از میدان لجاء میدان رضا زاید. قوله تعالی: «و رضوا عنه». رضا خشنودی و پسندکاریست. و آن سه چیزست: دین وی چنانکه وی نهاد بدان راضی باشد، و قسمت و روزی چنانکه ترا و دیگرانرا نهاد بدان راضی باشی، و بمولای خویش بجای هر چه جز از ویست راضی باشی. پسندیدن دین وی چنانکه وی نهاد از تکلیف و بدعت و وسواس آزادیست، و پسندیدن قسمت وی از حیلت و از حسد و از ضجرت آزادیست، و پسندیدن بمولای خویش از هرچه جز از وی از عوایق و علایق و از دوکون آزادیست.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: این متن به بیان مفهوم رضایت و خشنودی در دین و زندگی انسانی میپردازد. در آن، رضایت از دین به این معناست که انسان باید به تعالیم و دستورات الهی راضی باشد و به تقسیم و روزی خود نیز رضایت دهد. علاوه بر این، باید از تعلقات و وابستگیهای غیرالهی و همچنین از حسد، دلسردی و ناپسندهایی که ممکن است مانع رضایت شود دوری کند. در نهایت، عین رضایت از خداوند و مولا نیز بر اهمیت روابط روحانی و درونی تاکید میکند.
هوش مصنوعی: خشنودی حقیقی شامل سه جنبه است: اول اینکه از دین خداوند به گونهای راضی باشیم که او مقرر کرده است. دوم اینکه به قسمت و روزیای که برای ما مقدر شده راضی باشیم و از آنچه برای خود و دیگران تعیین کرده خرسند باشیم. و سوم اینکه به مولای خود فقط به او راضی باشیم و به هیچچیز دیگری که غیر از اوست دل نبندیم. خشنودی از دین به معنی آزادی از تکالیف سنگین، بدعتها و وسواسهاست؛ خرسندی از قسمت یعنی اینکه از ترفندها، حسادت و نارضایتی دوری کنیم؛ و راضی بودن از مولای خود به معنی آزاد شدن از موانع و وابستگیهای نادرست به چیزهای دیگر است.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.