رضاقلی خان هدایت
»
تذکرهٔ ریاض العارفین
»
روضهٔ اول در نگارش احوال مشایخ و عارفین
»
بخش ۲۵ - ابراهیم اردوباری
اسمش میرزا ابراهیم و از امیر زادگان آن ولایت بوده و آن از توابع خوی است. در زمان سلطنت شاه جهان هندی به دهلی رفته. در آن مملکت عزت و ثروت وافر و وافی به هم رسانیده. پس از مدتی از تعلقات دنیوی دل سرد و از قیودات ظاهری فرد گردیده، اموال خود را به تاراج داده ودر حلقهٔ فقر پانهاده. آخرالامر به ایران آمده در اصفهان فوت شد. و هم این رباعی از نتایج افکار ابکار اوست:
رباعی
هر زنده دلی که او ز اهل درد است
دانسته ز اسباب تعلق فرد است
هر پیر زنی مرگ طبیعی دارد
مردی که به اختیار میرد مرد است
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: میرزا ابراهیم، از امیرزادگان خوی، در زمان سلطنت شاه جهان هندی به دهلی رفت و در آنجا ثروت و عزت زیادی به دست آورد. اما بعد از مدتی از زندگی دنیوی دلزده شد و اموالش را به تاراج داد و به فقر افتاد. در نهایت به ایران آمد و در اصفهان فوت کرد. این رباعی نتیجه تفکرات عمیق اوست که به موضوع مرگ و زندگی میپردازد:
هر زنده دلی که از درد آگاه است،
میداند که تعلقات دنیوی او را محدود کرده است.
هر پیر زنی به طور طبیعی میمیرد،
اما مردی که به اختیار میمیرد، واقعاً مرد است.
هوش مصنوعی: میرزا ابراهیم از خاندانهای aristocratic آن منطقه و متعلق به شهرستان خوی بود. در دوران شاه جهان هند به دهلی رفت و در آنجا به ثروت و مقام بالایی دست یافت. اما پس از مدتی از جذابیتهای دنیوی دلگیر شد و از قید و بندهای ظاهری آزاد شد. او اموال خود را از دست داد و به فقر افتاد. در نهایت به ایران بازگشت و در اصفهان درگذشت. این رباعی نیز نتیجه تفکرات عمیق اوست.
هوش مصنوعی: هر دل زنده و زندهدلی که به درد و رنج آشناست، میداند که وابستگی به دنیا و چیزهای فانی، عاملی برای خوشبختی و آرامش نیست.
هوش مصنوعی: هر زن مسن معمولاً به طور طبیعی میمیرد، اما مردی که خودش با ارادهاش میمیرد، واقعاً مرد است.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.