در حال هوش و حواس و کمال خرسندی و رضا، اقل خلیقه ابوالحسن یغما وصی شرعی خویش نمودم فرزند ارجمند سعادتمند خود میرزا احمد صفایی را که پس از وفات من مبلغ دویست و پنجاه تومان رایج خزانه از انقد مایملک من اعم از نقد و جنس منقول و غیر منقول برداشته به مصارف مفصله ذیل برساند.
مخارج تعزیت ۵۰ تومن
حجه بلدی ۷۰ تومن
رد مظالم ۷۰ تومن
صوم وصلوه ۶۰ تومن
و دوزوجه من مادر فرزند ارشدم میرزا اسمعیل و مادر خود را هر یک مبلغ سی تومان از مال من نقد یا ملک تسلیم نماید، ورخوت و سایر اسباب زنانه از طلا آلات و غیره که در دست دارند، به خود ایشان باز گذارند، و جزو ترکه نسازد، و رخوت و اسباب طلا آلات و غیره که به اسم و رسم جهیز برای دخترهای من فراهم آورده یا خودکار کرده اند، و در دست مادرشان است از آنها نستاند، و داخل ارث ورثه ننماید. و اسباب خانه داری و دربایست زندگانی از مسینه آلات و فرش و رخت خواب و سایر چیزها که از مال من در خانه بزرگ در دست اسمعیل و وابستگان اوست دو قسمت نموده یک سهم را اسمعیل متصرف شرعی شود و سهم دیگر را تسلیم نورچشمی خطر سازد و اسباب خانه داری هم از مس و فرش و غیره نیز که در دست والده خود اوست به ابراهیم واگذارد، و در ترکه نیارد و کتبی که دارم سوای آنچه به موجب نوشته شرعی به پسرها بخشیده و خواهم بخشید، چهار قسمت نموده هر رسدی را پسری بردارد، و سایر اموال و املاک و اسباب مرا از ملک و تنخواه و شتر و گوسفند و گاو و خر و غیره نقدا جنسا آنچه مراست به قاعده و قانون احکام الهی و شریعت جناب رسالت پناهی بر کل ورثه پسرها و دخترها و زوجات قسمت نماید و زجر این زحمات را اجر از خدای بخواهد و مرا در زیر خاک آسوده گذارد. وصیت صحیحه شرعیه و کان ذلک فی شهر ذی الحجه ۱۲۶۵.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: متن حاضر وصیتنامهای از ابوالحسن یغما است که در آن به تفصیل نحوه تقسیم اموالش را پس از فوتش بیان کرده است. او در این وصیت تقدیر و تشکر از فرزندش میرزا احمد صفایی کرده و مبلغ ۲۵۰ تومان از اموالش را به مصارف مختلف تخصیص میدهد، از جمله مخارج تعزیت، حج، رد مظالم و هزینههای مذهبی. همچنین او به همسرانش و سایر بستگانش مبالغی نقدی میدهد و به وضوح نسبت به اموال شخصی آنها و جهیزیه دخترانش تاکید دارد که نباید از ترکه کسر شود. در نهایت به توزیع کل اموال و املاک خود بر اساس شریعت اسلامی تاکید کرده و از ورثه خواسته تا با رعایت قانون و انصاف عمل کنند. این وصیت در ماه ذی الحجه سال ۱۲۶۵ هجری نوشته شده است.
هوش مصنوعی: با در نظر گرفتن تمام امور و با رضایت کامل، به عنوان آخرین خواستهام، فرزند گرامیام، میرزا احمد صفایی را به عنوان وصی خود تعیین میکنم. پس از فوت من، او باید مبلغ دویست و پنجاه تومان از اموال من، شامل داراییهای نقدی و غیرنقدی، را برداشت کرده و به مصارف مشخص شده زیر اختصاص دهد.
هوش مصنوعی: هزینههای مربوط به تسلیت ۵۰ هزار تومان است.
هوش مصنوعی: حجه بلدی هفتاد هزار تومان است.
هوش مصنوعی: رد مظالم مبلغی معادل ۷۰ هزار تومان است.
هوش مصنوعی: صوم و صلاه ۶۰ هزار تومان است.
هوش مصنوعی: من به مادر فرزند ارشدم، میرزا اسماعیل، دستور میدهم که هر یک مبلغ سی تومان از داراییهای من به صورت نقد یا ملک دریافت کند. همچنین، وسایل شخصی و لوازم زینتی که در دست دارند، متعلق به خودشان باقی بماند و به ارث نرود. از وسایل و جهیزیهای که برای دخترانم تهیه شده و در دست مادرشان است، هیچگونه ادعایی نخواهد شد و این وسایل به ارث نمیرسد. اسباب منزل و لوازم زندگی از جمله ظروف و فرش و رختخواب که از اموال من در منزل بزرگ در اختیار اسماعیل و بستگانش است، به دو قسمت تقسیم شود؛ یک سهم به اسماعیل و سهم دیگر به نورچشمی خطرساز تعلق بگیرد. سایر وسایل منزل و لوازم که در دست مادر خود اوست نیز به ابراهیم داده شود و به ارث نرود. کتب و مدارک من، به جز مواردی که طبق نوشته شرعی به پسرها بخشیدهام، به چهار قسمت تقسیم شود و هر یک از پسرها سهم خود را بردارد. سایر اموال و داراییهام شامل ملک و موجودی نقد و دامهایی مانند شتر و گوسفند و گاو و خر، براساس قوانین شرعی به صورت عادلانه میان همه وراث، چه پسر و چه دختر و همسران تقسیم گردد. پس از این زحمت، درخواست دارم که از خدا پاداش بگیرند و مرا در آرامش به خاک بسپارند. این وصیت طبق اصول شرعی در ماه ذی الحجه ۱۲۶۵ به ثبت رسیده است.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.