در مجلس کسری سه تن از حکما جمع آمدند: فیلسوف روم و حکیم هند و بزرجمهر سخت ترین سخن به آنجا رسید که سخت ترین چیزها چیست؟
رومی گفت: پیری و سستی با ناداری و تنگدستی هندی گفت: تن بیمار با اندوه بسیار بزرجمهر گفت: نزدیکی اجل با دوری از حسن عمل همه به قول بزرجمهر بازآمدند.
پیش کسری ز خردمند حکیمان می رفت
سخن از سخت ترین موج درین لجه غم
وان یکی گفت که بیماری و اندوه دراز
وان دگر گفت که ناداری و پیریست به هم
سومین گفت که قرب اجل و سؤ عمل
عاقبت رفت به ترجیح سیوم حکم حکم
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: در مجلس کسری، سه حکیم از سرزمینهای مختلف جمع شدند و درباره سختترین چیزها بحث کردند. رومی گفت سختترین چیز، پیری و فقر است. هندی گفت بیماری و اندوه عمیق. اما بزرجمهر با اشاره به نزدیکی مرگ و دوری از کارهای نیک، این نظر را برتر دانست. در نهایت، همه به سخن بزرجمهر درباره قرب مرگ و سوء عمل رسیدند و او را به عنوان حکمت برتر تأیید کردند.
هوش مصنوعی: در دربار کسری، سه نفر از حکما جمع شدند: یک فیلسوف از روم، یک حکیم از هند و بزرجمهر. آنها درباره این که سختترین چیز در دنیا چیست، بحث و گفتوگو کردند.
هوش مصنوعی: رومی اظهار کرد که پیری و سستی با فقر و تنگدستی همراه هستند. هندی بیان کرد که بدن بیمار در کنار غم و اندوه احساس میشود. بزرجمهر نیز گفت که نزدیک شدن به مرگ با دوری از اعمال نیک رابطه دارد. در نهایت، همه به نظر بزرجمهر بازگشتند.
هوش مصنوعی: در زمان کسری، حکیمان با خرد و دانش خود به بیان سخنانی میپرداختند دربارهی دشواریها و مشکلات زندگی، به ویژه در شرایطی پر از غم و پریشانی.
هوش مصنوعی: یکی گفت که بیماری و درد هیچگاه به پایان نمیرسد و دیگری گفت که بیپولی و پیری هم دست از سر انسان برنمیدارد.
هوش مصنوعی: سومین فرد گفت که نزدیک شدن به مرگ و اعمال ناپسند در نهایت باعث میشود که انتخابی در میان حکمها داشته باشی و نهایتاً آن گزینهای که کمتر از دیگران مورد استقبال قرار گرفته، انتخاب شود.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی آهنگهایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 شما حاشیه بگذارید ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.