پس از عرفات به مزدلفه شود و غسل کند که مزدلفه از حرم است و نماز شام تاخیر کند و با نماز خفتن به جمع بکند به یک بانگ نماز و دو قامت و اگر تواند، این شب به مزدلفه احیا کند که شریف و عزیز است و ایستادن به شب اینجا از جمله عبادات است و هر که مقام نکند گوسفندی بباید کشت و از اینجا هفتاد سنگ برگیرد تا به منا بیندازد که اینجا چنان سنگ بیشتر باید و در دیگر نیم شب قصد منا کند و نماز بامداد پگاه کند و چون به آخر مزدلفه رسد، آن را مشعرالحرام گویند، تا به وقت اسفار بایستد و دعا می گوید پس از آنجا جایی رسد که آن را وادی محسر گویند، شتر به شتاب تر براند و اگر پیاده باشد بشتاب تر رود، چندانکه پهنای آن وادی ببرد که سنت چنین است پس بامداد عید، گاه تکبیر می کند و گاه تلبیه تا آنگاه که بدان سربالا رسد که آن را جمرات گویند، از آن درگذرد تا به بالایی رسد که از جانب راست راه است چون رو به قبله آرد که آن را جمره العقبه گویند تا آفتاب نیزه بالایی برآید، آنگاه هفت سنگ در این جمره اندازد و روی به قبله اولیتر، و اینجا تلبیه به تکبیر بدل کند و هر سنگی که بیاندازد بگوید، «اللهم تصدیقا بکتابک و اتباعا لسنه نبیک» چون فارغ شود تلبیه و تکبیر بماند، مگر از پس فرایض نماز که تکبیر می کند، تا صبح برآید بازپسین روز ایام التشریق و آن چهارم روز عید باشد، پس به منزلگاه شود و به دعا مشغول شود پس قربان کند، اگر خواهد کرد، و شرایط قربان نگاه دارد، آنگاه موی بسترد و چون رمی و حلق در این روز کرد، یک تحلل حاصل آمد و همه محظورات احرام حلال شد، مگر مباشرت و صید پس به مکه شود و طواف رکن به جای آرد و چون یک نیمه از شب عید بگذرد وقت این طواف درآید، لیکن اولیتر آن بود که روز عید کند و آخر وقت مقدر نیست بلکه چندانکه تاخیر کند فوت نشود.
لیکن دیگر تحلل حاصل نیاید و مباشرت حرام بماند، چون این طواف هم بدان صفت که طواف قدوم گفتیم بکند، حج تمام شود و مباشرت و صید حلال شود و اگر از نخست سعی کرده باشد سعی نکند و اگر نه، سعی رکن پس از این طواف بکند و چون رمی و حلق و طواف کرد حج تمام شد و از احرام بیرون آمد.
و اما رمی ایام تشریق و مبیت به منا پس از زوال احرام افتد و چون از طواف و سعی فارغ شد روز عید به منا آید و آن شب مقام کند که این مقام واجب است و دیگر روز غسل کند پس از زوال برای رمی را و هفت سنگ در جمره پیشین اندازد که از جانب عرفات است و آنگاه روی به قبله بایستد و دعا می کند به قدر سوره البقره، آنگاه هفت سنگ در جمره میانگین اندازد و دعا کند، آنگاه هفت دیگر در جمره العقبه اندازد و آن شب مقام کند به منا، پس سوم روز عید هم بر این ترتیب بیست و یک سنگ بدین سه جمره اندازد و اگر خواهد بر این اقتصار کند و به مکه شود و اگر مقام کند تا آفتاب فرو شود، مبیت آن شب نیز واجب شود و دیگر روز هم انداختن بیست و یک سنگ واجب شود تمامی حج این است که گفته آمد والسلام.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: پس از عرفات، زائران به مزدلفه میروند و غسل میکنند و نماز شام و خفتن را با هم انجام میدهند. ایستادن در این شب در مزدلفه از عبادات است و در صورت عدم ایستادن، قربانی باید کرد. سپس هفت سنگ برای رمی جمرات برداشته و به منا میروند. پس از رسیدن به جمره عقبه، هفت سنگ میاندازند و این کار را با نیت انجام میدهند. بعد از رمی، زائران میتوانند قربانی کنند و سپس موهای خود را بزنند. در ادامه، به مکه میروند و طواف قدوم را انجام میدهند که میتواند در روز عید یا پس از آن باشد. پس از اتمام طواف و سعی، حج کامل شده و زائران از احرام خارج میشوند. در ایام تشریق، زائران باید در منا بمانند و سنگها را به جمرهها بیندازند و این پروسه تا سه روز ادامه دارد. تمام این مراحل جزء واجبات حج به شمار میآید.
هوش مصنوعی: پس از برگزاری مراسم عرفات، به مزدلفه رفته و غسل میکند. مزدلفه یکی از مناطق حرم است و باید نماز شام را تاخیر کند و آن را با نماز خفتن به یک اذان و دو رکعت جمع کند. اگر امکان داشته باشد، بهتر است شب را در مزدلفه بگذراند، زیرا این کار بسیار باارزش و محترم است و ایستادن در این شب از جمله عبادات محسوب میشود. اگر کسی توان ایستادن در آنجا را نداشته باشد، باید یک گوسفند قربانی کند و از آنجا هفت تا سنگ برمیدارد تا به منا بیندازد، زیرا در اینجا باید تعداد سنگها بیشتر باشد. سپس در نیمه شب به منا میرود و نماز صبح را در آن جا اقامه میکند. وقتی به انتهای مزدلفه برسد، آنجا را مشعرالحرام مینامند و باید تا زمان طلوع خورشید در آنجا بایستد و دعا کند. بعد از آن به وادی محسر میرسد و باید شتر را سریعتر براند یا اگر پیاده است، با سرعت بیشتری حرکت کند تا تمام عرض آن وادی را بپیماید، زیرا این سنت است. در روز عید، گاه تکبیر میگوید و گاه تلبیه میخواند تا به محلی میرسد که جمرات نامیده میشود و باید از آنجا عبور کند تا به بالاترین نقطه که سمت راست است برسد، که به آن جمره العقبه میگویند. وقتی خورشید طلوع کرد، هفت سنگ در این جمره میاندازد و رو به قبله میایستد و در اینجا تلبیه را به تکبیر تبدیل میکند. برای هر سنگی که میاندازد، میگوید: «اللهم تصدیقا بکتابک و اتباعا لسنه نبیک» و بعد از اینکه این کار را به پایان رساند، تلبیه و تکبیر را ترک میکند، جز پس از اقامه نمازهای واجب که باید تکبیر بگوید تا صبح روز آخر ایام التشریق که چهارمین روز عید است. سپس به منزل میرود و دعا میکند و میتواند قربانی نیز انجام دهد، مشروط بر اینکه شرایط مربوط به قربانی را رعایت کند. بعد از رمی جمره و حلق موی سر در این روز، تحلل اول حاصل میشود و همه محظورات احرام حلال میشود، جز مباشرت و صید. سپس به مکه میرود و طواف افراز انجام میدهد و وقتی نیمه شب عید گذشت، زمان این طواف آغاز میشود، اما بهتر آن است که این طواف را در روز عید انجام دهد و زمان خاصی برای آن تعیین نشده است، بلکه هر چه تاخیر کند، مشکلی ایجاد نمیشود.
هوش مصنوعی: اما دیگر از آن پس نباید تحلل حاصل شود و رابطه نامشروع باقی میماند، زیرا اگر طواف را به همان شیوهای که درباره طواف قدوم توضیح داده شد انجام دهد، حج کامل خواهد شد و در این صورت رابطه و شکار مجاز خواهد بود. اگر شخص از ابتدا سعی کرده باشد، نیازی به سعی دوباره نیست و در غیر این صورت، سعی بعد از این طواف لازم است. هنگامی که رمی، حلق و طواف انجام شد، حج کامل میشود و فرد از احرام خارج میشود.
هوش مصنوعی: در ایام تشریق، پس از اینکه احرام برداشته شد، باید رمی انجام شود. پس از اینکه از طواف و سعی فارغ شدید، روز عید به منا میروید و باید در آنجا شب را بگذرانید که این کار واجب است. روز بعد، پس از زوال آفتاب، غسل کرده و هفت سنگ را در جمره اول به طرف عرفات میاندازید و سپس رو به قبله ایستاده و دعا میکنید به مقدار سوره بقره. بعد از آن، هفت سنگ دیگر در جمره میانه میافکنید و دوباره دعا میکنید. سپس هفت سنگ دیگر در جمره عقبه میاندازید و آن شب نیز در منا میمانید. در روز سوم عید، باید طبق همین رویه، بیست و یک سنگ به این سه جمره پرتاب کنید. اگر بخواهید میتوانید به مکه بروید، اما اگر تا غروب آفتاب در منا بمانید، باید آن شب را نیز بگذرانید و در روز بعد، پرتاب بیست و یک سنگ دیگر واجب خواهد بود. تمامی اینها بخشی از اعمال حج است.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.