گنجور

حاشیه‌گذاری‌های مغبچه باده فروش

مغبچه باده فروش

تاریخ پیوستن: ۲۶م آبان ۱۴۰۰

آمار مشارکت‌ها:

حاشیه‌ها:

۸


مغبچه باده فروش در ‫۵ روز قبل، یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴، ساعت ۱۶:۰۷ در پاسخ به مجتبی فتاحی دربارهٔ حافظ » غزلیات » غزل شمارهٔ ۱۵۲:

با درود و سپاس، برهان شما برای این مدعا چیست؟ لطفا مستندات خود را ارایچئه دهید.

مغبچه باده فروش در ‫۵ روز قبل، یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴، ساعت ۱۶:۰۵ در پاسخ به همایون دربارهٔ حافظ » غزلیات » غزل شمارهٔ ۱۵۲:

با درود بر شما، سپاسگزارم از اینکه اندیشه‌ها راه به چالش می‌کشید؛ گفتار درخور درنگی بود... و البته هیچ‌گاه از هجمه در امان نمی‌ماند!

مغبچه باده فروش در ‫۵ روز قبل، یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴، ساعت ۱۶:۰۴ در پاسخ به محمدعلی دربارهٔ حافظ » غزلیات » غزل شمارهٔ ۱۵۲:

با درود و سپاس بیکران. امکان دارد بفرمایید آن رمز که مانع از کشفش شدند چه بود؟ و اینکه چه مستنداتی هست دال بر اینکه این بیت از حافظ هست؟ در کدامین نسخه‌ها موجود هست؟

مغبچه باده فروش در ‫۵ روز قبل، یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴، ساعت ۱۶:۰۲ در پاسخ به خشايار دربارهٔ حافظ » غزلیات » غزل شمارهٔ ۱۵۲:

درود بر شما. سپاسگزارم اگر بفرمایید به چه دلیلی حذف شده دقیقا و در کدامین نسخه با نسخه ها موجود می‌باشد.

مغبچه باده فروش در ‫۵ روز قبل، یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴، ساعت ۱۶:۰۱ در پاسخ به کوروش ا.ا دربارهٔ حافظ » غزلیات » غزل شمارهٔ ۱۵۲:

با درود بیکران، لطفا منبع و مستندات خود را برای این ادعا بفرمایید. بیت محذوف در کدامین نسخه بوده؟

مغبچه باده فروش در ‫۵ روز قبل، یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴، ساعت ۱۶:۰۰ در پاسخ به دکتر حافظ رهنورد دربارهٔ حافظ » غزلیات » غزل شمارهٔ ۱۵۲:

درود بیکران بر شما. لطفا منبع و مأخذ خود را برای این فرمایش، دقیق بفرمایید. این بیت محذوف در کدام نسخه و به چه تاریخی بوده؟

مغبچه باده فروش در ‫۲ سال و ۱ ماه قبل، شنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۱، ساعت ۰۳:۵۳ در پاسخ به اسعد موقر دربارهٔ شیخ بهایی » دیوان اشعار » مخمس:

جور از حبیب خوشتر کد مدعی «رعایت»

مغبچه باده فروش در ‫۳ سال و ۵ ماه قبل، چهارشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۰، ساعت ۱۶:۳۴ در پاسخ به بهرام مشهور دربارهٔ حافظ » غزلیات » غزل شمارهٔ ۴۶۴:

شد حظ عمر حاصل گر زان که با تو ما را

هرگز به عمر روزی روزی شود وصالی

دوست عزیز و دوستان عزیز دیگر، واژه هرگز معنی آرکائیک و قدیمی هم دارد به معنی همیشه یا گاهی (فرهنگ عمید). واژه روزی دوم هم در مصراع دوم، ایهام دارد؛ یعنی هم به معنای رزق هم به معنای یک روز.

پس معنی بیت از دید من این چنین است: از زندگی بهره کافی برده ام اگر گاهی/ همیشه به اندازه عمر یک روز، روزی به تو برسم یا وصال تو رزق و روزی (نصیب) من شود.