محمد بن منور
»
اسرار التوحید
»
باب سوم - در انتهاء حالت شیخ
»
فصل اول - در وصیتهای وی در وقت وفات وی
»
شمارهٔ ۳
جدم شیخ الاسلام خواجه بوسعید شیخ گفت کی شیخ ما قدس اللّه روحه العزیز درآخر عهد مدت یکسال هر روز کی مجلس گفتی در میان مجلس بگفتی ای مسلمانان قحط خدای میآید، و در آخر مجلس کی مجلس وداع میگفت، و بعد از آن نیز مجلس نگفت، روی به جمع کرد و گفت اگر شما را فردا سؤال کنند کی شما کیاید چه خواهید گفت شما؟ گفتند تا شیخ چه فرماید. شیخ گفت مگویید ما مؤمنانیم، مگویید ما صوفیانیم، مگویید ما مسلمانانیم، کی هرچ گویید حجت آن از شما بخواهند و شما عاجز شوید. گویید ما کهترانیم، مهتران ما در پیشاند، ما را نزدیک مهتران ما برید کی جواب کهتر بر مهتر باشد.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: شیخ بوسعید شیخ در آخرین روزهای عمر خود به پیروانش میگفت که در زمان قحط و گرفتاریها، اگر از آنها سوال شود که چه کسانی هستند، نباید بگویند ما مؤمنان یا صوفیان یا مسلمانانیم. بلکه باید بگویند ما کهترانیم و مهتران ما در پیش ما هستند. این سخن تأکید بر humility و تواضع در برابر علمای بالا و نیاز به هدایت از سوی آنها دارد. شیخ تأکید میکند که در شرایط بحرانی، شناخت مقام و موقعیت خود و انتساب به مرادهای بزرگ، در پاسخگویی و نجات از سختیها مهمتر است.
هوش مصنوعی: جد من، شیخ الاسلام خواجه بوسعید، در آخرین سال زندگیاش هر روز در مجالس خود به مردم میگفت که قحطی از جانب خداوند در راه است. او در پایان هر مجلس اصرار میکرد که اگر از شما پرسیدند که شما کی هستید، چه پاسخی خواهید داد. مردم پاسخ میدادند که منتظر فرمایش شیخ هستند. شیخ به آنها گفت که نگوید ما مؤمنان، نگوید ما صوفیان یا مسلمانان، زیرا هر کدام از این عناوین میتواند به عنوان دلیل از شما خواسته شود و شما در ارائه حجت عاجز میمانید. او گفت به جای اینها بگویید ما کهتران هستیم و مهتران ما در پیشاند. از این رو، باید به نزد مهتران خود بروید، زیرا پاسخ کهتران باید به مهتران داده شود.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.