قوله تعالی: قَدْ نَری تَقَلُّبَ وَجْهِکَ فِی السَّماءِ میبینیم گشتن روی تو در آسمان فَلَنُوَلِّیَنَّکَ ما ترا گردانیم قِبْلَةً تَرْضاها بآن قبله که میخواهی و میپسندی، فَوَلِّ وَجْهَکَ روی گردان شَطْرَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ بسوی مسجد حرام وَ حَیْثُ ما کُنْتُمْ و شما که امت ویید هر جا که باشید فَوَلُّوا وُجُوهَکُمْ شَطْرَهُ رویهای خویش سوی آن میگردانید، وَ إِنَّ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتابَ و اینان که ایشان را نامه دادند لَیَعْلَمُونَ نیک میدانند أَنَّهُ الْحَقُّ مِنْ رَبِّهِمْ
که این قبله گردانیدن حق است و راست از خداوند ایشان وَ مَا اللَّهُ بِغافِلٍ عَمَّا یَعْمَلُونَ و اللَّه ناآگاه نیست از آنچه ایشان میکنند.
وَ لَئِنْ أَتَیْتَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتابَ و اگر آری باینان که ایشان را کتاب دادند بِکُلِّ آیَةٍ هر معجزه و هر نشانی که ایشان خواهند ما تَبِعُوا قِبْلَتَکَ ایشان پی نخواهند برد بقبله تو، وَ ما أَنْتَ بِتابِعٍ قِبْلَتَهُمْ و نه تو بقبله ایشان پی خواهی برد، وَ ما بَعْضُهُمْ بِتابِعٍ قِبْلَةَ بَعْضٍ و نه جهود بقبله ترسا و نه ترسا بقبله جهود وَ لَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْواءَهُمْ و اگر تو پی بری ببایست و پسند ایشان مِنْ بَعْدِ ما جاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ از پس آنچه بتو آمد از دانش و نامه و پیغام إِنَّکَ إِذاً لَمِنَ الظَّالِمِینَ تو آن گه از ستمکاران باشی بر خویشتن.
الَّذِینَ آتَیْناهُمُ الْکِتابَ ایشان که ایشان را نامه دادیم یَعْرِفُونَهُ میشناسند محمد را (به پیغامبری) کَما یَعْرِفُونَ أَبْناءَهُمْ چنانک پسران خویش را میشناسند وَ إِنَّ فَرِیقاً مِنْهُمْ و گروهی از دانشمندان ایشان لَیَکْتُمُونَ الْحَقَّ گواهی راست پنهان میدارند وَ هُمْ یَعْلَمُونَ و ایشان میدانند.
الْحَقُّ مِنْ رَبِّکَ این روی بکعبه کردن راست است و درست از خداوند تو فَلا تَکُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِینَ نگر تا در گمان افتیدگان نباشید.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: آیهای از قرآن بیان میکند که خداوند میبیند که پیامبر (ص) به سوی آسمان نگاه میکند و به او وعده میدهد که قبلهای را که میپسندد، به سوی آن هدایت خواهد کرد. او به پیامبر دستور میدهد که روی خود را به سوی مسجد الحرام گرداند و مسلمانان نیز باید به همان سمت روی آوردند. همچنین تصریح میشود که اهل کتاب (یعنی یهود و مسیحیان) به خوبی میدانند که این قبله درست و حق است و خداوند از کردارشان غافل نیست.
آیهها همچنین بیان میکنند که اگر پیامبر بخواهد خواستههای اهل کتاب را دنبال کند، در این صورت از ستمکاران خواهد بود. اهل کتاب پیغمبر را به خوبی میشناسند، اما برخی از آنها حقیقت را پنهان میکنند. در نهایت، خداوند به پیامبر دستور میدهد که در درستی وحی و قبلهاش شک نکند و از گمانورزان نباشد.
هوش مصنوعی: در این آیه الهی، خداوند میفرماید که به تغییر رویکرد پیامبر در آسمان توجه دارد و او را به قبلهای که میپسندد، هدایت خواهد کرد. بنابراین، از او خواسته میشود که روی خود را به سمت مسجد الحرام بگرداند و همچنین به پیروان او دستور داده میشود که هر جا که هستند، صورتهایشان را به سمت آن مسجد قرار دهند. همچنین، کسانی که کتاب آسمانی دارند، میدانند که این موضوع حق از جانب پروردگارشان است.
هوش مصنوعی: این موضوع نشاندهنده حق و حقیقتی است که از سوی خداوند قرار دارد و خداوند از اعمال آنها مطلع است و هیچگاه از آنچه انجام میدهند غافل نیست.
هوش مصنوعی: اگر به کسانی که کتاب آسمانی دریافت کردهاند بروی و هر نشانه و معجزهای که بخواهند به آنها نشان دهی، آنها هرگز به قبله تو نخواهند رفت و تو نیز هرگز به قبله آنها نخواهی رفت. هیچ یک از آنها هم پیرو قبله دیگری نخواهند شد. اگر از تمایلات و خواستههای آنها پیروی کنی، بعد از آنچه که از علم و دانش به تو آمده، قطعاً از ستمکاران خواهی بود.
هوش مصنوعی: افرادی که کتاب آسمانی به آنها داده شده است، پیامبر محمد را درست مانند پسران خود میشناسند. اما برخی از آنها، علیرغم اینکه حقیقت را میدانند، آن را پنهان میکنند.
هوش مصنوعی: راست و حقیقتی که دربارهٔ کعبه میباشد، از طرف پروردگار توست، پس باید از شک و تردید دوری کنی و جزو کسانی که در مورد آن در تردید هستند، نباشی.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.