شیخ گفت: حقّیقة العبودیة شیئان: حسن الافتقار الی اللّه و هذا من باطن الاحوال و حسن القدوة برسول اللّه صلی اللّه علیه و سلم و هذا الذی لیس للنفس فیه نصیب و لاراحة. گفت: طوبی لمن کان له فی عمره نفس واحد، خنک آنکه او را در همه عمر نفسی صافی برآید و آن نفس ضد نفس باشد و هر کجا نفس غالب بود این نفس نباشد بلکه دود تنور بود.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: شیخ میگوید حقیقت عبودیت، به دو چیز بستگی دارد: اول، حسن نیاز و فقر به خداوند که این از حالتهای باطنی انسان نشأت میگیرد و دوم، الگوگیری از پیامبر اسلام (ص) که در آن، نفس هیچ سهم و آرامشی ندارد. او به کسانی که در طول زندگیشان حتی یک نفس پاک و خالص داشته باشند، تبریک میگوید و میفرماید که این نفس (پاک) برخلاف نفسهای غالب و دنیوی است که مانند دود تنور هستند.
هوش مصنوعی: شیخ بیان کرد: حقیقت عبادت شامل دو بخش است: نخست، نیکویی در وابستگی به خداوند که از حال باطنی سرچشمه میگیرد و دوم، الگو بودن پیامبر خدا (ص) که در آن برای نفس هیچ سهم و راحتی وجود ندارد. او افزود: خوشا به حال کسی که در طول عمرش تنها یک نفس پاک داشته باشد، زیرا این نفس باید مخالف نفس اماره (نفس سرکش) باشد و هر جا که نفس غالب باشد، آن نفس پاک وجود نداشته باشد، بلکه شبیه دود تنور است.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.