گفتی او راست وفاپیشه بلی گر میبود
اندکی ایدل ازین حال تو بهتر میبود
با من اکنون که بمهر است مرا حال این است
وه چه میکردم اگر یار ستمگر میبود
گفتی ار چاره هجرانطلبی باش صبور
چاره صبر است بلی کاش میسر میبود
چاره هجر که آنهم نکند میکردم
غیر مردن اگرم چاره دیگر میبود
میگذشت آه چه بر جان خلایق مشتاق
روز حشر ار به شب هجر برابر میبود
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: شاعر در این شعر به توصیف عشق و مشکلات ناشی از آن میپردازد. او از وفاداری و راستگویی معشوق سخن میگوید و به این نکته اشاره میکند که اگر معشوق به او وفا میکرد، حالش بهتر بود. همچنین، او به درد هجران و صبری که در این شرایط باید تحمل کند، اشاره میکند و میگوید که چارهای جز مرگ برایش وجود ندارد. در نهایت، شاعر به شدت اندوه و آرزوی از بین رفتن این درد اشاره میکند و به این فکر میکند که آیا روز رستاخیز، که همه چیز برابر میشود، دردی که در عشق میکشد، تسکین مییابد یا نه.
هوش مصنوعی: گفتی که او فردی راستگو و وفادار است، آری، اما اگر کمی از این وضعیت خودت بهتر بودی، او هم میتوانست بهتر باشد.
هوش مصنوعی: حالا که با محبت به من نگاه میکند، حال من چنین است. کاش میدانستم اگر محبوبم ناآب دیده و بیرحم بود، چه بر سرم میآمد.
هوش مصنوعی: اگر میخواهی به دوری و جدایی راهی پیدا کنی، باید صبور باشی، زیرا صبر خود راهی برای تسکین درد جدایی است. ای کاش این صبر به آسانی نصیب آدمی میشد.
هوش مصنوعی: اگر جدایی چارهای نداشت، بدون شک غیر از مرگ کاری نمیکردم، در صورتی که راه حلی دیگر برای این مشکل وجود داشت.
هوش مصنوعی: این ابیات بیانگر این است که مردم مشتاق و انتظار روز قیامت را دارند و این انتظار در دل آنها سنگینی میکند، بهویژه اگر نسبت به شب جدایی احساس رنج و دوری کنند. در واقع، اگر شب جدایی به اندازه روز قیامت در نظر گرفته شود، بار سنگینی بر دوش آنها خواهد بود.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.