از طبقهٔ دوم است. نام وی محمد بن یعقوب، کنیت ابو جعفر. شیخ الاسلام گفت: که وی قدیمست از اصمعی روایت کند. بنان حمال گوید: در وی شدم ویرا یافتم نشسته در خانه علم، ویرا گفتم: که ازین علم تو دو کلمه در من آموز مختصر، که آن کل بود، تا بآن کار کنم. مرا گفت: قصدک و رضاه فان سقطت بین هذین فتصل. وی استاد ابوبکر کتانی٭ بود صحبت کرده بود بابو سلیمن دارانی، و احمد بوالحواری٭
وی گفته: الحکمة کل صواب من القول، ورث فعلاً صواباً او حالاً صحیحاً. شیخ الاسلام گفت:
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: محمد بن یعقوب، معروف به ابو جعفر شیخ الاسلام، از علمای بزرگ است که با اصمعی و دیگر شخصیتهای علمی صحبت کرده است. او در خانه علم نشسته بود و یکی از شاگردانش از او خواست که دو کلمه از علمش را به او بیاموزد. شیخ الاسلام به او پاسخ داد که هدف و رضای او مهم است و اگر در این دو مورد سستی کند، به نتیجه نخواهد رسید. او همچنین گفته است که حکمت در حقیقت هر چیزی است که از قول درست و صحیح به ارث رسیده باشد.
هوش مصنوعی: او از طبقهٔ دوم است و نامش محمد بن یعقوب و کنیهاش ابو جعفر است. شیخ الاسلام میگوید که او از قدیمیهای اصمعی روایت کرده است. بنان حمال میگوید: وقتی پیش او رفتم، او را یافتم که در خانه علم نشسته بود و از او خواستم دو کلمه از این علم به من بیاموزد که در واقع این دو کلمه میتوانستند کل علم باشند و من با آنها کار کنم. او به من گفت: نیت و رضایت تو مهم است و اگر در این میان دچار اشتباه شوی، به اهمیت آن توجه کن. او استاد ابوبکر کتانی بود و با ابو سلیمن دارانی و احمد بوالحواری نیز صحبت کرده بود.
هوش مصنوعی: او گفته است: هر سخنی که درست و صحیح باشد، حکمت است. کسی که به درستی عمل کند یا به حالتی درست برسد، در واقع حکمت را به ارث برده است. شیخ الاسلام این را بیان کرده است.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.