سام میرزا صفوی
»
تذکرهٔ تحفهٔ سامی
»
صحیفهٔ دوم در ذکر سادات و علما
»
صحیفهٔ اول : در ذکر سادات رفیع الدرجات
»
۳۱- میرزا اصغر
از سادات رضویست ولد امیر غیاث الدین عزیز است، حضرت میر، در فصاحت، بی نظیر زمان، و در بلاغت، فرید دوران، خود بود، در شعر گفتن و شناختن مسلم روزگار، فنائی تخلص میکرد، این چند مطلع از اوست :
بمیزان نظر حسن تو را با ماه سنجیدم
میان این و آن فرق از زمین تا آسمان دیدم
هر شب کنم اندیشه، تا دل ز تو برگیرم
چون صبح شود روشن، مهر تو ز سر گیرم
نمیدانم چسان گویم بشمع خویش سوز دل
که گر دم میزنم سوی رقیبان میشود مایل
غبارم کن خدا را . در رهی کان مه گذر دارد
بود دامن کشان روزی مرا از خاک بردار
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: فردی از سادات رضوی به نام امیر غیاث الدین عزیز وجود دارد که به عنوان حضرت میر شناخته میشود. او در فصاحت و بلاغت زبان فارسی بینظیر بود و شعرهایی زیبا میسرود. او با تخلص "فنایی" شناخته میشود. در این متن از چند مطلع شعر او آمده است که در آن به زیبایی محبوب و دلتنگی برای او اشاره دارد. شاعر در شعرهایش حسرت و عشق را به تصویر میکشد و از پرتو عشق الهی سخن میگوید.
هوش مصنوعی: او از سادات رضوی است و فرزند امیر غیاث الدین عزیز به شمار میآید. حضرت میر در فصاحت و بلاغت، بینظیر زمان خود بوده و در شعر گفتن و شناختن ویژگیهای شعر، به تخلص "فنائی" شناخته میشود. این چند بیت از آثار اوست:
هوش مصنوعی: من زیبایی تو را با ماه مقایسه کردم و در این مقایسه، فاصلهی میان تو و ماه را به اندازهی زمین تا آسمان یافتم.
هوش مصنوعی: هر شب به فکر این هستم که چگونه میتوانم عشق تو را از دل خود دور کنم، اما وقتی صبح میشود، دوباره نمیتوانم از عشق تو خلاص شوم.
هوش مصنوعی: نمیدانم چطور احساسات خود را به شمعی که نماد دل میباشد بیان کنم، زیرا اگر صحبت کنم، دیگران به سمت رقبای من جذب میشوند.
هوش مصنوعی: ای خدا، من را در عشق و محبت خود غرق کن. در راه عشقی که آن ماه تابان در آن عبور میکند، دامن مرا بگیر تا روزی مرا از دنیای خاکی آزاد کنی.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.