قوله تعالی: یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا ای ایشان که بگرویدند کُتِبَ عَلَیْکُمُ نبشته آمد بر شما الصِّیامُ روزه داشتن کَما کُتِبَ همچنانک نبشته آمده بود عَلَی الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ برایشان که پیش از شما بودند لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ تا مگر شما باز پرهیزیده آئید.
أَیَّاماً مَعْدُوداتٍ روزی چند شمرده، فَمَنْ کانَ مِنْکُمْ مَرِیضاً هر کس که از شما بیمار بود أَوْ عَلی سَفَرٍ یا در سفری فَعِدَّةٌ مِنْ أَیَّامٍ أُخَرَ هام شمار آن در روزگاری دیگر روزه باز دارد، وَ عَلَی الَّذِینَ یُطِیقُونَهُ و بریشانست که توانند که روزه دارند و خواهند که ندارند فِدْیَةٌ باز خریدن آن طَعامُ مِسْکِینٍ بطعام دادن درویشی هر روز را مدّی فَمَنْ تَطَوَّعَ خَیْراً هر که بر مدّ بیفزاید بطوع دل، فَهُوَ خَیْرٌ لَهُ آن وی را به است وَ أَنْ تَصُومُوا خَیْرٌ لَکُمْ و اگر روزه دارید شما را خود به إِنْ کُنْتُمْ تَعْلَمُونَ اگر دانید
شَهْرُ رَمَضانَ ماه رمضان الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ آن ماه که قرآن در آن فرو فرستادند هُدیً لِلنَّاسِ راه نمونی مردمان را وَ بَیِّناتٍ و نشانها نمودن ایشان را مِنَ الْهُدی از راه نمونی حق، وَ الْفُرْقانِ و جدای نمودن میان حق و باطل فَمَنْ شَهِدَ مِنْکُمُ الشَّهْرَ هر که حاضر و مقیم بود از شما در ماه رمضان، فَلْیَصُمْهُ گوی روزه دارد، وَ مَنْ کانَ مَرِیضاً أَوْ عَلی سَفَرٍ و هر که بیمار بود یا در سفری فَعِدَّةٌ مِنْ أَیَّامٍ أُخَرَ گوی میخور و هام شمار آن در روزگاری دیگر روزه باز دار یُرِیدُ اللَّهُ بِکُمُ الْیُسْرَ اللَّه بشما آسانی میخواهد وَ لا یُرِیدُ بِکُمُ الْعُسْرَ و دشواری نمیخواهد، وَ لِتُکْمِلُوا الْعِدَّةَ و فرمود تا شمار تمام کنید وَ لِتُکَبِّرُوا اللَّهَ و خداوند خویش را به بزرگی بستائید عَلی ما هَداکُمْ بآنکه شما را راه نمود وَ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ و مگر تا از وی آزادی کنید.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: سوره مبارکه بقره در آیات 183 تا 185 به مسئله روزه و ماه رمضان میپردازد. در این آیات خداوند به مؤمنین میگوید که روزه بر آنان فرض شده است، همانطور که بر امتهای پیشین واجب شده بود، تا شاید با پرهیز از گناهان تقوا پیدا کنند. روزه در روزهایی معین است و کسانی که بیمار یا در سفر هستند، میتوانند روزههای خود را در روزهای دیگر قضا کنند. همچنین ذکر شده که برای کسانی که نمیتوانند روزه بگیرند، دادن فدیة (غذای مسکین) جایگزین مناسب است.
ماه رمضان، ماهی است که قرآن به عنوان هدایت برای بشر در آن نازل شده و کسانی که در این ماه حاضر باشند، باید روزه بگیرند. خداوند در این آیات تأکید میکند که او خواهان آسانی برای بندگانش است و نه دشواری. در پایان نیز از مؤمنان خواسته میشود که بندگی خود را به خداوند اعلام کرده و شکرگذار نعمتهای او باشند.
هوش مصنوعی: ای کسانی که ایمان آوردهاید، روزه بر شما واجب شده است همانطور که بر گذشتگان از شما نیز واجب شده بود، تا شاید شما پرهیزگار شوید.
هوش مصنوعی: چند روز معین است، پس هر کس از شما بیمار باشد یا در سفر، باید روزهای دیگر آن را روزه بگیرد. و برای آنان که میتوانند روزه بگیرند ولی مایل به روزه گرفتن نیستند، باید فدیهای به اندازه طعام دادن به یک مسکین به ازای هر روز پرداخت کنند. هر کس بخواهد میتواند بیشتر از این مقدار طعام بدهد که برای او بهتر است. و اگر روزه بگیرید، این برای شما بهتر است، اگر بدانید.
هوش مصنوعی: ماه رمضان، ماهی است که در آن قرآن نازل شده است؛ این کتاب الهی هدایتگری برای مردم و نشانههایی برای راهیابی به حق و جدا کردن حق از باطل است. هر کس از شما که در این ماه حاضر باشد، باید روزه بگیرد. اما اگر کسی بیمار باشد یا در سفر باشد، میتواند روزهاش را در روزهای دیگر قضا کند. خداوند برای شما آسانی میخواهد و از شما دشواری نمیطلبد. شما باید شمار روزهای روزه را تکمیل کنید و خدا را به بزرگی ستایش کنید؛ چرا که او شما را به راه خودش هدایت کرده است، باشد که سپاسگزار باشید.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.