رضاقلی خان هدایت
»
تذکرهٔ ریاض العارفین
»
فردوس در شرح احوال متأخرین و معاصرین
»
بخش ۵۲ - منوّر رازی
اسمش میرزا اللّه ویردی. از جملهٔ مریدان و اخلاص کیشان حضرت قطب العارفین حاج محمد جعفر همدانی بود و مدتها نیز خدمت جناب حاج محمد رضای همدانی را نموده. از یمن همت ایشان از سالکان مسلک طریقت و ناهجان منهج حقیقت گردید. فقیر او را ملاقات نمود. گرم روی، با حال و فقیری ستوده خصال بود. گاهی شعر میگفته. این رباعی از اوست:
مهر ازلی در دل بی کینهٔ ماست
منزلگه اسرار نهان سینهٔ ماست
ما گرچه خرابیم ز ما در مگذر
کان گنج خفی درون گنجینهٔ ماست
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: میرزا الله ویردی، یکی از مریدان و خالصکیشان حاج محمد جعفر همدانی بود و مدتی هم در خدمت حاج محمد رضای همدانی قرار داشت. او به خاطر تلاش و همت این بزرگوار، به سالکان طریقت و جویندگان حقیقت تبدیل شد. فقیر او را ملاقات کرده و به خصوصیات مثبت و شعرهایش اشاره کرده است. یکی از اشعارش به صورت رباعی بیان شده که در آن به عشق ازلی و گنجینههای درون اشاره دارد.
هوش مصنوعی: میرزا الله ویردی نام داشت و از مریدان و علاقهمندان حاج محمد جعفر همدانی، که به عنوان قطب عارفان شناخته میشود، بود. او مدت زیادی به خدمت حاج محمد رضای همدانی مشغول بود و به واسطه تلاشهای او، به جمع سالکان طریقت و پیروان حقیقت پیوست. فقیر او را ملاقات کرد و متوجه شد که او شخصی گرمرو و با ویژگیهای پسندیده است. گاهی اوقات نیز شعر میسرود. یکی از رباعیهایش به این صورت است:
هوش مصنوعی: عشق و محبت جاودانهای در دل ما وجود دارد و این دل مکانی برای نگهداری رازهای درون ماست.
هوش مصنوعی: اگرچه ما در وضعیت بدی قرار داریم و ممکن است نقصهایی داشته باشیم، اما ارزش ما را نادیده نگیر. چرا که در درون ما چیزی گرانبها و ارزشمند وجود دارد که در ظاهر قابل دیدن نیست.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.