الفتوة ان لا یشهد لک فضلا و لانری لک حقاً قال ابوبکر الشبهی الفتوة حسن الخلق و بذل المعروف قال ابوالعباس الدینوری: لیس یبلغ الانسان الی مراتب الاخیار الا الصدق و کل وقت و حال خلی عن الصدق فباطل
وانشد
ما احسن الصدق فی مواطنه
والصدق فی کل موطن حسن
قال ابوالقاسم العباس الرازی المقری
الفتوة رویة فضل الناس بنقصانک
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: خلاصه متن: الفتوت به معنای جوانمردی و فضیلتهای اخلاقی است که در آن نیازی به تشخیص فضیلت از دیگران نیست. ابوبکر الشبهی میگوید حسن خلق و بذل معروف از نشانههای الفتوت است. ابوالعباس الدینوری نیز تاکید میکند که تنها با صداقت میتوان به درجات عالی رسید و بدون صداقت همه چیز باطل است. او به زیبایی صداقت در هر جا اشاره میکند. همچنین، ابوالقاسم العباس الرازی اشاره میکند که جوانمردی به معنای درک فضائل دیگران و پایینتر آمدن از آنهاست.
هوش مصنوعی: شجاعت این است که خوبیها و برتریهای خود را به دیگران نشان ندهی و در پی حق خود نباشی. ابوبکر شبهی میگوید شجاعت به معنای داشتن اخلاق نیکو و کمک به دیگران است. همچنین ابوالعباس دینوری بیان میکند که انسان نمیتواند به مراتب برتر دست یابد مگر با صداقت و هر زمانی که از صداقت دور باشد، هیچ ارزشی نخواهد داشت.
هوش مصنوعی: چقدر زیبایی صداقت در جاهای مناسب و در واقع صداقت در هر جا نیکوست.
هوش مصنوعی: ابوالقاسم عباس رازی میگوید: فضیلت انسانها به نقصان و کمبود آنهاست. در حقیقت، نقصها و محدودیتهای هر فرد نشاندهندهی ویژگیهای او و دلیل بر برتری یا فضیلت او در مقایسه با دیگران است.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.