و از شهر آمد به حران دو راهست، یکی را هیچ آبادانی نیست و آن چهل فرسنگست، و بر راهی دیگر آبادانی و دیه های بسیارست و بیشتر اهل آن نصاری باشد و آن شصت فرسنگ باشد. ما با کاروان به راه آبادانی شدیم. صحرایی به غایت هموار بود، الا آنکه چندان سنگ بود که ستور البته هیچ گام بی سنگ ننهادی.
روز آدینه بیست و پنجم جمادی الآخر سنه ثمان و ثلثین و اربعمایه (۴٣٨) به حران رسیدیم، بیست و دوم دی ماه، هوای آنجا در آن وقت چنان بود که هوای خراسان در نوروز.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: راوی از سفرش به حران میگوید و دو راه را توصیف میکند: یکی که هیچ آبادانی ندارد و چهل فرسنگ طول دارد و دیگری که آبادانی و دیههای زیادی دارد و شصت فرسنگ است و بیشتر ساکنان آن نصاری هستند. او و کاروانش راه آبادانی را انتخاب میکنند و در صحرایی هموار ولی سنگی سفر میکنند. در نهایت، در روز جمعه بیست و پنجم جمادی الآخر سال 438 هجری به حران میرسند. هوای حران در آن زمان مشابه هوای خراسان در نوروز است.
هوش مصنوعی: از شهر به حران دو مسیر وجود دارد؛ یکی از آنها کاملاً بیآب و علف است و چهل فرسنگ طول دارد، در حالی که در مسیر دیگر آبادانی و روستاهای زیادی وجود دارد و بیشتر ساکنان آن مسیحی هستند و این مسیر شصت فرسنگ میباشد. ما با کاروان به سمت مسیر آبادانی حرکت کردیم. این صحرا بسیار هموار بود، اما به قدری سنگلاخی بود که حیوانات هیچ قدمی بدون برخورد با سنگها نمینهادی.
هوش مصنوعی: ما در روز جمعه بیست و پنجم جمادی الآخر سال ۴۳۸ هجری به حران رسیدیم. این تاریخ معادل بیست و دوم دی ماه است و در آن زمان، هوای حران به گونهای بود که مشابه هوای خراسان در نوروز بود.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.