النبلی، کنیه ابومحمد، من کبار اصحاب ابی عثمان حیری٭ مات سنه اثنین و ثلثمائة گفت: که خواهی ترا پند دهم؟ که پنجاه سالست با خلق میدهم بنه میپذیرد گفت خواهم. گفت، تهمت بر کردار خود نه تا قیمت گیرد، و تهمت از خلق برگبر، تا جنگ برخیزد.
شیخ الاسلام گفت، که صحبت با اللّه سه حرفست، بدیدن فضل او و عیب خود، و عذر خلق. این را چهارم نیست. عذر خلق بین! که آن میبود که او میخواهد. ایشان زیر قدر و حکم او مضطراند. و عیب خود بین! تا منت یاد آید.
شیخ الاسلام گفت که بوعثمان نصیبی گفت: که اسد نصیبی گفت که شبلی گفت: که دست بسر با یعقوب میدانی فرود آوردم، درآن وقت بود که بمصر میشدم
گفتم: جبرک اللّه هیچ موی نبود بر تن وی که نگفت آمین «وسلم»
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: النبلی، که کنیهاش ابومحمد است و از بزرگترین اصحاب ابی عثمان حیری به شمار میرود، در سال ۳۲۳ هجری درگذشت. او پنجاه سال با مردم بوده و توصیهای را به دیگران میدهد: خود را از تهمتها بر کنار نگه دارند و به کردار خود توجه کنند تا قیمت خود را از دست ندهند و از تهمت به دیگران دوری کنند.
شیخ الاسلام بیان میکند که صحبت با خداوند شامل سه نکته است: دیدن فضل و رحمت خدا، شناخت عیوب خود و عذرخواهی از دیگران. او بر این باور است که در عذرخواهی از دیگران باید به این نکته توجه داشت که آنها در حالت ضروری و تحت قضا و قدر الهی قرار دارند. همچنین عیب خود را باید مد نظر قرار داد تا از افتخار و خودبینی دور باشیم.
شیخ الاسلام همچنین به نقل قولهایی از بوعثمان و دیگران اشاره میکند و در پایان به موضوعی درباره یعقوب اشاره میکند که نشاندهنده تواضع و عبودیت است.
هوش مصنوعی: النبلی، که به نام ابومحمد هم شناخته میشود، از بزرگان یاران ابی عثمان حیری بوده و در سال ۲۳۲ هجری شمسی درگذشته است. او به کسی که از او خواسته بود نصیحتی کند، گفت: "آیا میخواهی ستایشگر باشم؟ من پنجاه سال است که با مردم در تعامل هستم." او ادامه داد که: "باید تهمت را به خودت بچسبانی و از دیگران دور کنی تا از قضاوتها و مجادلات در امان بمانی."
هوش مصنوعی: شیخ الاسلام بیان کردند که گفت و گو با خدا شامل سه نکته است: دیدن نعمتهای او، دیدن نقصهای خود و عذرخواهی از دیگران. هیچ نکته چهارمی وجود ندارد. عذرخواهی از دیگران مهم است، زیرا آنچه خداوند میخواهد را در نظر میگیرد. مردم در برابر قدرت و اراده او نیازمند هستند. همچنین، دیدن نقصهای خود نیز اهمیت دارد تا یادآوری شود که نباید از خطاها غافل بمانیم.
هوش مصنوعی: شیخ الاسلام گفت که بوعثمان نصیبی نقل کرد که اسد نصیبی از شبلی شنیده است که او دستش را بر سر یعقوب گذاشت و در آن زمان به سمت مصر میرفت.
هوش مصنوعی: گفتم: به خدا قسم هیچ مویی بر بدن او نبود که نگفت آمین «وسلم».
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.