در بصره به نام امیرالمومنین علی بن ابی طالب علیه السلام علیه سیزده مشهد است یکی از آن مشهد بنی مازن گویند و آن آن است که در ربیع الاول سنه خمس و ثلثین از هجرت نبی علیه الصلوة و السلام امیرالمومنین علی صلوات الله علیه به بصره آمده است و عایشه رضی الله عنها به حرب آمده بود و امیرالمومنین علیه السلام دختر مسعود نهشلی را لیلی به زنی کرده بود و این مشهد سرای آن زن است و امیرالمومنین علیه السلام هفتاد و دو روز در آن خانه مقام کرد و بعد از آن به جانب کوفه بازگشت. و دیگر مشهدی است در پهلوی مسجد جامع که آن را مشهد باب الطیب گویند، و در جامع بصره چوبی دیدم که درازی آن سی ارش بود و غلیظی آن پنج شبر و چهار انگشت بود و یک سر آن غلیظ تر بود و از چوب های هندوستان بود. گفتند که امیرالمومنین علیه السلام آن چوب را برگرفته است و آن جا آورده است، و باقی این یازده مشهد دیگر هر یک به موضعی دیگر بود و همه را زیارت کردم.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: در بصره، سیزده مشهد به نام امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب علیه السلام وجود دارد. یکی از این مشهدها به نام مشهد بنی مازن است که مربوط به زمانی است که امیرالمؤمنین علیه السلام در ربیع الاول سال ۳۵ هجری به بصره آمد و در آنجا با عایشه جنگید. او همچنین دختر مسعود نهشلی به نام لیلی را به همسری گرفت و به مدت هفتاد و دو روز در این خانه اقامت داشت. پس از آن به کوفه بازگشت. مشهد دیگری به نام مشهد باب الطیب نیز وجود دارد و در کنار مسجد جامع بصره، چوبی به طول سی ارش که امیرالمؤمنین علیه السلام آن را از هند آورده بود، دیدم. علاوه بر این، یازده مشهد دیگر نیز در مکانهای مختلف وجود دارند که همه را زیارت کردم.
هوش مصنوعی: در بصره، به نام امام علی علیهالسلام، سیزده مکان زیارتی وجود دارد. یکی از این مکانها به مشهد بنی مازن معروف است. این مکان به زمانی بازمیگردد که امام علی علیهالسلام در ربیعالاول سال سی و پنج هجری به بصره آمد و عایشه نیز برای نبرد به آنجا آمده بود. امام علی علیهالسلام در آن زمان دختر مسعود نهشلی، به نام لیلی، را به همسری گرفت و این مشهد در واقع منزل آن زن است. ایشان به مدت هفتاد و دو روز در این خانه اقامت داشتند و سپس به کوفه بازگشتند. مکان دیگری نیز به نام مشهد باب الطیب در کنار مسجد جامع وجود دارد. در این مسجد، چوبی مشاهده کردم که طول آن سی ارش و قطر آن پنج شبر و چهار انگشت بود و یک سر آن ضخیمتر بود و از چوبهای هندوستان بود. گفته شده که امام علی علیهالسلام این چوب را برداشت و به این مکان آورد. همچنین، دیگر مشاهد نیز در نقاط مختلف قراردارند که من همه آنها را زیارت کردم.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی آهنگهایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال یک حاشیه برای این شعر نوشته شده است. 💬 شما حاشیه بگذارید ...
reply flag link
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.