شیخ را سؤال کردند ازین آیت که وَرَبُّکَ یَخْلُقُ ما یَشاءُ وَیَختارُ شیخ گفت اختیار کردۀ خداوند میباید، شایسته وآراستۀ خداوند میباید، اختیار بنده بکار نیاید ما آن بهتر باشیم کی نباشیم، اگر کششی پدید آید بنده بدان کشش آراسته گردد و پیراستۀ کوشش گردد وشایستۀ بینش گردد چون بینا گشت شنوا گردد آنگه با او گوید قُلْ بِفَضلِ اللّه وَبِرحَمتِه فَبِذلِک فَلیَفرحوا هَوَ خَیْرٌ مِمّا یَجْمَعُونَ بگوی بفضل و رحمت ما شاد باش کی بدین نازیدن ترا بهتر از هرچ گرد کنی ما را گفت هُوَ خیرٌ یا ابنَ ابی الخیر ما شما را میگوییم هُوَ خیر. هرکسی به چیزی مینازند: گروهی به دنیا گروهی به عقبی گروهی به درجات گروهی به حسنات، ما میگوییم شما را کی این همه نبود و او بود و هست و باشد. بوالقاسم بشر یاسین در میهنه پیرزنان را این ذکر در آموختی: یاتو، یا همه تو، یا همه تورا. وحدک لاشریک لک و این جمله آنست کی حقّ تعالی گوید هُوَ خَیرٌ مِمّا یجمعُون ای مسلمانان غریب شد کسی کی ازین بویی دارد و یا کسی که از خودی خود سیر آمده است. سخن کی گشاید بر نیاز کسی گشاید کی بُوی گرفتاری دارد، نیاز میباید! نیاز خواستی بود،خواست بکار نیاید، نیاز مغناطیس است کی اسرار حقّیقت را بخود کشد.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: در این متن، شیخ به سؤال درباره آیهای که میگوید خداوند هر چه بخواهد خلق میکند و انتخاب میکند، پاسخ میدهد. او تأکید میکند که باید به انتخابهای خداوند ایمان داشته باشیم و میگوید که اختیار بنده نمیتواند با اختیار خداوند برابری کند. او بیان میکند که انسانها باید خود را برای پذیرش الهامات و کششهای معنوی آماده کنند و با بینش و شنوا شدن، به فضل و رحمت خداوند شادمان باشند. او از نازیدن به دنیا و داراییها سخن میگوید و تأکید دارد که باید شکرگزار آنچه خدا به ما داده باشیم، زیرا او بهتر از هر چیزی است که انسانها به آن مینازند. در نهایت، شیخ اهمیت نیاز و درخواست واقعی را بیان میکند و میگوید که نیاز حقیقت ممکن است انسان را به سوی اسرار آنچه درونش وجود دارد، کشاند.
هوش مصنوعی: شیخ درباره آیهای که میگوید خدای تو هر چه بخواهد خلق میکند و انتخاب میکند، توضیحاتی ارائه داد. او بیان کرد که انتخاب خداوند باید شایسته و آراسته باشد و انتخاب انسان کمک چندانی نمیکند. اگر کششی وجود داشته باشد، انسان به آن کشش آراسته و آماده میشود و درک و دانشش افزایش مییابد. وقتی انسان بینش پیدا کند، میتواند بشنود و بر اساس جملهای از قرآن پرچم شادمانی را به خاطر فضل و رحمت خداوند به اهتزاز درآورد، چون این شادی بزرگتر و بهتر از هر چیزی است که انسان میتواند به دست آورد. شیخ با اشاره به اختلافات انسانها در مباهات به چیزهای مختلف، یادآور شد که در نهایت همه چیز به خدا برمیگردد. او به بوالقاسم بشر یاسین اشاره کرد که به پیرزنان آموزش میدادند تا فقط خدا را به عنوان یگانه و بیهمتا بدانند. او همچنین به وضعیت انسانهایی اشاره کرد که از دنیای مادی و دغدغههای آن عبور کردهاند و در جستجوی نیازهای واقعی خود هستند. نیاز حقیقی انسان، جهانی از اسرار را به سمت خود جذب میکند و به آنچه در دل دارد، هدایتش میکند.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.