حکایت شمارهٔ ۲۷
مریدی از مریدان شیخ از عراق بخدمت شیخ میآمد. شیخ را جامهای نیکو میآورد و همه راه با خویشتن در پندار میبود کی شیخ را عظیم خوش خواهد آمد ازین تحفها. چون بیک فرسنگی میهنه رسید شیخ گفت ستور زین کنید. چون اسب زین کردند شیخ برنشست و جمع در خدمتش به صحرا رسیدند، درویش را پنداری کی بود زیادت شد و بدین تصور حب دنیا در دل او زیادت شد و پیش شیخ آمد و در پای شیخ افتاد. شیخ گفت آن جامها که جهت ما آوردۀ بیار. درویش در حال جامها به خدمت آورد. شیخ بفرمود تا آن همه جامها را پاره پاره کردند و بر هر خار بنی پارۀ ازآن بیاویختند درویش چون بدید منفعل شد و عظیم شکسته شد. شیخ بدین حرکت بدو نمود کی دنیا را به نزد ما چه قیمت است و آن پنداشت تو به سبب این جامها همه دنیاپرستی بوده است. و این طایفه میباید کی نه بدنیا فرود آیند و نه بعقبی بازنگرند. دنیا بر دل آن درویش سرد گشت و چون بمیهنه رسید پرورش یافت و از عزیزان این طایفه شد.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: مریدی به خدمت شیخ از عراق میآمد و هدیههای نیکو برای او میآورد. در مسیر، به این فکر بود که شیخ از این هدایا خوشحال خواهد شد. اما وقتی به نزد شیخ رسید، شیخ از او خواست که هدایا را بیاورد. سپس دستور داد تا آن هدایا را پاره کنند و بر خارها بیاویزند. این اقدام شیخ باعث شد که مرید به شدت ناراحت شود و متوجه شود که دنیا و مال و منال دارای ارزشی برای شیخ نیست. او پس از این تجربه، دیدگاهش نسبت به دنیا تغییر کرد و به یکی از عزیزان و مقربان این طایفه تبدیل شد.
هوش مصنوعی: مریدی از عراق به خدمت شیخ میآمد و هدایای خوبی برای او میآورد. در طول سفر، فکر میکرد که این هدایا چقدر شیخ را خوشحال خواهد کرد. وقتی به نزدیک خانه رسیدند، شیخ گفت که اسب را زین کنند. پس از زین کردن، شیخ سوار شد و به همراه دیگران به سمت صحرا رفتند. درویش در این میان دچار فکر و خیال شد و عشق به دنیا در دلش شدت گرفت. او به شیخ نزدیک شد و در پای او افتاد. شیخ از او خواست تا هدایای آورده را بیاورد. درویش سریعاً آن هدایا را به شیخ تقدیم کرد. ولی شیخ دستور داد تا همه هدایا را تکه کند و بر هر خار یک تکه از آن بیاویزد. درویش وقتی این را دید، ناراحت و شکسته خاطر شد. با این عمل، شیخ به درویش نشان داد که دنیا چه ارزشی برای آنها دارد و آن پیشنهاداتی که او کرده بود، تنها به دلیل عشق به آن هدایا بود. این طایفه باید نه به دنیا وابسته شوند و نه به آخرت پشت کنند. با این رویداد، درویش پس از بازگشت به خانهاش، تغییر کرد و به یکی از ارادتمندان این طایفه تبدیل شد.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.