پیش شیخ مقریی این آیة برخواند اِنَّ الَّذینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصّالِحاتِ کانَتْ لَهُمْ جَنّاتُ الفِردَوسِ نُزُلاً خالِدینَ فِیها شیخ گفت بیت:
جز درد دل از نظارۀ خوبان چیست
آنرا کهدو دست و کیسه از سیم تهیست
مقری برخواند فَاوُلئِکَ یُبَدِّلُ اللّه سَیّآتهم حَسَنات شیخ گفت:
ما را بسر چاه بری دست زنی
لاحول کنی دو دست بر دست زنی
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: در این متن، شخصی به نام شیخ مقری به آیات قرآن اشاره میکند و مفهوم آنها را به بحث میگذارد. او به آیهای اشاره میکند که درباره بهشت و پاداش مۆمنان و کسانی که اعمال صالح انجام دادهاند صحبت میکند. شیخ همچنین بیت شعری را میخواند که به درد دل و عشق اشاره دارد. در ادامه، مقری به آیهای دیگر اشاره میکند که بیان میکند خداوند اعمال بد را به نیک و حسنات تبدیل میکند. شیخ در پایان با یک بیت دیگر، به نوعی اشاره میکند که در مواجهه با مشکلات، دست به کار کردن، چگونه است. در کل، این متن درباره ایمان، اعمال صالح، عشق و دشواریهای زندگی است.
هوش مصنوعی: شیخ مقری آیاتی را خواند که به ایمان و عمل صالح اشاره دارد و میگوید افرادی که ایمان آورده و اعمال نیک انجام دادهاند، در بهشت فردوس جایی دارند و جاودانه در آن خواهند ماند. در ادامه، شیخ شعری نیز به این موضوع مرتبط نقل کرد.
هوش مصنوعی: جز غم دل چه چیزی از تماشای زیباییها به دست میآید، برای کسی که دستها و کیسهاش از نقره خالی است؟
هوش مصنوعی: آنها که ایمان آوردهاند و کارهای شایسته انجام دادهاند، خداوند بدیهایشان را به خوبی تبدیل میکند. شیخ گفت:
هوش مصنوعی: در این بیت، شاعر از وضعیتی نامناسب سخن میگوید که فردی در چاه گرفتار شده و کسی بهجای کمک، فقط نشسته و بیعملی میکند. به این معنا که در زمان مشکل، بهجای حمایت و اقدام مؤثر، تنها تماشا میکند و دست از کار برمیدارد. این تصویر حالت ناامیدی و بیتفاوتی را به نمایش میگذارد.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال یک حاشیه برای این شعر نوشته شده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
reply flag link
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.