گنجور

حاشیه‌گذاری‌های عارف سماعی

عارف سماعی

این عمر همه حاصل تشویش بود

لوحی ز مرور مسلک خویش بود

آن عمر که صاحبش تلف بنمودش

دیری نشود که جان او ریش بود


عارف سماعی در ‫۳ ماه قبل، جمعه ۹ شهریور ۱۴۰۳، ساعت ۱۰:۱۸ در پاسخ به می دربارهٔ مولانا » دیوان شمس » غزلیات » غزل شمارهٔ ۴۴۱:

شواعر وزنی غلط و بی معناست دوست من، از واژه‌ی شُعَرا استفاده کنید.

عارف سماعی در ‫۳ ماه قبل، جمعه ۹ شهریور ۱۴۰۳، ساعت ۱۰:۱۶ در پاسخ به جمشید پیمان دربارهٔ مولانا » دیوان شمس » غزلیات » غزل شمارهٔ ۴۴۱:

احسنت بسیار دلنشین و دلآویز بود👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

عارف سماعی در ‫۵ ماه قبل، جمعه ۲۲ تیر ۱۴۰۳، ساعت ۱۱:۵۸ دربارهٔ فردوسی » شاهنامه » سهراب » بخش ۲۱:

عرضی دارم که احتمالا دلخوری و بغض بوجود خواهد آورد.اما از خانم عندلیب خواهش می‌کنم دیگه هیچوقت دکلمه ضبط نکنن واقعا در این زمینه استعداد ندارین خانم. من معذرت می‌خوام اما صدا و الحان شما به شدت حس لطیف شعر رو مخدوش می‌کنه. محض رضای خدا کافیه خانم عندلیب لطفا دکلمه های این خانومو بردارید. ای کاش صدا ها و خوانش ها از یک فیلتری رد بشن؛متاسفانه خوانش ها پر از اشتباهات زبانی و ادبی و تحریرات گوش خراش و نامتناسب اند

گنجور در این مورد بسیار بی توجه است🤨

عارف سماعی در ‫۸ ماه قبل، چهارشنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۳، ساعت ۰۶:۲۳ در پاسخ به همایون دربارهٔ مولانا » دیوان شمس » غزلیات » غزل شمارهٔ ۱۷۵۲:

کاملا؛ فی المثل هنگامی که مولانا در حلب فقه می‌خوند، به اتفاق شهاب الدین سهروردی عازم کوی شمس تبریزی و استادش محی الدین ابن عربی شد جهت دیداری با شیخ اکبر و اونموقع شناختی از شمس نداشت؛ و اونجا شیخ اکبر ازش پرسید که بنظرت شراب حلال است یا حرام گفت طبق نص صریح قرآن حرامست؛ شیخ اکبر همینو از شمس پرسید و شمس گفت ((تا که خورَد)) و گفت اگر خمره‌ای شراب را به دریا بریزیم تفاوتی نکند و لکن اگر قطره‌ای در حوضی بریزیم چه بسا که ممکن است دگرگون شود!! و مولانا اونموقع قبول نکرد چون متعصب و خام بود نسبت به باورهای حنفیش. لذا سال ها بعد که شمس به قونیه آمد و داستان گفتگوی جلوی مسجد اتفاق افتاد مولانا متحول شد و از مذهب حنفی به مذهب عشاق گرایید. و از فقه جدا و به عرفان و تصوف وصل شد.

عارف سماعی در ‫۸ ماه قبل، سه‌شنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۳، ساعت ۱۴:۳۳ در پاسخ به امیرعلی خداخواه دربارهٔ عنصرالمعالی » قابوس‌نامه » باب پانزدهم: اندر تمتع کردن:

خداوکیلی کف کردم😂تازه اون موقع خیلیم ادعای دین و پیغمبرشون میشد ولی جالبه اکثرشون اهل مباشرت با امردان و پسر بچه های نوجوان بودن و البته که از خیر بانوان سفید رو هم نمی‌گذشتن

عارف سماعی در ‫۸ ماه قبل، شنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۳، ساعت ۲۳:۲۱ دربارهٔ اوحدی » دیوان اشعار » مربع:

از سایت بی بدیل گنجور امتنان بسیار می‌کنم که این اشتباه فاحش را (درج قالب چندبندی) تصحیح کردند. البته بدیهی است که چنین مغلطه هایی پیش بیاید چون متاسفانه اکثر شعرای مسمط پرداز، یا مخمس سروده‌اند یا مسدس و اقلیتی هم مثمن؛ و تقریبا جای مثلث و مربع و مسبع خالی مانده بنابراین این قوالب کمی غریب می‌آیند اما وجود دارند و قابل انکار نیستند.

عارف سماعی در ‫۹ ماه قبل، جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲، ساعت ۱۸:۱۹ دربارهٔ کسایی » ابیات پراکنده از فرهنگهای لغت » شمارهٔ ۳۷:

آیا مصراع دوم ساقط شده؟

عارف سماعی در ‫۱۱ ماه قبل، جمعه ۱ دی ۱۴۰۲، ساعت ۱۵:۱۳ در پاسخ به احمد قلی دربارهٔ رودکی » رباعیات » رباعی شمارهٔ ۳۳:

دوست عزیز؛ رودکی نابینا بوده و نمی‌توانسته زیباروی بودن دختر رو تشخیص بده و داستانی که مطرح کردید بسیار دور از ذهن می‌باشد.