طامات که خلق در آن عاجز باشد و فهم در آن موجز باشد فوآد در او متفکر گردد و تفکر در او متحیر علم شریعت آیاتست و علم حقیقت طامات شریعت و حقیقت را درجاتست یکی نیمه نفی یکی اثباتست تا مرد در صورت حیاتست در بند صفاتست هر آن در عین مماتست بروی چه جای براتست آنجا که صفت محقق است هر چه غیر تو حق است گوینده حق است چه جای طاماتست
ما قبله یار خویشتن بودستیم
وازسجده آن بتان برآسودستیم
از بهر نظاره خطابینان را
خورشید بطامات بیندو دستیم
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: این متن درباره ابهامات و پیچیدگیهای فهم حقیقت و شریعت سخن میگوید. اشاره دارد که انسان در مواجهه با مسائل عمیق، عاجز و حیران میشود. علم شریعت مثل آیات است و حقیقت هم در درجات مختلف وجود دارد. در اینجا روی این نکته تأکید میشود که انسان در ظاهر زندگیاش در بند صفات و مشخصات است و در واقعیت همچنان در جستجوی حقیقت و خداوند است. در نهایت، شاعر به نوعی از دوری از بتان (نمادهای باطل) و نزدیکی به یار حقیقی (خدا) اشاره دارد که به ما کمک میکند تا از ظواهر فراتر برویم.
هوش مصنوعی: در جهانی که انسان در آن ناتوان است و درک او محدود، فهم عمیق میتواند به تفکری عمیق منجر شود که در آن حیرت وجود دارد. دانش مربوط به شریعت از آیات آن استخراج میشود و حقیقت نیز به دو بخش تقسیم میشود: یکی نفی و دیگری اثبات. انسان تا زمانی که در قید و بند ویژگیهای خود است در حال حیات به شمار میآید، اما در واقع در حالتی شبیه به مرگ قرار دارد. در جایی که ویژگی واقعی وجود دارد، هر آنچه غیر از توست حقیقتی نیست و تنها گوینده حقیقت است. در اینجا فضایی برای تناقضات وجود ندارد.
هوش مصنوعی: ما همیشه قبله و هدف دلخواه خود را داشتیم و از پرستش و سجده کردن به آن بتها دست برداشتیم.
هوش مصنوعی: به خاطر تماشای زیباییها و چهرههای دلنشین، روز را با شوق و دقت نگاه میکنیم.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.