سام میرزا صفوی
»
تذکرهٔ تحفهٔ سامی
»
صحیفهٔ چهارم در ذکر حضرات واجب التعظیم
»
۲۴۵- مولانا عبدالکریم پادشاه
برادر مولانا انیسی است . وجه تسمیه او آنکه دماغش پریشانی پیدا کرده و خود را پادشاه نام کرد و بمردم حکم های غریب میکرد. اما فقیر و کم آزار بود نستعلیق را در روش برادر خوب مینوشت و رقم میکرد « کتبه خدا » و گاهی نوشتی که « کتبه زرافه » و رقم مقرری که مینوشت « کتبه شاه » بود و با وجود این شعر نیز میگفت . این دو مطلع از اوست :
تو را در دیده جا کردم که از مردم نهان باشی
نه دانستم که آنجا هم میان مردمان باشی
نمیگویی حکایت با من و آنگه که میگویی
ز بس حسرت ندانم که با که میگویی، چه میگویی
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: برادر مولانا، انیس، شخصی بود که به دلیل پریشانی ذهن خود خود را پادشاه نامید و احکام عجیبی صادر میکرد. او کمآزار بود و نستعلیق را به خوبی مینوشت. او گاهی از عناوینی مانند "کتبه خدا" و "کتبه زرافه" استفاده میکرد و در نگارش مقرریها نیز به "کتبه شاه" اشاره میکرد. او شعرهایی نیز سروده که نشاندهنده احساسات عمیقش هستند.
هوش مصنوعی: برادر مولانا به نام انیس شناخته میشود. دلیل این نامگذاری این است که او دچار افسردگی شده و خود را پادشاه معرفی کرده و به مردم دستوراتی عجیب میداد. با این حال، او فردی فقیر و کم آزار بود و نستعلیق را به خوبی مینوشت. او گاهی عبارات «کتبه خدا» و «کتبه زرافه» را به کار میبرد و برای امضای خود عبارتی مثل «کتبه شاه» مینوشت. علیرغم وضعیتش، او شعرهایی نیز سرود.
هوش مصنوعی: من تو را در چشمانم قرار دادم تا از نگاه مردم دور باشی، اما نمیدانستم که حتی در آنجا هم در میان مردم هستی.
هوش مصنوعی: نمیگویی که چه داستانی با من داری و وقتی هم که میگویی، به قدری حسرت به دلم میافتد که نمیدانم با کدام شخص صحبت میکنی و موضوع صحبتت چیست.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.