یٰا أَیُّهَا اَلنَّبِیُّ جٰاهِدِ اَلْکُفّٰارَ وَ اَلْمُنٰافِقِینَ وَ اُغْلُظْ عَلَیْهِمْ وَ مَأْوٰاهُمْ جَهَنَّمُ وَ بِئْسَ اَلْمَصِیرُ (۷۳) یَحْلِفُونَ بِاللّٰهِ مٰا قٰالُوا وَ لَقَدْ قٰالُوا کَلِمَةَ اَلْکُفْرِ وَ کَفَرُوا بَعْدَ إِسْلاٰمِهِمْ وَ هَمُّوا بِمٰا لَمْ یَنٰالُوا وَ مٰا نَقَمُوا إِلاّٰ أَنْ أَغْنٰاهُمُ اَللّٰهُ وَ رَسُولُهُ مِنْ فَضْلِهِ فَإِنْ یَتُوبُوا یَکُ خَیْراً لَهُمْ وَ إِنْ یَتَوَلَّوْا یُعَذِّبْهُمُ اَللّٰهُ عَذٰاباً أَلِیماً فِی اَلدُّنْیٰا وَ اَلْآخِرَةِ وَ مٰا لَهُمْ فِی اَلْأَرْضِ مِنْ وَلِیٍّ وَ لاٰ نَصِیرٍ (۷۴) وَ مِنْهُمْ مَنْ عٰاهَدَ اَللّٰهَ لَئِنْ آتٰانٰا مِنْ فَضْلِهِ لَنَصَّدَّقَنَّ وَ لَنَکُونَنَّ مِنَ اَلصّٰالِحِینَ (۷۵) فَلَمّٰا آتٰاهُمْ مِنْ فَضْلِهِ بَخِلُوا بِهِ وَ تَوَلَّوْا وَ هُمْ مُعْرِضُونَ (۷۶) فَأَعْقَبَهُمْ نِفٰاقاً فِی قُلُوبِهِمْ إِلیٰ یَوْمِ یَلْقَوْنَهُ بِمٰا أَخْلَفُوا اَللّٰهَ مٰا وَعَدُوهُ وَ بِمٰا کٰانُوا یَکْذِبُونَ (۷۷) أَ لَمْ یَعْلَمُوا أَنَّ اَللّٰهَ یَعْلَمُ سِرَّهُمْ وَ نَجْوٰاهُمْ وَ أَنَّ اَللّٰهَ عَلاّٰمُ اَلْغُیُوبِ (۷۸) اَلَّذِینَ یَلْمِزُونَ اَلْمُطَّوِّعِینَ مِنَ اَلْمُؤْمِنِینَ فِی اَلصَّدَقٰاتِ وَ اَلَّذِینَ لاٰ یَجِدُونَ إِلاّٰ جُهْدَهُمْ فَیَسْخَرُونَ مِنْهُمْ سَخِرَ اَللّٰهُ مِنْهُمْ وَ لَهُمْ عَذٰابٌ أَلِیمٌ (۷۹)
ای پیغمبر جهاد کن با کافران و منافقان و سختگیر بر ایشان و جایشگاه ایشان دوزخست و بد جای بازگشتی است (۷۳) سوگند میخورند بخدا که نگفتند و بحقیقت گفتند کلمه کفر را و کافر شدند بعد از اسلامشان و خواهش کردند بآنچه نرسیدند و کینه نورزیدند مگر آنکه بینیاز کرد ایشان را خدا و رسول او از فضلش پس اگر توبه کنند باشد بهتر مر ایشان را و اگر رو گردانند عذاب کند ایشان را خدا عذابی دردناک در دنیا و آخرت و نباشد مر ایشان را در زمین هیچ دوستی و نه یاریکننده (۷۴) و از ایشان کسی است که پیمان کرد با خدا که اگر بدهد ما را از فضلش هر آینه صدقه دهیم البته و هر آینه خواهیم شد البته از شایستگان (۷۵) پس چون دادشان از فضلش بخیلی کردند بآن و رو گردانیدند و ایشان بودند اعراضکنندگان (۷۶) پس از پی آورد ایشان را نفاقی در دلهاشان تا روزی که بیابند آن را بسبب آنچه خلاف کردند با خدا آنچه وعده کردند او را بسبب آنچه بودند که دروغ میگفتند (۷۷) آیا ندانستند که خدا میداند پنهانشان را و رازشان را بدرستی که خدا دانای پنهانیهاست (۷۸) آنان که عیب میکنند افزوندهندگان را از گروندگان در صدقهها و کسانی را که نمییابند مگر طاقتشان را پس استهزا میکنند از ایشان استهزا کرد خدا از ایشان و از برای آنهاست عذابی دردناک (۷۹)
ای پیمبر جنگ کن با کافران
در رواج دین به شمشیر و سنان
با منافق سیرتان هم بی حرج
کن جهاد از تیغ الزام و حجج
هم بر ایشان باش سخت و رو ترش
گرچه زین نایند از مستی به هُش
بازگشت این جمله را در دوزخ است
مرغ را بِئْسَ الْمَصِیر اینسان فخ است
می خورند ایشان قسم بر کردگار
که نگفت استند حرفی ناگوار
وآن کلمۀ کفر را از قهر و کین
گفته اند ایشان به تحقیق و یقین
وآن بود دشنام بر فخر بشر
زآن اِباء کردند چون شد مشتهر
مختلف گویند در وجه نزول
حاصلش بوده است تقبیح رسول
چون پیمبر کرد ز ایشان بازخواست
پس قسم خوردند کاین تهمت به ماست
آمد آیت کاین نباشد اتهام
گفته اند ایشان به تحقیق این کلام
خفیه بر تقبیح پیغمبر شدند
از پس اسلامشان کافر شدند
قصد کردند آنچه را نایافتند
هر چه در تحصیل آن بشتافتند
وآن ز یثرب بود اخراج نبی
تا که گردد پادشاه ابن اُبی
اهل عقبه یا بود ز ایشان مراد
که به قتل وی بُد ایشان را نهاد
واقدی باشد بر این بی اعوجاج
هم بدینسان کلبی و دیگر زجاج
کینه ایشان را به پیغمبر نبود
جز که حقشان کرد مستغنی ز جود
جای شکر نعمت حق بر غناء
کینه ور گشتند با بحر عطاء
جمله بودند اهل یثرب بس فقیر
از قدوم او غنی گشتند و سیر
گفت از شرّ کسی می دار بیم
که به او کردستی احسان از قدیم
پس کنند ار توبه از رزق و نفاق
بهر ایشان بهتر آمد در سیاق
ور که برگردند میباشد عذاب
بهر ایشان از خدا اندر حساب
در دو دنیا این عذاب از فعل و خوست
نیستشان هم در زمین یاری و دوست
« حکایت ثعلبه »
ثعلبه نامی که بود از زاهدان
خواست از پیغمبر آخر زمان
تا توانگر سازدش پروردگار
زآنکه معسر بود و بس ذو افتقار
گفت پیغمبر که این نبود صلاح
فقر را آخر به خیر است و فلاح
باز آمد گفت بهر من غنا
شاید ار خواهی که هستم بینوا
حاصل آنکه شد توانگر آن فقیر
از دعای احمد(ص) روشن ضمیر
رفت سالی کو نیامد در نماز
جُست حالش مصطفی(ص) ز اهل نیاز
مردمان گفتند از حالش همه
کو شده بس صاحب مال و رمه
نیستش فرصت که آید در نماز
یا که بدهد روز و شب را امتیاز
پس پی اخذ زکات اندر عیان
بر قبایل ساخت مردی را روان
چونکه او آمد به سوی ثعلبه
شد دگرگون خُلق و خوی ثعلبه
گفت این جزیه است کو خواهد ز ما
از مسلمان جزیه او گیرد چرا
بس تکاهل کرد و هیچ آخر نداد
بازگشت او نزد سلطان عباد
آمد این آیت به حق ثعلبه
کو اِباء کرد از زکات واجبه
باشد از ایشان کسی کو با خدا
کرده عهد اینسان که گر یابد غنا
بدهد از فضلش خدا مالی فزون
ما کنیم از آن زکاتش را برون
صدقه بدهیم از منال و از حشم
از نکوکاران مگر باشیم هم
پس چو حقشان داد مال از فضل خویش
از زکاتش بخل آوردند پیش
روی گرداندند و زآن معرض شدند
بودشان رسم ار به اعراض آمدند
پس ز پی آورده ایشان را نفاق
در قلوب ، آن بخل و قبض اندر سیاق
تا به روز حشر و هنگام جزا
که کنند ایشان ملاقات خدا
زآنچه با حق کرده اند ایشان خلاف
وآنچه وعده داده بودند از گزاف
هم از آنکه بوده اند از بی فروغ
در خلاف وعده و قول دروغ
آگهی آیا ندارند آنکه حق
آگه است از سرّ قلب این فرق
زآنچه می گویند پنهانی به هم
کاین زکات مال جزیه است و ستم
یا ندانند اوست علام الغیوب
داند آنچه هست پنهان در قلوب
صاعی از خرما به نزد مصطفی(ص)
برد از انصار مردی با وفی
تا که جزء صدقه ها سازد رسول
عیب او کردند جمعی بوالفضول
کرد اشارت بر طریق لمز و غمز
یک منافق با رفیق خود به رمز
کاین بر آن آورد کآرد در عیان
خویشتن را او به یاد مردمان
تا دهند او را به هر وقتی زکات
مر به حیلت یابد از عسرت نجات
ور نه می دانست او خود لاعلاج
که ندارد کس بر این صاع احتیاج
آمد آیت که کنند از غمز قدح
زآنکه خواهد مستحق گردد به مدح
ز اهل ایمان در اداء صدقه ها
وآن کسان را که نیابند از نوا
جز که بر مقدار وسع و طاقتش
پس کنند از بَددلی سُخریتش
پس کند سخریه ایشان را خدا
میدهد یعنی به سخریّت جزا
مستحقند این جماعت بر هلاک
هم ز یزدان بر عذابی دردناک
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: این آیات به پیامبر اسلام سوره توبه اشاره دارند و بر لزوم جهاد با کافران و منافقان تأکید میکنند. خداوند به پیامبر میفرماید که باید با این افراد سختگیری کند زیرا جایگاه آنها در دوزخ است. آنها به دروغ سوگند میخورند که کلمات کفر را نگفتهاند در حالی که پس از پذیرش اسلام به کفر برگشتهاند و تنها به خاطر بینیاز شدن از نعمتهای خدا و رسول خدا، کینه دارند. اگر این افراد توبه کنند، برایشان بهتر است، در غیر این صورت عذاب دردناکی در انتظارشان است.
این آیات همچنین به وعده منافقان اشاره میکنند که عهد کرده بودند اگر از خدای خود نعمت بگیرند، در صدقه دادن شایسته خواهند بود. اما وقتی نعمت به آنان داده شد، بخل ورزیدند و از صدقه دادن خودداری کردند. در نتیجه، نفاق در دلهایشان جای گرفت و تا روز قیامت با عذاب الهی مواجه خواهند بود.
همچنین داستان "ثعلبه" به عنوان مثالی از افرادی که از خدا درخواست ثروت داشتند و پس از دریافت نعمت، به اعراض از واجبات مانند زکات پرداختند، آورده شده است. این افراد در نهایت مورد عذاب الهی قرار میگیرند. در پایان به این نکته اشاره شده که خداوند از رازهای دلهای انسانها باخبر است و کسانی که دیگران را در صدقاتشان تمسخر میکنند، مورد عذاب قرار خواهند گرفت.
هوش مصنوعی: ای پیامبر، با کافران و منافقان جهاد کن و بر آنها سخت بگیر که سرانجام آنها جهنم است و چه بد مکانی است. آنها به خدا قسم میخورند که چیزی نگفتهاند، در حالی که حقیقتاً آنها کلمات کفر را بیان کرده و بعد از اسلام آوردن، کافر شدهاند و به کارهایی هم فکر کردند که به آنها نرسیدند. آنها به جز این که خدا و پیامبرش از فضل خودشان آنها را بینیاز کردهاند، چیزی دیگری برنگذاشتند. اگر به توبه برگردند، این برای آنها بهتر است و اگر روگردانی کنند، خدا آنها را در دنیا و آخرت به عذابی دردناک عذاب خواهد کرد و هیچ حامی و ناصری برای آنها در زمین نخواهد بود. برخی از آنها با خدا عهد کرده بودند که اگر از فضلش به آنها عطا کند، صدقه خواهند داد و از صالحان خواهند بود. اما وقتی خدا به آنها از فضلش عطا کرد، بخیل شدند و روگردان شدند در حالی که از آن روی برتافته بودند. این کار باعث شد که نفاقی در دلهایشان به وجود بیاید تا روزی که خدا را ملاقات کنند، به خاطر شکستن عهدی که با خدا کرده بودند و به دلیل دروغهایی که میگفتند. آیا نمیدانند که خدا از رازها و صحبتهای پنهانی آنها آگاه است و او دانای نهانهاست؟ کسانی که مؤمنان را در صدقات سرزنش میکنند و کسانی که جز به اندازه خود نمیتوانند، از آنها تمسخر میکنند، خدا نیز از آنها تمسخر میکند و برایشان عذابی دردناک است.
هوش مصنوعی: ای پیامبر، با کافران و منافقان جهاد کن و در سختگیری بر آنان جدی باش. جایگاه ایشان جهنم است که بدترین مکان برای بازگشت است. آنان به خدا سوگند میخورند که چیزی نگفتهاند، در حالی که واقعاً کلمه کفر را بیان کرده و پس از ایمان به کفر بازگشتهاند. آنان خواستهاند که به آنچه دست نیافتنی است برسند و فقط به دلیل این که خدا و رسولش آنان را از فضل خود بینیاز کردهاند، کینهای در دل ندارند. اگر توبه کنند، برایشان بهتر است، و اگر روی برگردانند، خدا آنان را عذابی دردناک در دنیا و آخرت مجازات خواهد کرد و هیچ دوستی و یاوری در زمین برایشان نخواهد بود. برخی از آنان با خدا پیمان بستهاند که اگر از فضلش به آنان عطا کند، قطعاً صدقه خواهند داد و از شایستگان خواهند شد. اما وقتی که خدا از فضلش به آنان داد، بخیل شدند و از آن روی گردانیدند. بنابراین نفاقی در دلهای آنان تا روزی که به آنچه بر خدا وعده دادهاند برسند، وجود دارد و این به خاطر دروغهایی است که گفتهاند. آیا نمیدانند که خدا به پنهانیهای آنان و اسرارشان آگاه است؟ یقیناً خدا دانشمند پنهانیهاست. آنان که بر مؤمنان در صدقهها عیبجویی میکنند و کسانی که نمیتوانند در این زمینه تلاش کنند، آماج تمسخر قرار میگیرند؛ خدا نیز از ایشان تمسخر میکند و برای آنان عذابی دردناک آماده است.
هوش مصنوعی: ای پیامبر، در ترویج دین به مبارزه با کافران بپرداز، با شمشیر و سلاح قیام کن.
هوش مصنوعی: با نیرنگ بازان با احتیاط برخورد کن، زیرا در جنگ بینش و استدلال، ممکن است از آن استفاده کنند.
هوش مصنوعی: با آنها با جدیت و چهرهی درهم رفتار کن، هرچند که به خاطر مستی نتوانند به روشنی و درستی پاسخ دهند.
هوش مصنوعی: این جمله به معنای این است که پرندهای که به دنیای دوزخ برمیگردد، به جایی بسیار نامناسب و بدی میرود. در این وضعیت، چنین بازگشتی نشاندهندهی عاقبت بد و ناپسند بودن آن است.
هوش مصنوعی: آنها قسم میخورند به خدا که هیچ سخن ناخوشایندی نگفتهاند.
هوش مصنوعی: این جمله به این معناست که افراد به خاطر احساسات منفی و دشمنی، کلمات نادرستی را درباره کفر بر زبان میآورند و این ادعاهایشان بر اساس باورهای صحیح و مستند نیست.
هوش مصنوعی: این جمله به این معناست که به دلیل بزرگی و مقام والای انسانی، برخی بر او دشنام میزنند و این موضوع زمانی به شهرت رسید که دیگران از آن سرفرود آوردند.
هوش مصنوعی: گفته شده که به خاطر چیزی که رسول خدا را مورد نکوهش قرار داده، به صورتهای مختلف نازل شده است.
هوش مصنوعی: وقتی پیامبر از آنها پرسش کرد، آنها قسم خوردند که این اتهام به ما مربوط نیست.
هوش مصنوعی: آمده است که این سخن نمیتواند نادرست باشد، زیرا ایشان به طور دقیق این کلام را بیان کردهاند.
هوش مصنوعی: پنهانی بر نکوهش پیامبر پرداختند و به خاطر ایمان به اسلام، کافر شدند.
هوش مصنوعی: آنها به دنبال چیزی رفتند که نتوانستند به دست آورند، هرچقدر هم که برای به دست آوردن آن تلاش کردند.
هوش مصنوعی: او از یثرب (مدینه) تبعید شد تا این که پادشاه ابن ابی (عبدالله بن ابی) بر سرکار آید.
هوش مصنوعی: اهل عقبه در حقیقت به این اشاره دارد که افرادی که در واقعهای خاص نقش داشتند، به خاطر قتل شخصی که مورد نظر بود، به باطل هدایت شدند.
هوش مصنوعی: به نظر میرسد که در اینجا به ویژگیهای صاف و بدون نقص اشاره شده است. به عبارت دیگر، میتوان گفت که همانطور که اجسام یا عناصر خاصی مثل کلبی و شیشه در شکل و کیفیت خود بینقص و یکنواخت هستند، این ویژگیها در دیگر موارد نیز میتواند مشاهده شود. در واقع، این بیان تاکید بر وضوح و خلوص در اشیاء یا مفاهیم دارد.
هوش مصنوعی: کینه و دشمنی آنها با پیامبر به خاطر این بود که خداوند، آنها را از نیاز به بخشش و لطف دیگران بینیاز کرده بود.
هوش مصنوعی: باید قدردان نعمتهای الهی باشیم، اما برخی از افراد به جای شکرگزاری، به نفرت و کینه میپردازند و در دنیای فراوانی و بخشش غرق میشوند.
هوش مصنوعی: تمام اهل یثرب در فقر بودند، ولی با آمدن او، به ثروت رسیدند و سیر شدند.
هوش مصنوعی: باید از کسی که قبلاً به او محبت کردهای، نگران باشی؛ زیرا او ممکن است به تو آسیب برساند.
هوش مصنوعی: اگر کسانی از روزی و نفاق توبه کنند، این کار برای آنها بهتر است و در جریان امور زندگیشان مثبتتر خواهد بود.
هوش مصنوعی: اگر کسانی که به راه نادرست میروند، به اشتباهات خود پی ببرند و برگردند، عذاب الهی برای آنان در روز حساب وجود دارد.
هوش مصنوعی: در هر دو دنیا، این عذاب ناشی از اعمال و خواستههای خودشان است؛ زیرا در زمین، هیچ یاری و دوستی ندارند که به آنها کمک کند.
هوش مصنوعی: ثعلبه جوانی فقیر و سرگرم با نگرانیهای دنیا بود. او روزی به محضر پیامبر رسید و از ایشان درخواست مالی کرد تا بتواند زندگی بهتری داشته باشد. پیامبر به او توصیه کرد که به جای درخواست مال، بر تلاش و کار خود بیفزاید و به خدا توکل کند. ثعلبه به دنبال این مشاوره، به دنبال روزی حلال رفت و کمکم موفق شد و ثروت زیادی به دست آورد. اما با افزایش ثروتش، از یاد خدا و یادآوریهای دینی غافل شد. در نهایت، او متوجه شد که ثروت نتوانسته است او را به آرامش برساند و از خداوند دور شده است. این داستان نشان میدهد که در زندگی نیاز به تعادل وجود دارد و نباید فراموش کرد که دنیای مادی نمیتواند خوشبختی واقعی را فراهم کند.
هوش مصنوعی: ثعلبه شخصی بود از زاهدان که از پیامبر آخرالزمان درخواست داشت.
هوش مصنوعی: خداوند انسان را با توانگری و رفاه همراه میسازد، چرا که او در ابتدا نیازمند و فقیر بود.
هوش مصنوعی: پیامبر فرمود که فقر برای انسان خوب نیست و در نهایت به نیکی و سعادت نخواهد انجامید.
هوش مصنوعی: بازگشت و گفت که شاید برای من خوشبختی بیفتد، اگر بخواهی که من در حالت فقر به سر میبرم.
هوش مصنوعی: در نهایت، نتیجه این شد که آن فقیر با دعای پیامبر (ص)، به ثروتمندی دست یافت و زندگیاش تغییر کرد.
هوش مصنوعی: سالی که گذشت، شخصی نیامد و در نماز، حال و احوال او را از حضرت مصطفی(ص) که مورد درخواست بندگان است، جستجو کردند.
هوش مصنوعی: مردم از وضعیت او صحبت کردند و گفتند که او به خاطر ثروت و داراییاش، خیلی تغییر کرده است.
هوش مصنوعی: فرصتی برای عبادت و نماز نیست، یا اینکه شب و روز به ما امتیازی بدهند.
هوش مصنوعی: پس برای جمعآوری زکات، مردی را به قبایل فرستادند که این کار را به وضوح انجام دهد.
هوش مصنوعی: وقتی او به سوی ثعلبه آمد، اخلاق و رفتار ثعلبه به کلی تغییر کرد.
هوش مصنوعی: او گفت که این مالیاتی است که از ما میگیرد، از مسلمانان چرا او باید این مالیات را بگیرد؟
هوش مصنوعی: او بسیار به تأخیر انداخت و هیچ نتیجهای به دست نیاورد و در نهایت به نزد سلطان عباد بازگشت.
هوش مصنوعی: امام ثعلبه به زکات واجب اعتراض کرد و از پرداخت آن سر باز زد.
هوش مصنوعی: شاید میان آنها کسی باشد که با خدا پیمان بسته است به این شکل که اگر به ثروت برسد، شکرگزار خواهد بود.
هوش مصنوعی: خداوند از فضل و برکت خود، مالی به ما عطا کند و ما زکات آن را خارج بسازیم.
هوش مصنوعی: باید از مال و دارایی خود خیرات بدهیم و به نیکوکاران کمک کنیم، شاید با این کار ما هم از خوبان باشیم.
هوش مصنوعی: وقتی خداوند از فضل خود به آنها مال و دارایی عطا کرد، به جای سپاسگزاری و بخشش از زکات آن با تنگنظری رفتار کردند.
هوش مصنوعی: آنها از من روی برگرداندند و به این رفتار عادت کردهاند؛ اگر بخواهند از من دوری کنند، برایشان طبیعی است.
هوش مصنوعی: به دنبال آن، نفاق در دلهای آنان جای گرفته است، که این نشاندهنده بخل و تنگنظری آنهاست.
هوش مصنوعی: تا روز قیامت و در زمان پاداش، آنها با خدا ملاقات خواهند کرد.
هوش مصنوعی: به خاطر کارهایی که آنها با حق کردند و وعدههایی که به صورت بیهوده و بدون پشتیبانی داده بودند، وضعیت کنونی پیش آمده است.
هوش مصنوعی: بسیاری از افراد از آنچه که خوشایندشان نیست، تن به دروغ و عدم پایبندی به وعدهها میدهند.
هوش مصنوعی: آیا کسی که به حقیقت درونی این تفاوت آگاه است، خبر ندارد؟
هوش مصنوعی: آنچه بهطور پنهانی گفته میشود، نشاندهنده این است که مالیات و جزیهای که از مردم گرفته میشود، تحت ظلم و ستم قرار دارد.
هوش مصنوعی: شاید مردم ندانند، اما او، که همه چیز را میداند، از رازهای نهفته در دلها آگاه است.
هوش مصنوعی: مردی وفادار از انصار، یک دسته خرما را به نزد حضرت محمد (ص) برد.
هوش مصنوعی: برخی از بیهودگان عیبجویی کردند و سخن چینی نمودند تا اینکه رسولالله (ص) درباره ایشان نظر مثبت و صدقه ای در دل خود داشته باشد.
هوش مصنوعی: او با اشارهای غیرمستقیم به روشهای فریب و نیرنگ، به همنشین خود نشان میدهد که چگونه یک فرد دوچهره عمل میکند.
هوش مصنوعی: او به صراحت نشان میدهد که چگونه خود را به یاد دیگران میآورد.
هوش مصنوعی: او به هر فرصتی زکات خود را بدهد، با ترفندهایی از مشکلات خود رهایی مییابد.
هوش مصنوعی: اگر او میدانست که کسی به این اندازه نیاز ندارد، دیگر نیازی به درمان ندارد، چون واقعاً هیچ کس به این چیز احتیاجی ندارد.
هوش مصنوعی: نشانهای آمده که از ناراحتی و غم، جام را پر کنند، زیرا کسی که در این حالت باشد، سزاوار ستایش خواهد شد.
هوش مصنوعی: از افرادی که به ایمان خود پایبند هستند، در دادن صدقه و کمک به دیگران تردیدی نیست و به ویژه کسانی که توانایی مالی ندارند و نمیتوانند کمک کنند.
هوش مصنوعی: تنها بر اساس توانایی و ظرفیت او تصمیمگیری میکنند و از بدحالی او استفاده نمیکنند.
هوش مصنوعی: پس خداوند به کسانی که به دیگران طعنه میزنند و تمسخر میکنند، پاداش میدهد یعنی آنها را با تمسخر و سرزنش جزا خواهد داد.
هوش مصنوعی: این گروه سزاوار هلاکت هستند، زیرا خداوند آنان را به عذابی دردناک گرفتار خواهد کرد.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.