بخش ۱۳ - فصل اول (آداب قضای حاجت)
باید که اگر در صحرا بود از چشم خلق دور شود و اگر تواند در پس دیواری شود و عورت پیش از نشستن برهنه نکند و روی سوی آفتاب و ماه نکند و قبله را پس پشت نکند و روی فراقبله نکند مگر در بنایی باشد که آن روا بود، ولکن اولیتر آن بود که قبله بر چپ و راست بود و جایی که مردمان آنجا گرد آیند حدث نکند و در آب ایستاده بول نکند و در زیر درخت میوه دار حدث نکند و در هیچ سوراخ حدث و بول نکند و در زمین سخت و در برابر باد بول نکند تا بشنج به وی بازنیاید و بر پای ایستاده بول نکند الا به عذری، و در نشستن اعتماد بر پای چپ کند و جایی که آنجا وضو و غسل کنند، بول نکند چون در طهارت جای شود پای چپ در پیش نهد و چون بیرون آید پای راست، و هیچ چیز که نام خدای تعالی بر وی نبشته بود با خود ندارد و سر برهنه به قضای حاجت نشود و چون در شود بگوید، «اعوذبالله من الرجس النجس الخبیث المخبث، من الشیطان الرجیم» و چون بیرون آید بگوید، «الحمدلله الذی اذهب عنی ما یوذینی و ابقی علی ما ینفعنی».
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: در این متن به آداب قضای حاجت اشاره شده است. مشخص میکند که فرد باید از چشم مردم دور باشد و در مکانی مناسب قرار گیرد. همچنین توصیه شده که برهنه نشود، به قبله پشت نکند و در مکانهای مشخصی مانند زیر درخت میوه یا سوراخهای زمین عمل نکند. تأکید بر این است که در حالت ایستاده و بدون عذر نباید بول کند و در نشستن باید به پای چپ تکیه کند. همچنین قبل از ورود به محل قضای حاجت، ذکرهایی را بیان کند و پس از خروج، شکرگزاری کند.
هوش مصنوعی: در هنگام استفاده از طبیعت برای رفع حاجت، بهتر است به دور از چشم دیگران قرار گرفت و اگر ممکن است پشت دیوار یا مکانی مخفی رفت. در حین نشستن، نباید بدن را برهنه کرد و همچنین نباید به سوی خورشید و ماه روی کرد یا قبله را پشت سر گذاشت. اگر در جایی قرار دارد که افراد دیگر جمع میشوند، نباید به آنجا برود. در آب نیز نباید ایستاده ادرار کرد و زیر درختان میوهدار نیز این کار را نباید انجام داد. همچنین نباید ادرار را در سوراخها و بر روی زمین سخت و در مقابل باد انجام داد تا عوارضی پیش نیاید. ایستاده ادرار کردن تنها در صورت نیاز مجاز است و در زمان نشستن، باید بر پای چپ تکیه کرد. نباید در مکانهایی که برای وضو و غسل استفاده میشود، ادرار کرد. وقتی برای وضو یا غسل آماده میشود، پا چپ باید جلوتر باشد و هنگام خروج، پا راست اول باشد. همچنین هیچ چیزی که نام خدا بر آن نوشته شده نباید همراه داشته باشد و هنگام رفع حاجت، باید سر برهنه نشود. پیش از ورود به مکان رفع حاجت، باید دعا خوانده شود و پس از اتمام، شکرگزاری به جا آورده شود.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.