بخش ۱۲۱ - و من طبقة الثالثه ایضاً ابوالحسن صایغ دینوری
شیخ الاسلام گفت: کی نام وی علی بن محمد بن سهل، از مهینان مشایخ دینورست و بمصر بود، و آنجا برفته در سنه ثلثین و ثلثمائه. و شیخ بوسعد مالینی گوید: کی وی شب برفت! از دنیا نیمهٔ رجب، سنه احدی و ثلثین.
٭ که وی استاد شیخ ابوالحسن قرا فی بود، و بوعثمان مغربی و دقی. بوعثمان مغربی گوید: کی هیچکس ندیدهام از مشایخ، روشنتر و نورانیتر از بایعقوب نهر جوری. و با هیبتتر و روشنتر از ابوالحسن صایغ دینوری. شاگرد بوجعفر صیدلانی بود صاحب سخنست و معاملت نیکو، با اخلاص.
وی گوید: دوبار از دنیا بیزار باید شد: یکبار بیرون آی خلق روی بقبول بتو نهند، باد نیاشو نه باشغل و حرص چندان، که قبول از تو فرا برد باطن بسلامت گذار.
و هم وی گفت: من فساد الطبع التمنی والامل. و هم وی گفت: کی مشایخ ما گفتهاند: من تعرض محبته جاءته المحن والبلایا بالا وقار و هم وی گفته: محبتک لنفسک هی التی تهلکها از وی پرسیدند: کی مرید که ایذ و صفت وی چیست؟ این آیت برخواند: ضاقت علیهم الارض بما رحبت.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: شیخ الاسلام به معرفی علی بن محمد بن سهل از دینور پرداخته است که در مصر زندگی میکرد و در سال ۳۳۳ هجری قمری درگذشت. وی استاد شیخ ابوالحسن قرافی و از مشایخ مؤثر زمان خود بوده و به عنوان فردی با شخصیت و نورانی شناخته میشد. شیخ ابوالحسن صایغ دینوری، شاگرد او، درباره روحیات و اخلاق نیکو او صحبت کرده و اشاره به خطرات تمنیات و آمال در زندگی دارد. همچنین، وی به اهمیت بینیازی از دنیا و پذیرش مصائب اشاره کرده است و میگوید که محبت به خود میتواند انسان را به خوشبختی یا هلاکت برساند. در نهایت، به تعریف مرید و ویژگیهای آن پرداخته است.
هوش مصنوعی: شیخ الاسلام گفت: نام وی علی بن محمد بن سهل است، او از بزرگان دینور و از مهینان مشایخ است و در مصر زندگی میکرد. او در سال سی و سیام هجری به آنجا رفت. همچنین شیخ بوسعد مالینی میگوید که او نیمهٔ رجب در شب از دنیا رفت، در سال سی و یکم هجری.
هوش مصنوعی: او استاد شیخ ابوالحسن قرا فی بود و همچنین با بوعثمان مغربی و دقی ارتباط داشت. بوعثمان مغربی بیان میکند که از بین مشایخ، هیچ کس را روشنتر و نورانیتر از بایعقوب نهر جوری ندیده و ابوالحسن صایغ دینوری را نیز با هیبت و روشنایی بیشتری نسبت به دیگران شناخته است. او شاگرد بوجعفر صیدلانی بود و دارای سخنوری و معاملت نیکویی بود و غیرت و اخلاص هم داشت.
هوش مصنوعی: او میگوید: انسان باید دو بار از دنیا دلزده شود. بار اول، زمانی است که مردم را ببینید و آنها شما را بپذیرند. نباید به چیزهایی مانند شغل و حرص دلبسته باشید، زیرا این امور ممکن است حقیقت درون شما را تحت تأثیر قرار دهند و از روی سلامت فکری بگذرید.
هوش مصنوعی: او گفت: من به فساد طبیعت، آرزو و امید اعتقاد دارم. او همچنین گفت: مشایخ ما گفتهاند: کسی که محبتش را نشان دهد، به موانع و مشکلات با وقار مواجه میشود. او همچنین گفت: محبت تو به خودت، همان چیزی است که تو را به هلاکت میاندازد. از او پرسیدند: مرید کیست و ویژگی او چیست؟ او این آیت را خواند: زمین با وجود وسعتش بر آنان تنگ شد.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.