نزیل بغداد. شیخ گفت: که نام وی یوسف بن حمدان الوسوی استاد با یعقوب نهر جوری٭ از قدیمان مشایخ است سید صاحب تصانیف ببصره بوده. مات بالا بله.
شیخ الاسلام گفت: که وی گفت: هر که علم توحید گوید بتکلف، مشرکست. و قال ابویعقوب السوسی: الفقیر اذا مافریحتاج الی اربعة اشیاء: علم یحرسه و وجد یحمله، و وجد یحمله، وورع یسوسه، و ذکر یونسه.
شیخ الاسلام گفت: هر که علم تصوف گوید بتکلف، او سگست و هرکه سخن جوید، و هر وقت تواند گفت زرا قسمت سخن بزندگانی باید گفت، و آن وقت باید گفت، کی از سکوت از خدای ترسی! و گفت: که سخن گفتن جنایتست، تحقیق آنرا مباح کند. و گفت: که سخنان این طایفه کلاماند چون کلام دیگران، چون حیوة نبود آن میبرد تا بزندقه و اباحت ارنجای میافتد. که چون متفرق بی، نگر از جمع و توحید نگوئی. اما چون خود بی، تفرق با توچه کار؟ گفت: که زبان محققان سه است: زبان خبر بشرط اجتماع خراز٭ گفت: لا یصلح هذا العلم الالمن یعبر عن وجده و ینطق عن فعله.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: نزیل بغداد شیخ از استادان قدیم به نام یوسف بن حمدان الوسوی یاد کرده و او را دارای تصانیف علمی در بصره معرفی کرده است. شیخ الاسلام نقل میکند که یوسف گفت هر کس علم توحید را با زحمت بیان کند، مشرک است. همچنین ابویعقوب السوسی تاکید کرده که برای یادگیری علم به چهار چیز نیاز است: علمی که حفاظت کند، فردی که آن را حمل کند، ورع و پرهیزگاری که آن را مدیریت کند و ذکری که انسان را آرام کند.
شیخ الاسلام ادامه میدهد که کسانی که علم تصوف را با زحمت میگویند، در واقع در غلطند و سخن گفتن باید در زمان مناسب باشد. او بر این باور است که سکوت از ترس خدا باید مورد توجه قرار گیرد و صحبت کردن گناه است مگر اینکه مباح گردد. سخنان اهل تصوف باید از همدیگر، متجمع و در راستای توحید بیان شود و زبان محققان باید به گونهای باشد که از واقعیتهای وجودی خبر دهد.
هوش مصنوعی: نزیل بغداد. شیخ گفت: نام او یوسف بن حمدان الوسوی است که استاد یعقوب نهر جوری از مشایخ قدیم به حساب میآید. او همچنین سید و صاحب آثار و تألیفات در بصره بوده است.
هوش مصنوعی: شیخ الاسلام بیان کرد که هر کس علم توحید را به زحمت و بدون فهم صحیح بیان کند، در واقع مشرک است. همچنین ابویعقوب سوسی گفت: انسان فقیر برای زندگی به چهار چیز نیاز دارد: علمی که او را حفظ کند، وجدانی که او را راهنمایی کند، تقوایی که او را مدیریت کند و ذکر الهی که به او آرامش دهد.
هوش مصنوعی: شیخ الاسلام بیان کرد که هر کسی که به طور تصنعی درباره علم تصوف سخن بگوید، به مثابه یک سگ است. او تأکید کرد که هر کس باید در مواقع مناسب صحبت کند و اگر احساس میکند که سکوتش از ترس خداست، باید از سخن گفتن پرهیز کند. او همچنین اشاره کرد که حرف زدن میتواند خطا باشد، ولی در شرایط خاص، این کار ممکن است مجاز شود. سخنان این گروه باید شبیه به کلام دیگران باشد و اگر انسان به اصل خود بازنگردد، ممکن است به دام اشتباهات بیفتد. در نهایت، او توضیح داد که زبان محققان سه نوع است و فقط کسانی که توانایی بیان احساسات و اعمال خود را دارند، میتوانند به این علم بپردازند.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.