از طریق این صفحه میتوانید تصویر مد نظر یا طراحی شدهٔ خود را برای سخنوران محبوبتان پیشنهاد دهید.
هدف اولیهٔ استفاده از تصاویر سخنوران در گنجور آسان کردن فرایند جستجو و مرور اشعار است. از عموم ادبای ایران زمین (تقریباً همهٔ غیر معاصرین) تصویر مستندی به جا نمانده و تصویری که ما از سعدی، حافظ، مولانا و فردوسی و دیگر بزرگانمان در ذهن داریم حاصل کار هنرمندان معاصر است. به همین جهت و به این جهت که خصوصاً برای سخنورانی که شهرت زیادی ندارند تصاویری که به نیت و به نام آنها ارائه شده باشد یافت نمیشد در گنجور بعضاً از تصاویری که به نام دیگران ارائه شده استفاده کردهایم.
اگر تمایل دارید این فرایند را بهبود دهید یا اگر هنرمند هستید و علاقه دارید اثر خودتان را برای خصوصاً سخنوران کمتر شناخته شده در گنجور و در قالب چهرهٔ سخنوران یا ادیبان ببینید از این صفحه استفاده کنید.
سخنور مد نظرتان را انتخاب کنید و تصویر مد نظرتان را بارگذاری کنید. توجه فرمایید که از لحاظ هنری امکان استفاده از تصاویری که با تصاویر موجود همخوان نباشند (مثلاً حالت طراحی سیاه قلم داشته باشند یا خیلی مینیاتوری باشند) وجود ندارد. تلاش کنید تصویری که ارائه میکنید شاخص باشد و بتوان با یک نگاه تفاوت آن را با بقیهٔ تصاویر تشخیص داد. توجه فرمایید که در نهایت تصاویر باید در قالب قاب بیضوی ایستادهٔ گنجور بریده شوند منتهی شما تصویر کامل را ارسال بفرمایید.
به گونهای دیگر نیز میتوانید به این پروژه کمک کنید و آن این که برای کمک به تناسب تصاویر با زندگی واقعی سخنوران اگر نکات خاصی که روی تصویر آنها تأثیرگذار است میدانید با ارائهٔ لینک یا مستندات (مثلاً ذکر شعری که در آن به این نکات اشاره شده) آنها را عنوان کنید. مثلاً ذکر این که سخنوری در جوانی از دنیا رفته میتواند نکتهٔ مهمی باشد تا سن تصویر متناسب با زندگی واقعی سخنور باشد و ... .
رودکی نابینا بوده است. این که او نابینای مادرزاد بوده یا بعداً نابینا شده روشن نیست. با این حال نظر به اشارات مکرر شاعران پس از وی به نابینایی او (برای نمونه دقیقی از او با عبارت «آن تیره چشم شاعر روشن بین» یاد میکند) نابینایی او دست کم در قسمتی از زندگی پذیرفته شده است.
رودکی در نواختن چنگ مهارت داشته. این از اشعار به جا مانده و منتسب به او (رودکی چنگ برگرفت و نواخت ...) و اشارات دیگران (نظامی عروضی در چهارمقاله به این مسئله اشاره کرده است) مشخص میشود.
برای پیشنهاد نکات دیگری راجع به رودکی که ممکن است روی تصویر خیالی یا حقیقی او تأثیرگذار باشد در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.
گراسیموف حدود ۸۰ سال پیش با نبش قبر رودکی و تیمور و ایوان مخوف و عده ای دیگر بر اساس جمجمهی آنها به بازسازی شمایلشان پرداخت. و حتی در جمجمهی رودکی در گودی چشمانش اثر میلکشیدگی را یافت.
نقاشیای بر اساس مجسمهی گراسیموف
مجسمه رودکی شاعر بزرگ قرن سوم در تاجیکستان
تصویر رودکی بر اسکناس ۵۰۰ سامانی تاجیکستان
این تمبر را شوروی به مناسب ۱۱۰۰ مین سالگرد تولد رودکی در سال ۱۹۵۸ منتشر کرد که چهره رودکی بر اساس بازسازی گراسیموف در آن نمایان است.
برای پیشنهاد تصویر دیگری برای رودکی در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.
رودکی سمرقندی، رقم استاد حسین بهزاد، مجموعه خصوصی، ۱۳۳۷/۷/۲۲