شیخ را درویشی سؤال کرد کی ای شیخ بندگی چیست؟ گفت: خَلَقک اللّه حُرّا فکُن کما خَلَقک. گفت یا شیخ سؤال از بندگیست گفت ندانی کی تا آزاد نگردی از هر دو کَون بنده نگردی؟ پس گفت، بیت:
آزادی و عشق چون همی نامد راست
بنده شدم و نهادم از یکسو خاست
زین پس چونانکه داردم دوست رواست
گفتار و خصومت از میانه برخاست
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: در این متن، یک درویش از شیخ درباره مفهوم بندگی سؤال میکند. شیخ در پاسخ میگوید که تا زمانی که انسان از وابستگیهای دنیایی آزاد نشود، نمیتواند واقعاً بنده خدا باشد. او به آزاد بودن روح و عشق اشاره میکند و میگوید وقتی که انسان از همه موانع رها شود، میتواند به درک واقعی بندگی برسد و از خصومتها و دردسرها دور شود. به طور کلی، آزادی و محبت اصلیترین اصول بندگی واقعی هستند.
هوش مصنوعی: یک درویش از شیخ پرسید که ای شیخ، بندگی چیست؟ شیخ پاسخ داد: خداوند تو را آزاد خلق کرده است، پس به همان شکلی که خلق شدهای، باش. درویش دوباره گفت: ای شیخ، سؤال من در مورد بندگی است. شیخ گفت: آیا نمیدانی تا زمانی که از هر دو جهان آزاد نشوی، بنده نخواهی شد؟ و سپس شعری را بیان کرد.
هوش مصنوعی: آزادی و عشق وقتی به درستی در زندگی ظاهر نمیشوند، من به پذیرش آنها راضی شدم و از سوی دیگر وجودم را به آنها سپردم.
هوش مصنوعی: از این به بعد هرگونه گفت و گو و جدلی که بین ما به وجود بیاید، به خاطر دوستی که داریم، جایز نیست و باید کنار گذاشته شود.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.