رضاقلی خان هدایت
»
تذکرهٔ ریاض العارفین
»
روضهٔ اول در نگارش احوال مشایخ و عارفین
»
بخش ۶۷ - رفیعای نابینی رحمة اللّه
اصلش از قصبهٔ نائین و خود از محققین. عارفی آگاه، عاشقی صاحب پایگاه، صاحب علوم معنوی و صوری و مظهر تجلیات آثاری و نوری طالب مشاهده. معاصر صفویه بوده است. این رباعی از او نوشته میشود:
این قوم که در پناه ریش آمدهاند
گرگند که در لباس میش آمدهاند
برگشته ز اسلام و به خویش آمدهاند
پس رفته و در گمان که پیش آمدهاند
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: این متن درباره یک عارف و عالم به نام نایینی صحبت میکند که به حقایق معنوی و ظاهری دست یافته و در عصر صفویه زندگی کرده است. او در این رباعی نقدی بر برخی افراد جامعه دارد که به ظاهر مسلمان هستند اما در حقیقت به اصول خود بازگشته و اسلام را رها کردهاند. در این شعر، او به تناقض بین ظاهر و باطن این افراد اشاره میکند و آنها را به گرگهایی تشبیه میکند که در لباسی مبدل (میش) ظاهر شدهاند.
هوش مصنوعی: او از قصبه نائین است و شخصی محقق به شمار میآید. عارفی آگاه و عاشق، با پایگاه معنوی و دانشی در زمینه علوم باطنی و ظاهری. او نمایانگر تجلیات و آثار نورانی است و به جستجوی مشاهده حقیقت مشغول بوده است. او در دوران صفویه زندگی میکرده و یک رباعی از او به ثبت رسیده است.
هوش مصنوعی: این گروه که به ظاهر نگران و بیآزار به نظر میرسند، در واقع درونشان خطرناک و درنده است و خود را به شکل آرام و دوستانهای درآمدهاند.
هوش مصنوعی: آنها از اسلام روگردان شده و به خودشان بازگشتهاند، اما در خیالشان گمان میکنند که به جایی رسیدهاند.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.