خواجه عبدالله انصاری
»
طبقات الصوفیه - امالی پیر هرات
»
بخش ۱۰۰ - و من طبقة الثانیه و یقال من طبقه الثالثة محفوظ بن محمود
از اصحاب باحفص حداد٭ از قدیمان مشایخ نشاپور و مهینان ایشان پس باحفص حداد و حمدون گازر وسلم الباروسی و علی نصر آبادی٭ صحبت کرده با شیخ بوعثمان حیری٭ پیوسته، تا آنگاه کی برفت در قدیم برفته در اربع و ثلثمائه در آن سال کی یوسف حسین رازی برفت و پهلوء با حفص در گورست. وی گفت: التوکل ان یأکل بلا طمع ولاشره. و هم وی گفت: من اراد ان یبصر طریق رشده فلیتهم نفسه فی الموافقات فضلاً عن المخالفات.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: این متن دربارهٔ اصحاب باحفص حداد و مشایخ نشاپور است که با شخصیتهای دیگری مانند حمدون گازر، سلم الباروسی و علی نصر آبادی صحبت کردهاند. همچنین به شیخ بوعثمان حیری اشاره شده و به داستانی دربارهٔ یوسف حسین رازی و گفتگویی که در گورستان با باحفص داشته پرداخته شده است. در این گفتگو، بحث دربارهٔ توکل و لزوم حفظ خود از طمع و شهوات و همچنین اهمیت فهم راه راست از طریق همفکری و همسویی با دیگران مطرح شده است.
هوش مصنوعی: از دوستان با حفص حداد، از مشایخ قدیم نشاپور و مهینان، ایشان با حفص حداد و حمدون گازر و سلم باروسی و علی نصر آبادی صحبت کردهاند و با شیخ بوعثمان حیری در ارتباط بودند. تا زمانی که او به سفر رفت و در چهارمین و سیام سالی که یوسف حسین رازی درگذشت و در کنار حفص به خاک سپرده شد. او گفت: «تکیه بر خداوند آن است که بیطمع و بیحرص بخورد». او همچنین گفت: «هر کس میخواهد راه رستگاری خود را ببیند، باید خود را به توافقات نزدیک کند، نه به مخالفتات».
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.