بدان که حج از ارکان اسلام است و عبادت عمر است و رسول (ص) گفت، «هرکه مرد و حج نکرد،گو خواه جهود میر و خواه ترسا»، و گفت، «هرکه حج کند بی آن که تن به فسق آلوده کند و زبان به بیهوده و ناشایست مشغول دارد، از همه گناهان بیرون آید، همچون آن روز که از مادرزاد»، و گفت، «بسیار گناه است که آن را هیچ کفارت نیست، مگر ایستادن به عرفات»، و گفت، (ص) «شیطان را نبینند در هیچ روز خوارتر و حقیرتر و زردروی تر از آن که در روز عرفه، از بس رحمت که خدای تعالی بر خلق نثار کند و از بس کبایر عظیم که درگذرد»، و گفت، «هرکه از خانه بیرون آید بر اندیشه حج و در راه بمیرد تا قیامت هر سالی وی را مزد حجی و عمره می نویسند و هر که در مکه بمیرد یا در مدینه، وی را نه عرض بود نه حساب» و گفت، «یک حج مبرور بهتر از دنیا و هرچه در وی است و وی را هیچ جزا نیست مگر بهشت» و گفت، «هیچ گناه عظیمتر از آن نیست که کسی به عرفه بایستد و گمان برد که آمرزیده نیست».
و علی بن موفق یکی از بزرگان بوده است، گفت، «یک سال حج کردم، شب عرفه دو فرشته به خواب دیدم که از آسمان فرود آمدند با جامه های سبز، یکی دیگر را گفت، دانی که امسال حاج چند بودند؟ گفت، ششصد هزار بودند گفت، دانی که حج چندتن پذیرفتند؟ گفت، نی، گفت، حج شش تن پذیرفتند و بس گفت، از خواب درآمدم از اهول این سخن و سخت اندوهگین گشتم و گفتم، « من به هیچ حال از این شش تن نباشم»، در این اندیشه و اندوه به مشعرالحرام رسیدم و به در خواب شدم همان همان دو فرشته را دیدم که همان حدیث با یکدیگر گفتند آنگاه آن یکی گفت، «دانی که حق تعالی امشب چه حکم کرده است میان خلق؟ گفت، نی، گفت، به هر یکی از آن شش تن صدهزار ببخشید و در کار ایشان کرد پس از خواب بیدار شدم شادان و شکر کردم خدای را تعالی»، و رسول گفت، (ص)، که حق تعالی وعده داده است که هر سالی ششصد هزار بنده این خانه را زیارت کنند به حج و اگر کمتر از این باشند، از ملایکه چندانی بفرستند که این عدد تمام شود و کعبه را حشر کنند چون عروسی که جلوه خواهد کرد و هرکه حج کرده باشد گرد وی گردد و دست در پرده های وی زند تا آنگاه که در بهشت شود و ایشان با وی در بهشت شوند.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: حج یکی از ارکان مهم دین اسلام است و عملی عبادی به شمار میرود. پیامبر اسلام (ص) فرمودند که کسی که بمیرد و حج نکرده باشد، مانند اینکه یهودی یا مسیحی مرده است. همچنین تأکید کردند که کسی که حج کند و در این عمل به گناه آلوده نشود، از تمامی گناهان پاک میشود. اهمیت روز عرفه نیز بسیار بالاست و گفته شده است که شیطان در این روز خوارتر از هر زمان دیگری است، زیرا رحمت خداوند بر بندگانش فرو میریزد و بسیاری از گناهان بخشیده میشود.
علی بن موفق یکی از بزرگانی است که در مورد تجربیات خود از یک حج صحبت کرده است. او خواب دیده است که دو فرشته در مورد تعداد حجاج و پذیرش حج صحبت میکنند و تنها شش نفر از میان ششصد هزار حاجی مورد قبول واقع شدهاند. اما بعد از آن، فرشتگان اعلام کردند که خداوند به هر یک از آن شش نفر، صد هزار پاداش خواهد داد. این خواب باعث شکرگزاری علی بن موفق شد و به او امید داد.
در نهایت، پیامبر (ص) فرمودند که خداوند هر سال ششصد هزار بنده را به زیارت خانه کعبه میگیرد و اگر تعداد کمتر باشد، فرشتگانی فرستاده میشوند تا این عدد کامل شود و کسانی که حج کردهاند در روز قیامت با یکدیگر در بهشت جمع خواهند شد.
هوش مصنوعی: حج یکی از اصول اساسی دین اسلام است و نوعی عبادت به شمار میرود. پیامبر (ص) فرمودند که اگر کسی بمیرد و حج نرود، چه یهودی باشد و چه مسیحی، قابل نادیدهگرفتن است. همچنین ایشان اشاره کردهاند که کسی که حج را انجام دهد و خود را به گناه و بیهودهگویی آلوده نکند، از تمام گناهان پاک میشود و مانند روزی است که از مادر متولد شده است. پیامبر (ص) به عظمت ایستادن در عرفات اشاره فرمودهاند و تأکید کردهاند که در این روز، شیطان از شدت رحمت خدا بر بندگان خوارتر و ذلیلتر از همیشه است. علاوه بر این، ایشان فرمودند که هر کسی با نیت حج از خانه بیرون بیاید و در راه بمیرد، تا قیامت به عنوان پاداش هر ساله برای او حسنه حج و عمره نوشته میشود، و کسانی که در مکه یا مدینه فوت کنند، هیچ حساب و کتابی برایشان نیست. ایشان همچنین بیان کردند که یک حج مقبول بهتر است از تمامی داراییهای دنیا و پاداش آن تنها بهشت است. در پایان، پیامبر (ص) فرمودند که هیچ گناهی بزرگتر از این نیست که کسی در عرفات بایستد و گمان کند که گناهانش آمرزیده نمیشود.
هوش مصنوعی: علی بن موفق یکی از شخصیتهای بزرگ، داستانی را تعریف میکند که در خلال یک سال به مناسک حج رفته و در شب عرفه دو فرشته را در خواب دیده است. این فرشتگان در مورد تعداد حجاج و اینکه چند نفر حج قبول شده است، صحبت میکنند. آنها به او میگویند که امسال ششصد هزار حاجی بودهاند ولی تنها شش نفر از آنها مورد قبول واقع شدهاند. این گفتهها باعث میشود علی احساس ناراحتی و نگرانی کند که مبادا از این شش نفر نباشد. در ادامه، او به مشعرالحرام میرسد و دوباره همان فرشتگان را در خواب میبیند که درباره حکمی که خداوند برای آن شش نفر کرده، صحبت میکنند. آنان میگویند که خداوند به هر یک از آنها صد هزار بنده میبخشد. علی بعد از این خواب با شادمانی از خواب بیدار میشود و از خداوند شکرگزاری میکند. او به نقل از پیامبر (ص) میگوید که هر ساله ششصد هزار نفر به حج میآیند و اگر تعداد کمتر باشد، خداوند فرشتگانی را میفرستد تا این تعداد کامل شود و آنها با فرشتگان در بهشت گرد هم خواهند بود.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.