کردی و نه برای ما.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.