اما آنچه گفتم: «مقصودت معلوم شد و سخن اندر غرضت اندر این کتاب مقسوم شد». مراد از این قول آن بود که تا مسئول را مقصود سائل معلوم نگردد، مراد سائل محصول نگردد؛ که سؤال از اشکال کنند و چون به جواب، اشکال حل نشود فایده ندهد و حل اشکال جز به معرفت اشکال نتوان کرد. و آنچه گفتم: «سخن اندر غرضت مقسوم شد»، یعنی سئوال بر جمله را جواب بر جمله باشد، چون سائل بر جملهٔ درجات و اخوات سؤال خود عالم بود؛ و باز مبتدی را به تفصیل حاجت باشد و اقسام حدود و بیان آن، خاصه که غرض تو اسعذک اللّه اندر این آن بوده است که تا تفصیل دهم و کتابی سازم از سؤال تو. و باللّه التوفیق.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: در این متن، نویسنده به این نکته اشاره میکند که تا زمانی که هدف و مقصود سائل (سوالکننده) مشخص نشود، پاسخ به سوال او به دست نمیآید. او بیان میکند که برای حل ابهام یا اشکال، لازم است که ابتدا خود آن اشکال بهخوبی شناخته شود. همچنین، اشاره میکند که هر سوال نیاز به پاسخ خاص خود دارد و برای مبتدیان، توضیحات بیشتری لازم است. به طور کلی، نویسنده قصد دارد با تدوین کتابی، به تفصیل به سوالات و ابهامات پرداخته و پاسخهایی جامع ارائه دهد.
هوش مصنوعی: اما منظورم این است که زمانی که هدف و منظور شخص پرسشکننده مشخص نشود، پاسخ مناسب هم ممکن نیست. اگر کسی سوالی بپرسد و ما نتوانیم به خوبی به آن پاسخ دهیم، فایدهای نخواهد داشت؛ چرا که حل مشکل فقط با شناخت صحیح از آن امکانپذیر است. همچنین، پاسخ به سوالات باید به طور کامل و جامع باشد، زیرا پرسشکننده باید به همه زوایا و جنبههای موضوع واقف باشد. برای افرادی که مبتدی هستند، نیاز به توضیحات بیشتر و شناساندن دستهبندیهای مختلف و توضیحات دقیقتر وجود دارد. هدف من این است که به طور کامل توضیح دهم و کتابی بر اساس سوالات شما تنظیم کنم. انشاءالله به موفقیت برسیم.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.