رَبَّنٰا وَ اِبْعَثْ فِیهِمْ رَسُولاً مِنْهُمْ یَتْلُوا عَلَیْهِمْ آیٰاتِکَ وَ یُعَلِّمُهُمُ اَلْکِتٰابَ وَ اَلْحِکْمَةَ وَ یُزَکِّیهِمْ إِنَّکَ أَنْتَ اَلْعَزِیزُ اَلْحَکِیمُ (۱۲۹) وَ مَنْ یَرْغَبُ عَنْ مِلَّةِ إِبْرٰاهِیمَ إِلاّٰ مَنْ سَفِهَ نَفْسَهُ وَ لَقَدِ اِصْطَفَیْنٰاهُ فِی اَلدُّنْیٰا وَ إِنَّهُ فِی اَلْآخِرَةِ لَمِنَ اَلصّٰالِحِینَ (۱۳۰) إِذْ قٰالَ لَهُ رَبُّهُ أَسْلِمْ قٰالَ أَسْلَمْتُ لِرَبِّ اَلْعٰالَمِینَ (۱۳۱) بِهٰا إِبْرٰاهِیمُ بَنِیهِ وَ یَعْقُوبُ یٰا بَنِیَّ إِنَّ اَللّٰهَ اِصْطَفیٰ لَکُمُ اَلدِّینَ فَلاٰ تَمُوتُنَّ إِلاّٰ وَ أَنْتُمْ مُسْلِمُونَ (۱۳۲) أَمْ کُنْتُمْ شُهَدٰاءَ إِذْ حَضَرَ یَعْقُوبَ اَلْمَوْتُ إِذْ قٰالَ لِبَنِیهِ مٰا تَعْبُدُونَ مِنْ بَعْدِی قٰالُوا نَعْبُدُ إِلٰهَکَ وَ إِلٰهَ آبٰائِکَ إِبْرٰاهِیمَ وَ إِسْمٰاعِیلَ وَ إِسْحٰاقَ إِلٰهاً وٰاحِداً وَ نَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ (۱۳۳) تِلْکَ أُمَّةٌ قَدْ خَلَتْ لَهٰا مٰا کَسَبَتْ وَ لَکُمْ مٰا کَسَبْتُمْ وَ لاٰ تُسْئَلُونَ عَمّٰا کٰانُوا یَعْمَلُونَ (۱۳۴) وَ قٰالُوا کُونُوا هُوداً أَوْ نَصٰاریٰ تَهْتَدُوا قُلْ بَلْ مِلَّةَ إِبْرٰاهِیمَ حَنِیفاً وَ مٰا کٰانَ مِنَ اَلْمُشْرِکِینَ (۱۳۵) قُولُوا آمَنّٰا بِاللّٰهِ وَ مٰا أُنْزِلَ إِلَیْنٰا وَ مٰا أُنْزِلَ إِلیٰ إِبْرٰاهِیمَ وَ إِسْمٰاعِیلَ وَ إِسْحٰاقَ وَ یَعْقُوبَ وَ اَلْأَسْبٰاطِ وَ مٰا أُوتِیَ مُوسیٰ وَ عِیسیٰ وَ مٰا أُوتِیَ اَلنَّبِیُّونَ مِنْ رَبِّهِمْ لاٰ نُفَرِّقُ بَیْنَ أَحَدٍ مِنْهُمْ وَ نَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ (۱۳۶) فَإِنْ آمَنُوا بِمِثْلِ مٰا آمَنْتُمْ بِهِ فَقَدِ اِهْتَدَوْا وَ إِنْ تَوَلَّوْا فَإِنَّمٰا هُمْ فِی شِقٰاقٍ فَسَیَکْفِیکَهُمُ اَللّٰهُ وَ هُوَ اَلسَّمِیعُ اَلْعَلِیمُ (۱۳۷)
و وَصّٰی پروردگار ما و برانگیز در ایشان فرستاده از ایشان بخواند بر ایشان آیات تو را و تعلیم بکند ایشان را کتاب و حکمت را و پاک سازد ایشان را بدرستی که تو تویی غالب درست کردار (۱۲۹) و آن کیست برگردد از کیش ابراهیم مگر کسی که خوار کرده باشد نفسش را و هر آینه بتحقیق برگزیدیم او را در دنیا و بدرستی که او در آخرت هر آینه از شایستگان است (۱۳۰) هنگامی که گفت مر او را پروردگارش که فرمان بر گفت فرمان بردارم مر پروردگار جهانیان را (۱۳۱) و وصیت کرد بدان ابراهیم پسران خود را و یعقوب ای پسران من بدرستی که خدا برگزید از برای شما دین پس نمیرید البته مگر اینکه باشید شما مسلمانان (۱۳۲) آیا بودید گواهان هنگامی که حاضر شد یعقوب را مرگ هنگامی که گفت مر پسرانش را که میپرستید از بعد من گفتند میپرستیم خدای تو را و خدای پدران تو ابراهیم و اسماعیل و اسحق خدایی یگانه و ما مر او را منقادانیم (۱۳۳) آنها گروهیاند که گذشتند مر آنها را آنچه کسب کردند و برای شما است آنچه کسب کردید و پرسیده نشوید از آنچه بودند که میکردند (۱۳۴) و گفتند بوده باشید یهود یا ترسا تا هدایت یابید بگو بلکه کیش ابراهیم حق کرا است و نسزد که باشد از مشرکان (۱۳۵) بگوئید گرویدیم بخدا و آنچه که ما فرو فرستادیم شد بسوی ما و آنچه فرو فرستاده شد بسوی ابراهیم و اسماعیل و اسحق و یعقوب و اسباط و آنچه آمده شد بموسی و عیسی و آنچه داده شد پیغمبران را از پروردگارشان جدایی نمیاندازیم میان یکی از ایشان و ما مر او را گردن ننهندگانیم (۱۳۶) پس اگر بگروید بمانند آنچه ایمان آوردند باو پس بتحقیق که هدایت یابید و اگر رو بگردانید پس جز این نیست که ایشان در مخالفتند پس زود باز دارد ایشان را و اوست شنوای دانا (۱۳۷)
کن تو ای پروردگار از ما قبول
می برانگیزان در ایشان یک رسول
تا بر ایشان خوانَد آیات صواب
هم بیاموزد مر ایشان را کتاب
با کتاب و حکمت آن داعی ز غیب
آید و هم پاکشان سازد ز عیب
چون تویی غالب به هر کار از نخست
هم حکیمی راست کردار و درست
آن دعای مستجاب از رفعتش
شد موافق با اراده و مشیّتش
احمد آمد با کتاب و عترتی
با چو حیدر بن عمی ذوالنصرتی
کیست تا برگردد از کیش خلیل
جز سفیهی کوست خوار اندر سبیل
کرده نفس خویشتن را خوار و زار
از ره رحمت فتاده بر کنار
محتجب از نور عقل او بالتمام
مانده باقی در مقام انظلام
برگزیدیم آن بلند آوازه را
یعنی ابراهیم نیک اندازه را
برگزیده شد به دنیا هم به دین
هست هم در آخرت از صالحین
ملتش مانَد به گیتی تا ابد
هر گُره یابند از او نظم و رشد
هم نمودیم اختیارش بر ثبات
در فنای وحدت و توحید ذات
استقامت صالحین را در جزاء
میبود حال بقاء بعد از فناء
حق تعالی گفت شو منقاد هین
گفت منقادم به ربّ العالمین
أسلِم اعنی شو موحد در زمن
هم فنای فی الله اندر ذات من
گفتن حق بر تجلّی ذات بود
که نمودش روی بر ذات وجود
وآن اجابت از مراتب رستن است
بر حق از مادون حق پیوستن است
پس وصیّت کرد بر ابنای خود
خاصه یعقوب آن سلوک و رأی خود
راه این توحید بر ایشان نمود
گفت حق بگزیدتان زین ره ز جود
پس نباید تا بمیرد از بدن
جز که از خود مرده باشید آن زمن
دین آباء را به جان بنده شوید
از چنین مردن به حق زنده شوید
مر موحد را نه دین است و نه ذات
دین او حق، ذات او حق، مات مات
هم به یعقوبید حاضر در نهفت
وقت مردن گو به ابنائش چه گفت
که چه بعد از من پرستید ار مهید
از ره و آداب توحید آگهید
جمله گفتند آن خدایی را که نیز
می پرستیدی تو و آباء از تمیز
آنکه ابراهیم و اسماعیل راد
می پرستیدند و اسحاق از وداد
آن خدای واحد بیچون و چند
ما به او فرمان بریم و مستمند
امتی بودند آنها نیک زاد
درگذشته از جهان آزاد و شاد
می نکردندی به تقلید اعتماد
یا به نقل صرف دون اجتهاد
اجتهادی نی کز او دل شد سیاه
بلکه آن کآرد به دل عشق اِله
اجتهادی نی که هست از قال و قیل
اجتهادی بلکه موت استش دلیل
اجتهادی نی که کسبش قولی است
بلکه آن کز حق به دل مستولی است
آن شهان کردند کسبِ آن ز دل
شاد رفتند از جهان آب و گل
هست ایشان را جزای اکتساب
تا شما را چیست کسب اندر حساب
کس نپرسید از شما اندر محل
زآنچه میکردند آنها در عمل
بودشان کار از بصیرت وز یقین
نی به میل دیگران در راه دین
هیچ کس را نیست اندر نیک و بد
مر جزاء بر اعتقاد غیر خود
اینکه گفتند اهل انکار از خمود
تا که باشید از نصاری وز یهود
این سخن نبود ز محجوبین عجب
تَهتَدواْ گویند نز علم و ادب
این به زعم خویش پندارند خیر
دین خود دانند بر حق نی ز غیر
گو بر ایشان بلکه هست اندر نسق
ملت توحید ز ابراهیم و حق
شامل است آن بالیقین بر کل دین
خواهد آمد شرح حالش بعد از این
او نبود از مشرکین یعنی نبود
محتجب یک دم ز توحید وجود
یک شکال آید در اینجا نک صفی
با تو گوید تا نماند مختفی
شمس را گفت او منیر ، این دور نیست
نیست کشف از آنکه مه را نور نیست
تو کنی اثبات شیئی برملا
نیست زآن مقصود نفی ما ادا
بهر نفی این توهم بعد از این
می نماید ذکر نام مرسلین
قُولُواْ آمنَّا و فرمان داده او
بر خدا و آنچه بفرستاده او
بر براهیم و ذبیح پاک دین
هم دگر اسحاق و یعقوب بنین
یعنی آن اسباط پاکیزه روان
در ره توحید شمع دودمان
وآنچه بر موسی و عیسی در طلب
داده شد هم بر نبیّون ز امر رب
خود نیندازیم بین یک نفر
ما جدایی زآن جماعت با پسر
جمله آنها بر صراط وحدتند
مشرک و محجوب بعضی ز امتند
ما ورا عبدیم و منقاد و مطیع
حق گواه و مصطفی(ص) ما را شفیع
پس چنانکه بگروید ار بگروند
بر هدایت رهروید و رهروند
ور بگردانند رو از افتراق
نیست شک کاندر خلافند و شقاق
پس به زودی باز دارد در نمود
از تو ایشان را خداوند ودود
آن خدایی کو سمیع است و علیم
اهل جنّت را بداند از جحیم
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: در این آیات، خداوند درخواست میکند که برای مردم رسولی از خودشان برانگیزد تا آیاتش را برای آنها خوانده و کتاب و حکمت را بیاموزد و آنها را پاک کند. سپس اشاره میشود که ابراهیم (ع) و فرزندانش به دین اسلام دعوت شدند و خدا آنان را برگزید. ابراهیم به فرزندانش وصیت میکند که تا زمانی که مسلمان هستند، بمیرند.
یعقوب (ع) نیز در هنگام مرگ از فرزندانش میپرسد که پس از او چه میپرستند و آنها تأکید میکنند که خداوند یگانهای را که ابراهیم و دیگر پیامبران پرستیدهاند، میپرستند. در ادامه، به تفاوت میان امتهای مختلف (یهود و نصاری) و پیروی از کیش ابراهیم اشاره شده و بر لزوم ایمان به پیامبران و عدم تمایز بین آنها تأکید میشود.
در نهایت، در صورت ایمان به آنچه که رسولان آوردهاند، انسانها هدایت خواهند شد و اگر روگردانی کنند، در جدایی و اختلاف خواهند بود که خداوند آنان را کافی خواهد دانست.
هوش مصنوعی: پروردگارا! در میان آنها پیامبری از خودشان برانگیز که آیاتت را بر آنها بخواند و کتاب و حکمت را به آنها بیاموزد و پاکشان کند. تو هستی برترین و حکیم. و چه کسی جز آنکه خود را جاهل پندارد، از آئین ابراهیم روی بر میگرداند؟ ما او را در این دنیا انتخاب کردیم و در آخرت نیز از نیکان است. زمانی که پروردگارش به او گفت تسلیم شو، او پاسخ داد: من تسلیم پروردگار جهانیان شدم. ابراهیم به فرزندانش و یعقوب گفت: ای پسران من، خدا برای شما دین را انتخاب کرده است، پس از این پس جز در حال اسلام (تسلیم) مردهاید. آیا شما در زمانی که مرگ یعقوب فرا رسید، گواه بودهاید وقتی که به فرزندانش گفت: بعد از من چه میپرستید؟ گفتند: ما پروردگار تو و پروردگار پدرانت، ابراهیم و اسماعیل و اسحاق، را میپرستیم، که خدایی واحد است و ما برای او تسلیم هستیم. آنها قومی بودند که رفتهاند، برای آنهاست آنچه به دست آوردهاند و شما را به آنچه انجام دادهاند سؤال نخواهند کرد. و گفتند: یا یهودی باشید یا نصرانی تا هدایت یابید. بگو: بلکه ما آئین ابراهیم، حنیف و از مشرکان نیستیم. بگویید: به خدا و آنچه به سوی ما نازل شده، و آنچه به ابراهیم، اسماعیل، اسحاق و یعقوب و اسباط نازل شده و آنچه به موسی و عیسی داده شده، ایمان آوردیم و میان هیچیک از پیغمبران او تفکیکی نمیگذاریم و ما برای او تسلیم هستیم. پس اگر به مانند آنچه شما ایمان آوردهاید ایمان بیاورند، به یقین هدایت یافتهاند و اگر روی برگردانند، آنان در جدال هستند و خداوند کافی است و او شنوا و داناست.
هوش مصنوعی: پروردگار ما وصیت کرد که در میان فرزندانشان فرستادهای بفرستد تا آیات او را برای آنها بخواند و آنها را به کتاب و حکمت آموزش دهد و پاکشان کند، چرا که او غالب و درستکردار است. و چه کسی ممکن است از آیین ابراهیم روی گرداند، مگر آن که روحش خوار شده باشد. یقیناً خدا او را در دنیا برگزیده و در آخرت نیز از شایستگان است. زمانی که پروردگارش به او گفت که فرمان وی را بپذیرد، ابراهیم گفت که از پروردگار جهانیان پیروی میکند. او به فرزندانش و یعقوب وصیت کرد که خدا دین را برای شما برگزیده، پس جز مسلمان نمیرید. آیا در زمانی که مرگ یعقوب نزدیک بود، گواهان بودید؟ او از فرزندانش پرسید که بعد از او چه میپرستید و آنها گفتند که خدا و خدای پدرانت، ابراهیم و اسماعیل و اسحق را میپرستیم، خدایی یگانه و ما به او تسلیم هستیم. این جماعتی هستند که قبلاً رفتند و آنچه به دست آوردند برای خودشان است و شما مسئول آنچه کسب کردهاید، نیستید. آنها میگفتند که یهودی یا ترسا باشید تا هدایت یابید. بگوید که بلکه پیرو آیین ابراهیم هستیم که حق است و نمیشود از مشرکان باشد. بگویید ما به خدا و آنچه به ما نازل شده، ایمان داریم و همچنین آنچه به ابراهیم و اسماعیل و اسحق و یعقوب و نوههایش نازل شده و آنچه به موسی و عیسی داده شده، ایمان داریم و ما بین هیچ یک از پیامبرانشان قائل به جدایی نیستیم و ما به او تسلیم هستیم. پس اگر به همان اندازه ایمان بیاورید که آنها ایمان آوردهاند، هدایت خواهید یافت و اگر روی گردانید، بدانید که آنها در مخالفت هستند و خدا شنوا و داناست.
هوش مصنوعی: خدایا، از ما بپذیر و در میان ما یک پیامبر بفرست.
هوش مصنوعی: تا آیات درست را بر آنها بخواند و به آنها کتاب را نیز بیاموزد.
هوش مصنوعی: کتاب و دانش باعث میشود که راهنمایی از عالم غیب بیاید و افراد را از عیبها و ناپاکیها پاک کند.
هوش مصنوعی: چون تو در هر کاری برتر و پیشتاز هستی، از ابتدا هم کسی هستی که با دانش و با صداقت عمل میکند.
هوش مصنوعی: دعای مستجاب به خاطر بلندی و عظمتش با خواسته و اراده او هماهنگ شد.
هوش مصنوعی: احمد با علم و دانش آمد و همراه او اهل بیت و خاندانش هستند، همچون علی که ناپدری قوی و حامی نیکوکاری است.
هوش مصنوعی: هیچکس جز آدم نادانی که به فکر خودش نیست، از راه و روش حضرت ابراهیم (خلیل) بازنخواهد گشت.
هوش مصنوعی: نفسش را به زبونی و ذلت انداخته و از مسیر رحمت به حاشیه رفته است.
هوش مصنوعی: فردی که از نور عقل خود به طور کامل محجوب شده، هنوز در حالتی از تاریکی و نادانی باقی مانده است.
هوش مصنوعی: ما ابراهیم را که دارای مقام بلند و آوازه است انتخاب کردیم، او را که دارای شایستگی مناسبی است.
هوش مصنوعی: او در دنیا و دیانتش انتخاب شده است و در آخرت نیز از جمع نیکوکاران خواهد بود.
هوش مصنوعی: این ملت تا همیشه در دنیا باقی خواهد ماند و از هر مشکلی که به وجود میآید، نظم و توسعهای حاصل میکند.
هوش مصنوعی: ما نشان دادیم که در انتخاب او، ثبات در فنا و یگانگی ذات او وجود دارد.
هوش مصنوعی: صالحان به خاطر استقامت و پایداریشان، بعد از مرگ نیز در بقای خود تأثیر خواهند داشت و پاداش خواهند گرفت.
هوش مصنوعی: خداوند فرمود که فرمانبردار باش، و او پاسخ داد که من تسلیم پروردگار جهانیان هستم.
هوش مصنوعی: تسلیم شو، یعنی در این زمان به یک خداپرست تبدیل شو، و در حقیقت، به ریشههای الهی خود بپیوند.
هوش مصنوعی: در اینجا گفته میشود که بیان حقیقت به ظهور و نمایان شدن ذات خداوند مربوط میشود، که در واقع این ذات وجود را به نمایش میگذارد.
هوش مصنوعی: جواب دادن به ندای حق، نشانهای از رشد در مراتب بالاتر است و به معنی پیوستن به حقیقت و دوری از دنیاهای پستتر است.
هوش مصنوعی: پس وصیت کرد به فرزندانش، به ویژه یعقوب، درباره راه و روش و اندیشهاش.
هوش مصنوعی: این بیت بیان میکند که خداوند به آنها راه توحید را نشان داده و به آنها انتخاب حق را از میان راههای مختلف الهی عطا کرده است. در واقع، این انتخاب به خاطر رحمت و بخشش خداوند بوده است.
هوش مصنوعی: پس نباید منتظر مرگ دیگران باشید، بلکه باید به گونهای زندگی کنید که خودتان در هر لحظه زنده و پویا باشید.
هوش مصنوعی: به این معناست که انسان باید از باورها و میراث گذشتگان خود با جدیت و صداقت دفاع کند، زیرا با چنین روشی میتواند به حقیقت و زندگی واقعی دست یابد.
هوش مصنوعی: انسان مؤمن نه به یک دین خاص وابسته است و نه خود را به ویژگیهای دینی محدود میکند. حقیقت او به اصل وجودش مرتبط است و این وجود، حقیقت ناب است که فراتر از همهی تعاریف و قالبها میباشد.
هوش مصنوعی: به یعقوب (پیامبر) اشاره شده که در آخرین لحظات عمرش، به فرزندش چیزی بگوید. در اینجا منظور از "ابنائش" فرزندش است و پرسشی مطرح میشود که او در لحظه مرگ چه کلماتی را به فرزندش انتقال داده یا چه نکتۀ مهمی را برایش بیان کرده است. این بیان به نوعی یادآور اهمیت وصیت و کلام آخر در زندگی انسانهاست.
هوش مصنوعی: بیت به این معناست که وقتی من نیستم، چه فایدهای دارد که تو به دنبال پرستش میروی، در حالی که از اصول و راههای توحید آگاهی نداری؟ از این رو، بهجای رفتن به سمت پرستش، باید ابتدا درک و شناخت صحیحی از توحید داشته باشی.
هوش مصنوعی: همه گفتند آن خدایی را که تو و پدرانت نیز او را میپرستیدید.
هوش مصنوعی: آن کسی که ابراهیم و اسماعیل او را میپرستیدند و اسحاق از او الهام میگرفت.
هوش مصنوعی: خدای یگانه و بینقص ما را میپرستیم و نیازمند او هستیم.
هوش مصنوعی: افرادی بودند که با ویژگیهای نیکو به دنیا آمده و از دنیای مادی رها و شادمان زندگی میکردند.
هوش مصنوعی: اگر به تقلید و فقط به نقل از دیگران اعتماد نمیکردند، بدون اینکه خود اجتهاد کنند، این چنین نمیشد.
هوش مصنوعی: اجتهاد و کوشش صحیحی نیست که باعث تاریکی و غم در دل شود، بلکه تلاش و اجتهادی مطلوب است که عشق به خداوند را در دل ایجاد کند و نورانی کند.
هوش مصنوعی: اجتهاد مانند نظریهپردازی و حرف زدن بدون توجه به واقعیتها نیست. بلکه مردن فکری و نداشتن درک صحیح از مسائل است.
هوش مصنوعی: این بیان نشان میدهد که تلاش و فهمی که از دین و اصول آن به دست میآید، تنها متکی بر کلمات و نظرات نیست، بلکه آنچه مهمتر است، درک و تجربهای است که از حقایق عمیق و الهی در دل انسان نشأت میگیرد. بدین معنی که شناخت واقعی باید از درون و به واسطه ارتباط با حقیقت شکل بگیرد، نه صرفاً از طریق اطلاعات سطحی یا آموختن صرف نظری.
هوش مصنوعی: آن پادشاهان به دنبال خوشبختی و شادمانی بودند و در نهایت از دنیای مادی و فانی رفتند.
هوش مصنوعی: جزای اعمال و دستاوردهای ایشان فقط به خودشان تعلق دارد. پس آنچه شما به دست میآورید، در محاسبه و ارزش خودتان است.
هوش مصنوعی: هیچکس از شما در مورد کاری که آنها در آنجا انجام میدادند، سوالی نپرسید.
هوش مصنوعی: کار آنان بر پایه بصیرت و یقین است و نه به خاطر تمایل دیگران، بلکه در راه دین خود حرکت میکنند.
هوش مصنوعی: هیچ کس جز خود فرد، مسئول خوبیها و بدیهایش نیست و پاداش یا مجازات او بر اساس اعتقادات دیگران نیست.
هوش مصنوعی: اینکه گفتهاند افرادی که انکار میکنند، از خواب و غفلت بیدار نیستند، تا زمانی که به نصاری (مسیحیان) و یهودیان نگاه نکنند و از آنها درس عبرت نگیرند.
هوش مصنوعی: این صحبت جزو گفتههای کسانی نیست که در خفا و دور از چشمند. آنها میگویند که به علم و ادب راه یافتهاند.
هوش مصنوعی: این افراد به خیال خود فکر میکنند که دین و باورهایشان درست و خیرخواهانه است، اما در واقع حق را از غیر خود نمیدانند.
هوش مصنوعی: بگو که آنها نیز در مسیر پیروان توحید هستند، که از ابراهیم و حقیقت سرچشمه گرفته است.
هوش مصنوعی: این شعر به این معناست که در آیندهای نزدیک، تمام جزئیات و واقعیتهای مربوط به دین و اعتقادات مشخص خواهد شد و به روشنی توضیح داده خواهد شد.
هوش مصنوعی: او از جمع مشرکان نیست و لحظهای هم از حقیقت توحید سر باز نمیزند.
هوش مصنوعی: یک حیوان خاص به اینجا میآید و با تو سخن میگوید تا چیزی پنهان نماند.
هوش مصنوعی: شمس به او گفت که این دنیای دوری نیست، بلکه این درک و آگاهی ماست که محدودیت دارد، چرا که ماه خودش نوری ندارد.
هوش مصنوعی: شما میتوانی وجود چیزی را بهطور واضح نشان دهی، اما هدفی که دنبال میکنی نادیده گرفتن آنچه است که در حال حاضر وجود دارد.
هوش مصنوعی: برای رفع این خیال و خطا، از این پس نام پیامبران را یاد کن.
هوش مصنوعی: بگویید ما ایمان آوردیم به خدا و به آنچه که او فرستاده است.
هوش مصنوعی: براهیم و ذبیح، همگی از پاکان دین هستند و همچنین اسحاق و یعقوب نیز فرزندان او هستند.
هوش مصنوعی: این بیت اشاره دارد به افرادی با روحهای پاک و نیک که در مسیر توحید و یکتاپرستی چون شمعی در زنجیرهی خانوادگی و اجتماعی روشنایی میبخشند.
هوش مصنوعی: آنچه به موسی و عیسی در طلب و خواستههایشان داده شده، همانطور که بر پیامبران دیگر از طرف خداوند میدهد.
هوش مصنوعی: ما خود را از هم جدا نمیکنیم؛ همواره باید در کنار یکدیگر بمانیم و با هم بودن را حفظ کنیم.
هوش مصنوعی: همه آنها بر مسیر یگانهگی حرکت میکنند، اما برخی از آنها به خاطر غفلت یا شرک، از حقیقت دور هستند.
هوش مصنوعی: ما در برابر خداوند بنده و مطیع هستیم و او را شهادت میدهیم و پیامبر (ص) شفیع ما است.
هوش مصنوعی: اگر کسی به راه درست هدایت شود، حتی اگر در ابتدا دچار انحراف شود، در نهایت به سر منزل مقصود خواهد رسید.
هوش مصنوعی: اگر که از هم جدا شوند و روی خود را بگردانند، جای نگرانی نیست، زیرا در اختلاف و تفرقه، نشانههایی از حقیقت نهفته است.
هوش مصنوعی: پس به زودی خداوند مهربان از تو این افراد را نشان میدهد و دوباره نزدت باز میگردد.
هوش مصنوعی: خداوندی که شنوا و داناست، به خوبی میداند که اهل بهشت چگونهاند و اهل جهنم چگونه.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.