کنیه ابوالاصبع بمکه شیخ بوده بشام بمرد، ویرا بخواب دیدند پرسیدند: کی حال تو؟ گفت: حاسبونا فقد ققواثم منو افاعتقوا. شمار بمن در گرفتند خرد خرد پس منت نهادند، و بیک بار فرا گذاشتند. شیخ الاسلام گفت: که محمد با معتز بوده از هری مرد صاحب ادب بوده و علم، هر کی او را گفتندی: که فلان کس بمرد، وی گفتی و حصل ما فی الصدور.
شیخ الاسلام گفت: که حبیب عجمی گفت: درین آیت، واذکر عبدنا ایوب. گفت: یعطی ویثنی. شیخ با عبدالرحمن صابونی این بشنید زیادت کرد گفت: ویمنح و یمدح. شیخ الاسلام گفت: که،
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: ابوالاصبع در مکه شیخی بود که پس از وفاتش در خواب به او خبر دادند که حساب او را خواهند کشید. او در پاسخ گفت که مردم او را به خوبی یاد خواهند کرد. شیخ الاسلام نیز اشاره کرد که محمد با معتز بوده و این فرد از اهل ادب و علم كان بود. هر کس که او را میشناخت، درباره او به نیکی میگفت. همچنین، حبیب عجمی درباره آیهای صحبت کرد که در آن از ایوب یاد شده و بحثهایی نیز درباره مدح و ثنا مطرح شد.
هوش مصنوعی: در مکه، شخصی به نام ابوالاصبع به عنوان شیخی مورد احترام شناخته شده بود و در شام درگذشت. برخی از افراد او را در خواب دیدند و از حالش پرسیدند. او پاسخ داد که: "ما را حساب کردند و کمکم از گناهان ما کاستند و سپس همه را یکجا رها کردند." شیخ الاسلام نیز گفت که محمد با گروه معتزله بود و فردی ادبمند و عالم به شمار میرفت. هر وقت کسی به او میگفت که فلانی درگذشته، او به آرامی میگفت: "ما باید آنچه در دلهاست را درک کنیم."
هوش مصنوعی: شیخ الاسلام بیان کرد که حبیب عجمی در مورد این آیه میگوید: «و به یاد آور بنده ما ایوب». او اشاره کرده که خدا به او عطا میکند و در مورد او ثنا میگوید. شیخ همچنین از عبدالرحمن صابونی شنیده که این موضوع را بیشتر توضیح داده و افزود که خداوند نعمت میدهد و او را میستاید.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.