یٰا أَیُّهَا اَلَّذِینَ آمَنُوا أَطِیعُوا اَللّٰهَ وَ أَطِیعُوا اَلرَّسُولَ وَ أُولِی اَلْأَمْرِ مِنْکُمْ فَإِنْ تَنٰازَعْتُمْ فِی شَیْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَی اَللّٰهِ وَ اَلرَّسُولِ إِنْ کُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللّٰهِ وَ اَلْیَوْمِ اَلْآخِرِ ذٰلِکَ خَیْرٌ وَ أَحْسَنُ تَأْوِیلاً (۵۹) أَ لَمْ تَرَ إِلَی اَلَّذِینَ یَزْعُمُونَ أَنَّهُمْ آمَنُوا بِمٰا أُنْزِلَ إِلَیْکَ وَ مٰا أُنْزِلَ مِنْ قَبْلِکَ یُرِیدُونَ أَنْ یَتَحٰاکَمُوا إِلَی اَلطّٰاغُوتِ وَ قَدْ أُمِرُوا أَنْ یَکْفُرُوا بِهِ وَ یُرِیدُ اَلشَّیْطٰانُ أَنْ یُضِلَّهُمْ ضَلاٰلاً بَعِیداً (۶۰) وَ إِذٰا قِیلَ لَهُمْ تَعٰالَوْا إِلیٰ مٰا أَنْزَلَ اَللّٰهُ وَ إِلَی اَلرَّسُولِ رَأَیْتَ اَلْمُنٰافِقِینَ یَصُدُّونَ عَنْکَ صُدُوداً (۶۱) فَکَیْفَ إِذٰا أَصٰابَتْهُمْ مُصِیبَةٌ بِمٰا قَدَّمَتْ أَیْدِیهِمْ ثُمَّ جٰاؤُکَ یَحْلِفُونَ بِاللّٰهِ إِنْ أَرَدْنٰا إِلاّٰ إِحْسٰاناً وَ تَوْفِیقاً (۶۲) أُولٰئِکَ اَلَّذِینَ یَعْلَمُ اَللّٰهُ مٰا فِی قُلُوبِهِمْ فَأَعْرِضْ عَنْهُمْ وَ عِظْهُمْ وَ قُلْ لَهُمْ فِی أَنْفُسِهِمْ قَوْلاً بَلِیغاً (۶۳) وَ مٰا أَرْسَلْنٰا مِنْ رَسُولٍ إِلاّٰ لِیُطٰاعَ بِإِذْنِ اَللّٰهِ وَ لَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جٰاؤُکَ فَاسْتَغْفَرُوا اَللّٰهَ وَ اِسْتَغْفَرَ لَهُمُ اَلرَّسُولُ لَوَجَدُوا اَللّٰهَ تَوّٰاباً رَحِیماً (۶۴) فَلاٰ وَ رَبِّکَ لاٰ یُؤْمِنُونَ حَتّٰی یُحَکِّمُوکَ فِیمٰا شَجَرَ بَیْنَهُمْ ثُمَّ لاٰ یَجِدُوا فِی أَنْفُسِهِمْ حَرَجاً مِمّٰا قَضَیْتَ وَ یُسَلِّمُوا تَسْلِیماً (۶۵)
ای آن کسانی که گرویدید فرمان برید خدا را و فرمان برید رسول را و صاحبان امر را از شما پس اگر خلاف کنید در چیزی پس برگردانید آن را بخدا و رسول اگر باشید که ایمان آرید بخدا و روز بازپسین آن بهتر است و نیکوتر بتاویل (۵۹) آیا ندیدی بانها که گمان میکنند که ایشان ایمان آورند بآنچه فرو فرستاده شد بتو و آنچه فرو فرستاده از پیش تو میخواهند که داوری برند بسوی طاغوت و بتحقیق که فرموده شدند که کافر شوند بان و میخواهد شیطان که گمراه کند ایشان را گمراهی دوری (۶۰) و چون گفته شود مر ایشان را که بیایید بسوی آنچه فرو فرستاد خدا و بسوی رسول میبینی منافقان را که باز میدارند از تو باز داشتنی (۶۱) پس چگونه باشد وقتی که برسد ایشان را مصیبتی بسبب آنچه پیش فرستاده دستهایشان پس میآیند بسوی تو قسم میخورند بخدا که نخواستیم مگر نیکویی و موافقت (۶۲) بهمرسانیدن آنها آنانند که میداند خدا بآنچه در دلهای ایشانست پس رو بگردان از ایشان و پند ده ایشان را و بگوی از برای ایشان در نفسهاشان گفتاری اثرکننده (۶۳) و نفرستادیم ما هیچ رسولی را مگر تا اطاعت کرده شود بفرمان خدا و اگر آنکه ایشان هنگامی که ستم کردند بر خودهاشان آمدندی ترا پس آمرزش خواستندی از خدا و آمرزش خواستی بر ایشان رسول هر آینه یافتندی خدا را توبهپذیر مهربان (۶۴) پس نه بحق پروردگار تو که ایمان نخواهند داشت تا آنکه حکم کنند ترا در آنچه خلاف شود میانشان پس نباید در خودهاشان ناخشنودی از آنچه حکم کردی و گردن نهند گردن نهادی (۶۵)
« در تحقیق اولوالامر »
مؤمنان باشید تابع در قبول
از خدا و از اولوالامر و رسول
وآجب آمد طاعت حق بر عباد
هم رسول اکرم با اجتهاد
صاحبان امر را بعد از رسول
واجب آمد طاعت از عشق و اصول
آنکه اندر عصمت و عقل و کمال
هست همدوش رسول ذوالجلال
هیچ دوری نیست خالی زین کرام
تا قیامت خوان ولی اش یا امام
هست افزون در اولوالامر اختلاف
لیک این لوح از اضافات است صاف
خود اولوالامر است بس ظاهر که کیست
نزد عاقل مشتبه یعنی که نیست
امر را اول بدان از مطلبش
تا شناسی از تناسب صاحبش
هست امر از حق تصرف د ر وجود
از مقام غیب یا ملک شهود
صاحب آن بر مراتب ذوالید است
جانشین حیدر (ع) است و احمد (ص) است
پادشاه عادل از حق در زمین
هست در اجرای احکامش معین
صاحب دور است تا یوم القیام
هر زمان پنهان و پیدا والسلام
پس به چیزی گر نمایند اختلاف
رد به سوی حق کنید آن بی خلاف
بالحق اعنی بر کتاب و محکمات
بر رسولش یا که در حین حیات
هم پس از وی بر کتاب و عترتش
وآنچه ز ایشان وارد است از سنتش
وآن کتاب و سنت و اجماع و عقل
فرض آل و اهل بیت(ع) آمد به نقل
حجت است این چار بر رفع نزاع
در مقامی گر نمایند اجتماع
گر شما باشید مؤمن بر خدا
هم به روز آخرت در اقتدا
این شما را بهتر آمد در سند
از خیال نفس و تأویلات خود
ای محمّد(ص) از تعجب درنگر
سوی ایشان که به زعم منغمر
مؤمنند اعنی که از پندار خود
هستشان ایمان به حق ز اقرار خود
هم بر آنچه بر تو بفرستاده ایم
وآنچه مر پیشینیان را داده ایم
با وجود دعوی ایمان بود
خواهش ایشان را ز عقل پست رد
که حکومت سوی طاغوتی برند
وآن بود کعب ابن اشرف در پسند
که بود با او یقین هم پیشه دیو
حاملش باشد به هر اندیشه دیو
وآنگهی مأمور بر تکفیر او
بود آن کآگه بد از تقصیر او
دیو خواهد تا برد ناگاهشان
سوی گمراهی و دور از راهشان
آن دو رویان را چو گویند اهل دین
از ره اشفاق با قولی متین
که بیایید این تحاکم را به راست
سوی آن حکمی که نازل از خداست
یا به حکمی که کند پیغمبرش
بر منافق دیو بینی رهبرش
میکنند اعراض زآن حکم از عناد
که کنی بر حق تو بی جور و فساد
مینمایند از تو اع راض ای وفی
همچو اعراض عزازیل از صفی
هست اعراض منافق از لجاج
وین مرض را نیست از راهی علاج
پس چگونه است ار بر ایشان رخ نمود
رنج و اندوهی به پاداش صدود
دستهاشان آنچه بفرستاده پیش
سوی طاغوت از تحاکم بهر خویش
دستها یعنی که فکرتهای زشت
در حق پیغمبر نیکو سرشت
پس تو را آیند با سوگندها
کآن نبود از سستی پیوندها
بلکه بود از حسن و توفیق تمام
که تو را داریم پاس احترام
تا بلند از ما صدایی در نزاع
می نگردد در حضورت ز اجتماع
قصد ما می بود پاس شأن تو
نی که سر پیچیم از فرمان تو
این گروه اهل نفاقند و دروغ
نیست در سوگندشان یک جو فروغ
داند آن کو واقف است از زشت و خوب
آنچه ایشان راست پنهان در قلوب
پس کن اعراض از قبول عذرشان
تا که ندهندت به نادانی نشان
از تو شاید گر که بدهی پندشان
از نفاق و کذب در سوگندشان
گو بر ایشان هر چه گویند از خطا
در نفوس خویش با قولی رسا
یعنی آن قولی کز او ترسند ناس
زو رسد بر دیگران خوف و هراس
اندر آن هم بیم باشد هم امید
لازم حکمت بود وعد و وعید
نی فرستادیم ما هرگز رسول
جز که امرش را کنند از جان قبول
خلق فرمانش به اذن حق برند
بددلان از ترک امرش کافرند
ور که ایشان یعنی ارباب نفاق
که به خود کردند ظلم اندر سیاق
میلشان در حکم بر طاغوت بود
از ندامت آمدند ار بر تو زود
از خدا کردند آمرزش طلب
وآن طلب می کرد پیغمبر ز رب
بهر ایشان خواستی یعنی رسول
مغفرت را حق ز وی کردی قبول
یافتندی حق تعالی را عیان
سوی خود توبه پذیر و مهربان
پس به رب تو قسم ای ذو نسق
کاین دورویان ناورند ایمان به حق
تا تو را سازند از هر ره حکَم
بین خود در رفع غوغاء بی ستم
در هر آن چیزی که دارند اختلاف
وآن شد ایشان را سبب بر اعتساف
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: آیات مورد اشاره به مؤمنان میگوید که باید از خدا، رسول و اولوالامر (افراد صاحب اختیار) تبعیت کنند و در صورت تعارض در امری، آن را به خدا و پیامبر بازگردانند. کسانی که خود را مؤمن میدانند، اما در مسائل مهم به طاغوت (سفارشات غیرالهی) میپردازند، در حقیقت خود را گمراه میکنند. وقتی به آنها گفته میشود که به دستورات الهی و پیامبر مراجعه کنند، از آن دوری میجویند. وقتی به مشکلات دچار میشوند، متوسل به پیامبر میشوند و ادعا میکنند که تنها نیت نیکو دارند. خداوند در دلهای آنها را میداند و پیامبر به آنها توصیه میکند که از این رفتار توبه کنند. ایمان واقعی در گروی قبول حکم پیامبر در اختلافات است و افراد نباید در برابر آن حکمی که صادر میشود، ناراضی باشند.
در اشعار نیز به تبعیت از خدا و رسول و اولوالامر تأکید شده است. نویسنده بیان میکند که تفاوت در اولوالامر وجود دارد، اما باید حق را شناخت و به آن عمل کرد. در نهایت، هر گونه اختلاف باید به خدا و پیامبر ارجاع داده شود تا تصمیم صحیح اتخاذ شود و نه به طاغوت.
هوش مصنوعی: ای کسانی که ایمان آوردهاید، خدا را اطاعت کنید و پیامبر و اولیای امر را از میان خودتان نیز اطاعت کنید. اگر در مسئلهای دچار اختلاف شدید، آن را به خدا و رسولش برگردانید اگر به خدا و روز قیامت ایمان دارید. این کار بهتر و عاقبتش نیکوتر است. آیا نمیبینی کسانی را که ادعا میکنند به آنچه بر تو نازل شده و به آنچه پیش از تو نازل شده ایمان دارند، اما میخواهند به طاغوت رجوع کنند در حالی که به ایشان دستور داده شده تا به آن کافر شوند؟ شیطان میخواهد آنها را به ضلالت دور ببرد. و هنگامی که به آنها گفته میشود به سوی آنچه خدا نازل کرده و به سوی پیامبر بیایید، میبینی که منافقین از تو روی برمیگردانند. پس چگونه خواهد بود وقتی آفتی به آنها برسد که به خاطر کارهای خودشان ایجاد شده، سپس به تو میآیند و قسم میخورند که ما جز خیر و اصلاح نمیخواستیم. اینها همان کسانی هستند که خداوند آنچه در دلهایشان هست را میداند. پس از آنها روی گردان شو و به آنها نصیحت کن و به آنها بگو که در دلهایشان کلامی روشنگرانه بگو. ما هیچ پیامبری را نفرستادیم مگر اینکه به اذن خدا اطاعت شود. و اگر وقتی که به خود ظلم کردند، نزد تو میآمدند و از خدا طلب آمرزش میکردند و پیامبر نیز برای آنها طلب آمرزش میکرد، به یقین خدا را توبهپذیر و رحیم مییافتند. سوگند به پروردگارت، آنها ایمان نخواهند آورد تا زمانی که تو را در آنچه بینشان اختلاف است حکم قرار دهند و سپس در دلهایشان هیچ تنگنایی از آنچه قضاوت کردی احساس نکنند و با کمال تسلیم، تسلیم حکم تو شوند.
هوش مصنوعی: ای کسانی که ایمان آوردهاید، از خدا و پیامبرش اطاعت کنید و از فرماندهان خود نیز تبعیت نمایید. اگر در موضوعی دچار اختلاف شدید، آن را به خدا و پیامبر بازگردانید، اگر به خدا و روز قیامت ایمان دارید. این کار برای شما بهتر و نیکوتر است. آیا نمیبینی کسانی را که فکر میکنند به آنچه به تو نازل شده و آنچه قبل از تو نازل شده، ایمان دارند، اما به سوی طاغوت میروند تا داوری کنند و در واقع به آنچه که از آنها خواسته شده، کافر شدهاند؟ شیطان میخواهد که آنها را در گمراهی عمیق قرار دهد. هنگامی که به آنها گفته میشود به سوی آنچه خدا نازل کرده و به سوی پیامبر بیایید، میبینی که منافقان از آن باز میدارند. چگونه خواهد بود حال آنها وقتی مصیبتی به خاطر اعمالشان به سرشان بیاید و سپس به تو میآیند و به خدا قسم میخورند که نخواستند جز نیکی و توافق. اینها کسانی هستند که خدا به آنچه در دلهایشان هست، آگاه است. بنابراین از آنها روی بگردان و آنها را پند ده و به آنها سخنانی تأثیرگذار بگو. هیچ پیامبری نفرستادیم جز اینکه اطاعت او شود. اگر این افراد زمانی که به خودشان ظلم کردند به تو مراجعه کرده و از خدا آمرزش میخواستند و تو نیز برایشان آمرزش میطلبیدی، قطعاً خدا را توبهپذیر و مهربان مییافتند. اما قسم به پروردگارت، آنها ایمان نخواهند داشت تا زمانی که در موارد اختلافی که بینشان پیش میآید، تو را به عنوان داور بپذیرند و در دلهایشان هیچ ناخوشنودی از تصمیمی که گرفتی نداشته باشند و به طور کامل تسلیم شوند.
هوش مصنوعی: در تحقیق اولوالامر به بررسی موضوعاتی پرداخته میشود که به تصمیمگیرندگان و افراد با مقام مسئول مرتبط است. این تحقیق به تحلیل مسائل و چالشهایی میپردازد که این افراد با آنها مواجهاند و راهکارهایی برای بهبود تصمیمگیریها و مدیریت بهتر ارائه میکند. همچنین، این تحقیق میتواند به مباحث کلانتری نظیر سیاستگذاری و مدیریت عمومی نیز بپردازد.
هوش مصنوعی: مؤمنان باید در پذیرش دستورات خدا، پیامبر و اهلالمر (رهبری) اطاعت کنند.
هوش مصنوعی: اطاعت از حق بر بندگان واجب است و پیامبر اکرم نیز با تلاش و اجتهاد این را به ما آموزش داده است.
هوش مصنوعی: پس از پیامبر، انجام وظایف و اطاعت از رهبران و صاحبان قدرت بر دوش مردم واجب شد، که این اطاعت باید بر اساس عشق و اصول اخلاقی باشد.
هوش مصنوعی: کسی که در پاکی، خرد و کمال قرار دارد، همردیف پیامبر بزرگ و پرجلال است.
هوش مصنوعی: هیچ مکانی نیست که از لطف و کرامت امام خالی باشد، تا روز قیامت همه جا این نعمت وجود دارد.
هوش مصنوعی: در میان اهل علم و مردم تصمیمگیر، اختلاف نظرها و دیدگاههای زیادی وجود دارد. اما با این حال، حقیقت و جوهر موضوع بهطور واضح و بدون اضافات نشان داده میشود.
هوش مصنوعی: شخصیت اولوالامر کاملاً واضح و پیداست، و این موضوع برای عاقلانی که دقیقاند، مبهم نیست. پس در واقع، این شخصیت هرگز مبهم نمیشود.
هوش مصنوعی: هر چیزی را ابتدا از ماهیت و محتوایش بشناس، تا بتوانی با توجه به آن، به ارتباط و نسبت شخصی که آن را دارد پی ببری.
هوش مصنوعی: وجود انسان و تمامی حالاتش تحت تاثیر اراده و فرمان الهی است که از عالم غیب و ناشناخته به سوی عالم محسوس و مشهود میآید.
هوش مصنوعی: کسی که دارای مقام و منزلت بالا است، جانشین حضرت علی (ع) و پیامبر اکرم (ص) میباشد.
هوش مصنوعی: پادشاهی که عادل است، در زمین نماینده حق است و در اجرای قوانین خود مشخص و ثابت قدم عمل میکند.
هوش مصنوعی: مالک روز قیامت دور است و هر زمان در خفا و آشکار است. درود بر او.
هوش مصنوعی: اگر اختلافی در مورد چیزی پیش بیاید، بهتر است به سوی حقیقت بروید و بر آنچه که درست است، پایبند باشید.
هوش مصنوعی: به حقیقت، منظور من از این کلام، تکیه بر کتاب و فرمانهای مستحکم پیامبرش است، یا اینکه در هنگام زندگی او باشد.
هوش مصنوعی: پس از او باید به کتاب و سنت و نیز به اهل بیت او توجه کرد و احادیثی که از آنها صادر شده است را مورد نظر قرار داد.
هوش مصنوعی: کتاب، سنت، اجماع و عقل به عنوان منابع معتبر به اهل بیت (ع) نسل و خاندان پیامبر اسلام نسبت داده شدهاند.
هوش مصنوعی: این عبارت به این معناست که در مواقعی که اختلاف و نزاعی بوجود میآید، چهار دلیل و برهان وجود دارد که میتواند برای حل و فصل این اختلافات موثر باشد، به شرطی که افراد در موقعیتی مناسب با یکدیگر گرد هم آیند و به بحث و تبادل نظر بپردازند.
هوش مصنوعی: اگر شما به خدا ایمان داشته باشید، در روز قیامت نیز در پیروی از او خواهید بود.
هوش مصنوعی: این به شما بیشتر کمک میکند که در درک مسائل، به جای خیالات و تفسیرهای خود، به واقعیتهای موجود توجه کنید.
هوش مصنوعی: ای محمد (ص)، به شگفتی نگاه کن به آنها که به نظر من، غرق در تعجب و احساسات هستند.
هوش مصنوعی: مؤمنان کسانی هستند که ایمانشان به حق، ناشی از اعتراف و درک خودشان است.
هوش مصنوعی: ما بر آنچه که به تو فرستادهایم و همچنین آنچه به پیشینیان دادهایم، نظارت داریم.
هوش مصنوعی: با وجود اینکه ادعای ایمان دارند، خواستههای آنها به قدری بیمنطق است که عقل، آنها را رد میکند.
هوش مصنوعی: حکومت به سمت دیکتاتوری میرود و آن دیکتاتور مانند کعب ابن اشرف مورد استقبال قرار میگیرد.
هوش مصنوعی: کسی که با او باشد، به یقین همواره به شیطانی شبیه است که در هر فکر و اندیشهای او را همراهی میکند.
هوش مصنوعی: سپس کسی که از اشتباهات او باخبر بود، موظف به اعلام ناپاکی و نادرستی او شد.
هوش مصنوعی: دیو میخواهد ناگهان آنها را به سمت گمراهی و دوری از جادهی درست ببرد.
هوش مصنوعی: وقتی اهل ایمان از روی اعتقادات محکم خود سخن میگویند، آن دو نفر را نیز به همین روش و با احترام خطاب میکنند.
هوش مصنوعی: بیاورید این قضاوت را به سمت حقی که از سوی خداوند نازل شده است.
هوش مصنوعی: شاید تصمیمی که پیامبر دربارهی منافقین میگیرد، باعث شود که تو رهبری را به مانند دیو ببینی.
هوش مصنوعی: افرادی که به دلیل لجاجت و کینه، از حقیقت دوری میکنند، نمیتوانند بر حق و حقیقت قرار گیرند و در این مسیر به بیعدالتی و فساد دچار میشوند.
هوش مصنوعی: تو را به خاطر وفاداریات مانند درخشش عزازیل از مقام صفی دور میکنند.
هوش مصنوعی: خودداری و دوری کردن منافق از لجاجت است و این مشکل هیچ درمانی ندارد.
هوش مصنوعی: پس چگونه است که اگر بر آنها ظاهر شود رنج و اندوهی به عنوان پاداش صد و یک؟
هوش مصنوعی: دستهای آنها هر چیزی که به سوی طاغوت برای رسیدگی به مسائل خود فرستادهاند.
هوش مصنوعی: دستها نشان میدهند که افکار زشت درباره پیامبر، انسان شایستهای را نمیسازند.
هوش مصنوعی: پس تو را به همراه سوگندهایی خواهند آورد که به خاطر عدم استحکام پیوندها نبوده است.
هوش مصنوعی: به خاطر زیبایی و لطف کاملی که داری، ما از داشتن تو افتخار میکنیم و به احترام تو اهمیت میدهیم.
هوش مصنوعی: تا وقتی که در جمع ما صدایی از جدل و بحث بلند نمی شود، حضور تو را به خوبی حس می کنیم.
هوش مصنوعی: ما قصد داریم به احترام مقام تو پاسخگو باشیم، نه اینکه از فرمان تو سرپیچی کنیم.
هوش مصنوعی: این گروه افرادی هستند که به دورویی و نفاق معروفند و در سوگندهایشان حتی اندکی صداقت و روشنایی وجود ندارد.
هوش مصنوعی: کسی که به خوبی و زشتی آگاه باشد، از آنچه در دلهای آنها پنهان است مطلع میشود.
هوش مصنوعی: از پذیرفتن عذر و بهانههای آنها خودداری کن، تا اینکه به نادانی و سادگی تو اشارهای نکنند.
هوش مصنوعی: اگر تو به آنها نصیحت کنی و هشدار بدهی درباره نفاق و دروغ در سوگندهایشان.
هوش مصنوعی: به آنها بگو هرچه را که میخواهند دربارهی اشتباهاتشان بگویند، اما با صدایی رسا و واضح.
هوش مصنوعی: این جمله بیان میکند که اگر کسی از گفتاری یا عملی وحشت کند، آن ترس و اضطراب به دیگران نیز منتقل میشود. در واقع، ترس از یک منبع میتواند واکنشهای مشابهی را در دیگران ایجاد کند.
هوش مصنوعی: در آنجا هم ترس وجود دارد و هم امید. برای راهنمایی و هدایت، لازم است که وعده و وعید مطرح شود.
هوش مصنوعی: ما هرگز پیامبری نفرستادیم جز این که مردم از دل و جان فرمان او را بپذیرند.
هوش مصنوعی: مردم دستورها و فرامینش را به خواست خداوند انجام میدهند و کسانی که از رعایت آن سرپیچی میکنند، بر اثر ناپاکی دلهایشان، کافر به شمار میآیند.
هوش مصنوعی: اگر آنها که ارباب نفاق هستند، بر خود ظلم کردند، در واقع به خود آسیب زدهاند.
هوش مصنوعی: آرزوهای آنها مانند فرمانروایی بر ظلم و فساد بود، ولی از سر پشیمانی به سوی تو آمدند، اگرچه سریعاً و زود.
هوش مصنوعی: از خداوند طلب بخشش کردند و آن درخواست را پیامبر از پروردگار مینمود.
هوش مصنوعی: به خاطر درخواست او، خداوند رسول بخشش را مورد قبول قرار داد.
هوش مصنوعی: خداوندی که بخشنده و مهربان است و به راحتی توبه را میپذیرد، به وضوح در درون خود قابل احساس است.
هوش مصنوعی: ای صاحب شکوه و عظمت، به خدا قسم که این دورویان که تظاهر به ایمان به حق دارند، در واقع از آن دورند.
هوش مصنوعی: برای تو تدبیری میاندیشند تا از هر راهی که ممکن است، با حکمت و بدون ظلم، سر و صدای ناشایست را برطرف کنند.
هوش مصنوعی: در هر موردی که آنها با هم اختلاف نظر دارند، این اختلاف باعث نارضایتی و ناراحتی آنها میشود.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.